Ana Sayfa arrow Forum
Table \'besiktasdb.jos_fb_whoisonline\' doesn\'t exist SQL=INSERT INTO jos_fb_whoisonline (`userid` , `time`, `what`, `task`, `do`, `func`,`link`, `userip`, `user`) \n VALUES (\'0\', \'1228233225\', \'Cvp:bir ba?kad?r be?ikta? tribünleri\',\'\',\'\',\'view\',\'http://www.besiktasim.com/index.php?option=com_fireboard&catid=4&func=view&id=23&limit=6&limitstart=12&Itemid=63\', \'38.103.63.62\', \'0\')
Beşiktaşım.com Forumları
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Cvp:bir ba?kad?r be?ikta? tribünleri (0 viewing) 
Besiktasimiz ile ilgili an?lar?n?z ilginc olaylar?n?z hat?ralar?n?z
Go to bottom Post Reply Favoured: 8
TOPIC: Cvp:bir ba?kad?r be?ikta? tribünleri
ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
User Offline Click here to see the profile of this user
Cvp:bir ba?kad?r be?ikta? tribünleri 7 Months, 3 Weeks ago Karma: -2  
1988 bjk 4-gs 1

MAÇ CUMARTES? günüydü i fener'in 103 golle ?ampiyon oldu?u sezonun maç? pendi?e pazar'a gitmi?tik maç? televizyon vercekti çabuk cabuk diye üstüme birseyde ald?rmam??t?m aksilik bu ya dönerken bizim kartal?n lasti?i patlad? a?lcam anas?n? satay?m o kadar fenay?m her neyse babam bana futbol sahas? alm??t? hani adamlar? parma??nla cekip b?rak?p gol at?yorsun ya ya? 13 tabi onla oyaland?m biraz lasti?i takt? peder bast?k geldik ya?murlu bir havayd? feyyaz ilk golü att? sonra zeki ve feyyaz kaleciyi yat?r?p sonra feyyaz kö?eden likör fabrikass?n? havaland?rd? çok sevinmi?tim 1987 de fenere 4 atm??t?k 2 kere galatasaraya k?smet olmu?tu ve bu benim hayat?mda ilkti sonrada bir daha atamad?k zaten ama fenere her neyse.

OPT?K AB?ME HÜRMETLE

9? y?l? fenerliler ?nönü eski aç?k önünde optik ba?kan? k?st?r?r. 2 seçene?i vard?r ba?kan?n, ya kaç?p denize atlayacak yada kendini vurduracak. Optik 3 yerinden vurulur, hastaneye fener tribününden ziyaretine gelenler ona niye denize atlamad???n? sorarlar ba?kan?n cevab? haz?r; Optik denize atlad? dedirttirirmiyim.
[img size=150][/img]

[/URLp://imageshack.us]

Report to moderator   Logged Logged  

Last Edit: 2008/04/11 10:57 By ibrahimozdincer.
  The administrator has disabled public write access.
ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
[img size=150][/img]
[Tarih: 21 Tem Cmt 2007, 3:16 pm Mesaj konusu:

--------------------------------------------------------------------------------

unutulurmu be hürriyet abiler, cengizler, rahmetli koko cavit elveren ,mestan,deve erol ah karde?im nah gayrettepe d?scor?um bask?n?n?n sabah?nda y?z o dönemler ba?ta fener tayfas?ndan pepe, caymaz,*** cevat ,pkk o?uz , hepsi gayrettepe park yada ?imdi atv stüdyosu olan 89 ve 93 y?llar?nda istanbulun tek d?scosu olan pasaj?n orda toplan?rlar ve gövde gösterisi yaparlar . o dönemler köyiçinde ki ?ampiyon kokereç bal?k pazar?nda idi bilen bilir orada çal??an garson bir arkada? fenerliler taraf?ndan vurulmu?tu bunun intkam? için gayrettepe parka bask?n yap?lacakt?(?imdi gayrettepe florence n?ghtangle hastanesi ozaman otel in?aat?yd? epey bo? kald? fenerliler orda yat?p kalk?yolard?] ak?am saat 9 gibi ba?ta hürriyet abinin bulundu?u grup 6 arabayla gayrettepeye geldi tabi bizde pe?lerinden daha küçü?üz olaylar? uzaktan seyrediyoruz bakt?k parkta kimse yok tabi sinirler gerildidi in?aat?n bekçisine sordular hepsi disco dad?r dediler , parkla disco aras? yürüyerek 5 dakika hürriyet abi ç?kt? parktaki bank?n üstüne beyler yaralamad?k hatta öldürmedik tek bir fenerli b?rakan namert olsun dedi ve ba?lad?k yürümeye benim yan?mda kemal diye bir arkada??m var ald?k elimize ta?lar? ba?lad?k arkadan yürümeye hürriyet abiler izin vermedi?i için arkadan gidiyoruz biz küçükler.tam disconun oraya geldi?imizde bizi kap?da farkedenler içeriye haber verdiler ama onlar daha d??ar? ç?kamdan bir sald?r?ki sormay?n herkesin elinde pala önüne gelene savuruyoruz fenerliler yerlerde kanlar içinde yat?yor bi tek ?imdi gülba?da tak?lan fenerli *** cevat ayakta o s?rada cevat 8 yerinden delik de?ik b?çakland? en a??r yaray? o ald? b?çaklad?ktan sonra abiler gözümüzün önünde cevat? çöp bidonuna att? öldü diye. tabi art?k polis
in gelmesi an meselesiydi penim kafam kan?yodu mermere çarpm??t?m ta? atarken yakla??k hürriyet abinin ba??n? çekti?i 30 ki?i ba?lad?k türk telekomun ordaki ara sokakdan park?n ordaki arabalara do?ru ko?maya bu olay fenerlilere verilen en büyük darbeydi o dönem çok konu?uldu hatta epey bir fenerli tribünü b?rakt?. burdaki en ilginç olaysa 8 yerinden b?çaklan?p çöpe at?lan *** cevat ölmemi?ti o olayudan sonra ad? fener tribününde 9 canl? cevat olmu?t?-u. ah ah çok güzel günlerdi hürriyet abinin parkta yapt??? o konu?may? gözlerinin içine bakarak izleyi?im hiç akl?mdan ç?kmaz ...

MEHEMT KARA
IMG]http://img80.imageshack.us/img80/4540/ankarayayolculukturanremm5.jpg[/IMG]
sene 1992 inönüde fener -bjk bir lig maci

fenerliler eski acigin orda bekliyorlarmis bizi....dolmabahceden ciktik,bizi gördüler herzamanki gibi hurra cektiler...emanetleri güneste parlattilar....biz saldiriya gectigimizde 5 saniye icinde onlarin tarafindaki yerler emanet doluydu, herzmananki gibi gösterip firlatiyorlardi...veya daha da utanmazi ellerinde tutup kaciyorlardi...

neyse numaralinin oraya kadar kovalandilar, ileride rahmetli arkadaslarimiz kosuyordu..polis basinca tabiki dagildik...macka parkinin üst tarafindaki geciitte buldum kendimi..10 kisi falandik,stada tekrar inis yapmak icin ortaligin sakinlesmesini bekliyoruz...her nasil olduysa SIHIRBAZ GÜCLERI MI DIR NEDIR; arkamizdan birden fenerliler türüyüverdi...macka parikina saklanmislar,bilmiyorum birden arkamiza ciktilar...kulaksizindan kulaklisina kadar hepsi:)))

paso küfür yagdiriyorlar...ismi lazim degil bir kisiye:))) o kisi aramizdan tekrar döneri cekip bunlari bir daha yukari dogru tek basina kovaladi...hani arkamiza gelmislerdi ya,demedim degil,acaba asagi dogru kacsak mi önce...fena yakalandik diye falan...en azindan carpismadan kurtulamazdik kacmazsak...ama YOK YINE CARPISMAYA GEREK KALMDI::YAZIKLAR OLSUN BEN UTANDIM....

insan 15 dakika arayla bu kadar HIZLI KACMAZ...bu kadar YALAN RÜZGAR YAPMAZ::::

mac basladiktan sonra kapalida kendi taraflarinda polislerin yanindan setten hala girtlak kesicez hareketleri yapiyorlardi....

CARSIeko
--------------------------------------------------------------------------------

Besiktas-Fenerbahce mevzusu!
Sene 1990 ...inönüde ilk defa isiklandirilmali mac oynanacak...koskocaman isiklar yapildi heyecanla TSYD KUPASI fb macini bekliyoruz....Mevzularin her mac feci sekilde koptugu hafta arasi hafta sonu her sekil SAVASIN icinde oldugumuz bir hava....maca her zamanki gelenek olan geceden sabahlamayla basladik...yaz geceleri sabahlamak zaten cok mu cok daha güzel oluyordu...müthis bir teskilat toplanmisti yine herzamanki gibi herkes o bicim hazirlikliydi(EMANETLI) Gece 500 kisinin kafasi güzel olduktan sonra semtimizi fenerlilerin gelebilelcegi tuzak kurabilecegi her yere kadar aradiktan sonra gelmediklerini anladik..

Sabah oldu teskilat bozulmadi...macin ilk defa gece oynanacak olmasi sabahlama ruhunu simdiden bozmustu...Sabaha teskilat mecburi bir sekilde bozulmadi....Fenerliler gelecek senelerde olacagi gibi degil ögleden önce 11 00 civari stada inis yaptilar.. (birkac sene sonra guruplar saat 15 te falan inmeye basladilar)

Fenerliler bizi stadin etrafinda görmeyince her zamanki gibi CARSI HANI NEREDE HAVALARINA KAPILIP kapaliya sahip cikacaklarini sanmaya basladilar...Sevindirik olup gaza gelip sagda solda bilet almaya calisan stadin etrafinda gezen mevzularla alakasi olmayan yasli genc KARTALLARA saldirip atkilari gasp etme veya üstlerine cok kisi cullanma gibi büyük icraatlarina basladilar!
Geceki teskilatimiz bozulmamis kafalar yerine gelmis yorgun olanlar dinlenip hazirlanmaya baslamisti...Fenerlilerin stadtta bulundugu haberi bize ulasinca son hazirliklar son kacmama YEMINLERI edildi ve herkes birbirine kenetlendi....Semtimizi basmis ve CARSI gelemez havasi icinde olan fenerliler ORDUMUZ yeni acik tarafindan yokus asagi tepede dizildigi an ALEMIN KRALLARI olan fenerliler RENK degistirmeye basladi, yukaridan BÜYÜK BIR HURAAAAAAAA cekildi (bu arada fenerliler de geleneklerini devam ettirp biz cektikten sonra hurraaaalarini cektiler) Inanilmaz ama herzamanki gibi ayni kenetlenmis havada ve BESIKTAS icin semtimiz icin canimizi vermeye hazir sekilde saldiriya gectik....Fenerilerde YAZIN GÜNES SICAGINDA cekildigi zaman parlamaya baslayan sifir dönerlerini cektiler.. Birbirimize büyük bir hisimla yaklastik ortada büyük bir metal CARPISIMA oldu. Semtimizi istila etme cürretini gösteren fenerlilere acimadan vuruyor,onlarda verebildigi kadar karsilik vermeye caliyisor ama direncleri saniyeler icinde eriyip gidiyordu...KENETLENMIS halimiz müthisti..Sansina bize bir yara verdiler biz onlara 2 yara verdik ve asagi sahile dogru o BÜYÜK SAGLIK KOSUSU diye bildigimiz deyim basladi.. Fenerliler emanetleri yerde veya hala ellerinde CARL LEWIS hiziyla kosuyorlar ve bu görüntü onlar adina komik bir hava veriyordu..Kapalinin önünden defettikten sonra fazla kovalamaya devam etmedik...Polisler olay yerinde müdahaleye baslarken fenerlilere karsi ELDE ETTIGIMIZ BÜYÜK ZAFERIN havasi kapalinin önünde esiyor o efsane ellerin elinde düsen parlak parlak dönerler DÜSMAN KANIYLA bulasmis bir sekilde bütün yolu kapliyordu..

Fenerliler aci bir sekilde carpismayi kaybetmis, ondan önce atmis olduklari naralar bir taraflarina girmisti.Polisin basmasiyla teskilat dagilmisti...POLIS bizi didik didik ariyor herkes SEMTE dogru yönelmis alinti olmamak icin tüm hiziyla kaciyordu...gurubu kaybettikten yarim saat sonra semtin yakinlarinda tanidiklari buldum,ama teskilat bu büyük mevzudan sonra stada tekrar inemiyor polislar daha yolda bizi iceri almak icin barikatlar kuruyordu..

Semtimizde bekliyorduk.. mola verdi, NE DE OLSA SAVASI KAZANMISTIK.. Biz niye bir daha gelelim.. Fenerliler müthis olimpiyatlara tas cikartacak KACIS MARATONLARINDAN sonra tekrar birbirlerini bulmuslar yenilgiyi hazm edemiyorlardi.. CARSI nerde gelsin bir daha diye inim inim inliyorlardi, ama zavalli tayfalari semte inmeyi göze alamiyor tekrar stadin önüne dogru yöneliyordu..Ben ise tekrar bir gurupla berbaber stadin önüne indim...Macin baslamasina 2 saat kalmisti, tahriben 3 saat önce patlayan büyük mevzunun kalinitlari ve o atmosfer hala kapalinin önünde esiyordu ve onu söylüyorduk.. Biletler tükenmeye yüz tutmadan kapali biletlerimizi alip iceri girdik..Tribünde oturmayi birakin sahaya bir göz bile atmadan iceri girdikten sonra hemen KAPALININ PARMAKLARINA YAPISTIK VE ASAGIYI SEYRETMEYE BASLADIK..

O anda mevzu zamani yukari taraftan geldigimiz yerden 50-60 kisilik süpheli bir kalabaligin yaklastigini gördüm, bizimkiler mi diye sevinirken FENERLI SIMALAR GÖZÜME CARPTI..
Stadin önüne s*kilmis BESIKTAS diye indiler ve aninda polisin kordonuna girdiler....bunlari duvara dizen polis bir bir üstlerindeki emanetleri topluyor kelepceleri takip onlari devriye arablarina götürüyordu... Polis kordonuna yakalanmayan bir kaci ise kapalinin önüne gelmisti.. Ben yukaridan SIKTIR OLUP GITMELERINI ve bir daha inönüye gelmemeleri icin bagirmaya basladim.. Köfte arabasindan kaptiklari EKMEK BICAKLARINI bize yukari dogru firlatmaya basladilar.. BICAKLAR AYAGIMIN YANINDAN iceri dogru ucusuyordu.. biz de yukari da elimize ne gectiyse asagi yagmalamaya basladik..Bu arada asagisi tekrar hafiftan karisti,bizden paso cisim yiyorlardi kafalarina.. Ortalik sakinlestikten sonra asagida toplanmislardi,kendilerini dakiklar gectikce yine KADIKÖYDE sanmaya baslamislar eller arkaya atilmis kral gibi beklemeye gectiler SANKI 3 SAAT ÖNCE KILOMETRE REKORLARINI BEN KIRDIM.. SANKI 3 SAAT ÖNCE ALDIKLARI YARALAR DURMUYORDU her taraflarinda..Hepsi belli ?sisli etfal?yapmis geri gelmisti....

CARSININ gelmemesi büyük bir gizemli hava koymustu ortaya.Fenerliler biletlerini alip kendilerini iceri attilar ve olasi bir IKINCI SAGLIK KOSUSU yapmayi engellemis oldular..
icerisi ZAFERIN BILINCINDE staddan takisime saglik kosusu diye inliyor bu yüzsüzler herzamanki gibi sanki hic mevzu olmamis daha demin önümden kacmamislar gibi yerlerini aldilar ve tezeratlarina basladilar.ilginc olan sey DELIKANLI KARTALIM AKSAM NERDERYDIN laflariydi.. Vallahi biz burdaydik zaten burda oturuyoruz siz nerdeydiniz?!Mac basladi BIZIMKILER HALA KAPALIYA GELMEMISLERDI.. Acaba polis semti basip alinti mi yapti diye merak ediyorum ve mac beni hic ilgilendirmiyordu.. Utanmasam semte dönecektim...ZATEN 3-1 ÖNDEYDIK MALUM KARIMIZ SIYAH BEYAZI görünce dayananamisti yine.. dakika 75 olunca kapalinin kapilari aciliyirdu o zamanlar....ben hemen firladim olasi bir carpismaya mactan sonra hazirlanmak icin....EMANETIMI MACKA PARKINDA saklamistim.. Tam ben disari cikarken kapilara 25-30 kisilik bir gurup yöneldi ve kalbim sevincten atmaya basladi.. RAHMETLI SONER, AYHAN, Selim abi , Sari, GAVUR ALI, Mostura kemal, Sevsek ali kafadalardi..

DERIN BIR OOOOOOH cektim.. Hepimiz ayni hiz tekrar iceri daldik, polisin bizi fenerlilerle ayirdigi sinira cok yakin bir yerden ciktik ve tüm kapali yukaridan itislerimizden anlamis olacak CARSI GELDI laflariyla gözleri bize cevirdi...bu calkalanmayi farkeden fenerliler de bütün kapali olarak gözlerini bize cevirdi... O arada gavur ali(SONRADAN FENERE DÖNDÜ!!!) kapalida bir cember seklinde bosluk actirdi, ortalik bosaldi.. Ne yapacak diye bakiyordum kendi etrafinda elinde birsey ile dönmeye basladi ve tüm gücüyle sahanin ortasina firlatti.. SAHALARIMIZA INEN ILK SIS BOMBASI IDI BU
AYNII ANDA TÜM GURUP .ikilmis fener DIYE BAGIRMAYA BASLADIK.. Tüm fenerliler ay?p olmus bizi izliyordu..harika bir duyguydu..

Polislerin ardindan yine bir sene önce bizden fenere (BENIM CEKETIMLE) dönmüs olan facali ali, caymaz, pepe metinler tehditlere basladilar, sanki DISARIDA MADARA ETMEDIK..
sahada da madara ettikten sonra mac bitti ve hepmiz SIKI bir sekilde disari ciktik...polisin almis oldugu önlemler dolayisiyla birbirimizi bulamadik fenerlilerle, herkes semtlere ve evine dagildi..

SENE 1990 BIR BJK-FENER BASKET MACI. BASKET MACLARINDA MEVZULARIN BASLADIGI ZAMANLAR X ABI (ISMI LAZIM DEGIL) BANA KANLI BIR BICAK VERDI SAKLAMAMI ISTEDI. ANLADIM KI MEVZU OLMUS O GECE. NEYSE ICERI GIRDIK. LÜTFÜ KIRDAR SALONU VE TAM TESKILAT HERKES VAR. BIR FOTO CEKMIS OLSAM O GÜN HEPSI ORADA MOSTURA KEMAL, MARLO ERDAL, SARI, SELIM ABI, GAVUR ALI, AYHAN ABI SONER HERKES...

BEN HÜRRIYET ABININ YANINDAYDIM BANA DERI CEKETINI VERDI ICERSI COK SICAKTI. FENERLILER KARSI TÜRBÜNDE GECEMIYORUZ YANLARINA. TAKIMLAR CIKTI SAHAYA HÜRRIYET ABININ YANINDAN BIRSEY FIRLADI SALONA POLIS BIR GELDI YANIMIZA HÜRRIYET ABIYI GÖTÜRMEK ISTIYOR
EFSANE DIYORKI BENI BURDAN CIKARACAK ADAM.....

POLIS COPLARI CIKARDI VURMAYA BASLADI BIZIMKI DURMUYOR SANKI KARSISINDA FENERLI VARMIS GIBI PAT KÜT GIRISIYOR. YERE DÜSÜRDÜLER VE TEKMELEMEYE BASLADILAR BIRDENBIRE BÜTÜN CARSI POLISLERE HÜCUM ETTI NASIL GIRISIYORUZ AMA.. BEN POLISLE OYLE BIR KAVGA GÖRMEDIM MAC DURDU FENERLILER KARSIDA SASKIN SASKIN BAKIYOR CARSI SAHAYA ATLADI FENERLI BASKETCILERE GIRISMEYE BASLADI. BIZDEN BIR GRUP, SALONDA KOSUP FENERLILERE TRIBÜN ARKASINDAN SALDIRDIK ONLARDA KORKUDAN SAHAYA ATLADI.

BASKETCILERI GÖRSEN NASIL KACIYORLAR ZENCI FALAN...
POLIS CARSIYI DISARI ATTI, EFSANE HÜRRIYET ABIYI ARIYORUM HER YERDE YOK. CEKETI BENDE. DISARDA CARSI KÖPÜRÜYOR BIR BAKTIM EFSANE HÜRRIYET HIZINI ALAMAMIS 3 TANE CEVIK KUVVETE SALDIRIYOR SONRA CARSI GIRDI ARAYA CEVIK CEKILMEYE BASLADI.

ORDAN UZAYIP BIR PARKA GITTIK 50 KISI FALANIZ DIYORUMKI BURDA NAPICAZ??? BIR BAKTIM EFSANE KÜCÜK DÖKÜNTÜ BIR KULÜBEYE GIRDI KAPIYI KIRDI VE ICERIDE SANKI KURTULUS SAVASINA HAZIRLANIRMIS GIBI EMANET VARDI HERKES KAPTI BIR SEYLER, SAVAS HAVASI ESIYOR
EFSANE KÖPÜRÜYOR CARSI DIYORKI BU SEFER FENERE DEGIL POLISE SALDIRACAZ. YAVAS BE CARSIIIII...

HEPIMIZIN BASI TAM BELAYA GIRECE BIR BAKTIK POLISTEN ÖNCE KORKAK FENER CIKTI EEE POLISLE ISIMIZ VAR DIYE FENERI ES MI GECECEZ. FENERLILERINDE BÜYÜKLERI GELMIS IKINCI YARIYA BIZI GÖRDÜLER, BIZIMKILIER ONLARI GÖRDÜ.

BAKTIM EFSANE KANATLANMIS AVINA UCUYOR.. DAGILDILAR VE VURULANLAR OLDU ONLARDAN KASLA GÖZ ARASINDA. BIRDE FACALI ALI VARDI O SENE BIZDEN FENERE DÖNMÜSTÜ. KENDISINI CARL LEWIS HIZIYLA EKIP ARABASINA ATTI KURTULDU YOKSA X ABI ONU CITIR CITIR YIYECEKTI.

ORTALIK KARISTI GAZETELERE MANSET OLDUK

ÇAR?I EKO YA SEVG?LERLE.....Tarih: 11 Hzr Pts 2007, 9:33 pm Mesaj konusu:

@58mami ;

Bu tribün bar??? birazda zorunluluktan kaynakland? benim ki?isel yorumum.h?ncal uluç uzun süre tribün olaylar?na kar?? yaz?lar yazd?.avrupadan örnekler verdi ingilterenin bu i?e buldu?u çözümlerden dem vurdu.tribün emekçilerine hayvanlar,köpekler gibi a??r ithamlarda bulundu(asl?nda h?ncal o zamanlar geli?im spor dergisi kapanm?? daha bu kadar popüler biri de?ildi.tan?nmak için aylarca bu tip yaz?lar yazd? taraftar hakk?nda sonunda g.saray taraftar? bunu bir maçta linç etmeye kalkt? popüler olmas? o zamanlara denk gelir.yani tribünleri direk kar??s?na al?p kendi tan?t?m?n? yapt?rd? ve tabiki bilinçli olarak çok zekice bir plan çerçevesinde haraket etti) adnan polat bu i?i ilk ç?karand?r numaral? koltuk sistemini ülkeye getiren.olaya fener taraf?n?n bak??? daha ba?kad?r.o zamanlar? görenlerin fener taraftar?n?n hem inönü hem samiyeni t?ka baba doldurdu?u be?ikta? ve g.saray taraftar?n?n o yada bu sebeplerle kad?köye geçmedi?i zamanlard?r.di?ewr aç?dan bakarsak fener tribünü gerçekten alt?n ça??n? ya?amaktad?r.(zaten tarafl? arkada?lar?n bile kabul etti?i bir konudur).

Neyse ilk bar?? önerisi be?ikta? tribününe sabahattin taraf?ndan getirilir.onlar konu?ur isti?are yapar arlar?nda 93 senesinde bar?? yaparlar.fener tribününün bar??? onaylama senesi 96 d?r.kar???kl?k burada ç?k?yor.zaten caymaz?n olay?nda bar?? yoktur en az?ndan fener tribünü kabul etmemi?tir.çetin müzakereler olur fener tribününde zaten emniyetin ald??? tedbirler had safhaya ç?km??t?r.siyasetten uzak tutma ad?na gençli?e yol verme devri kapanm??t?r.96 senesi fenerin bar??a evet dedi?i y?ld?r.sözümüz geçseydi hay?r derdik ço?u arkada??m?z gibi fakat kafa isimler onaylad?.95 senesinde ö?len vakti kad?köye gelen çar?? grubu(uzun aradan sonra) ç?kan mevzuda da??lm??t?r zaten.bu son büyük olayd?r 2 tribün aras?nda.

O günkü mantaliteyle hay?r demi?tik fakat bugün için dü?ününce sabahattinin çabalar? takdire ?ayan.

hürriyet ;

Asl?nda be?ikta? tribün adamlar? konusunda pek yorum yapmak istemiyorum.fakat hürriyetin eksisi çoktur.klasik tribün efsanesi tan?m?na pek uymaz.zaten eskilerde bunlar? gayet net bilir eski büyük çar?? isimleride pek onu tutumaz(muhakkaki istisnalar? vard?r)

optik,mostra,ay? cem,sar? murat bizim jenarasyon tribüncülerdir ve gerçekten takdir edilecek isimlerdir.bunlardan sar? bu 3 lüden ayr?l?r fakat en çok emek verenlerdendir.

Hürriyetin efsane olmas? i?in biraz ?hov yönünü iyi kullanmas? bence.çok sonralar? onu efsane diye duyduk.fakat sabahlamalarda önde gelen isimlerdendir.kad?köydeki yazd???m maçlardan birinde elinden kendini kesti diye duynu?tuk.aradan y?llar geçti 3-5 parma??n? kopartt?ya geldi.

@marlo erdal

sabahlamalarda be?ikta??n önde gelen isimlerindendir.g.saray kökenlidir.yan?lm?yorsam ay? cem bunu be?ikta?a getirmi?ti.gene f?r?ldak borayla birlikte.sa?laml??? mevzularda kafada dövü?mesi su kald?rmaz bir gerçek.naml? isimlerdendi.daha sonralar? ekmek kavgas?nda reinan?n lailan?n kap?s?n? falan tuttu( az i? de?ildir ) ortaköyde otoparklar? vard?.burada yazamayaca??m yanl?? bir hareketi oldu yatt? zaten o konuda.son durumunu bilmem ama tribünden ayr?lan? yem yaparlar.erdal acarla aralar? pek iyidir.

Spor sergi mevzular? ;

Yüzlerce an?s? olan bir yerdir ?imdiki Lütfi K?rdar kongre merkezi.sabahlamalar? azda olsa özdür.hat?rlad???m kadar?yla 2 sabahlama olmu?tur toplam.

1 be?ikta?l? ;

88 k??? olmas? gerekiyor bu olay?n

Spor Sergi'de fb ile basket maç?m?z var, gece Maçka Park?n?n üzerinde sabahlamaya ba?lad?k. Gece çok so?uk ve yerler karl?yd?, ate? yakt?k fakat nafile so?uk iliklerimize i?liyor.
Hürriyet po?usunu ba??na sarm?? karda yatarak ?ov yap?yor, hepimiz bu duruma gülüyoruz.
Bu maç ayn? zamanda Ba?larba??l? U?ur'a yap?lan kalle? sald?r?n?nda cevab? niteli?indeydi.
Fakat baz? arkada?lar, so?uktan dolay?, çaya çorbaya gidiyorum bahanesi ile gece kaçmaya ba?lad?. Kalanlar ise akl?mda kald??? kadar?yla, Bango Veysel, Bayrampa?al? ?enol, Mostra Kemal, Güne?in O?lu, ?eytan Y?lmaz, Suadiyeli Hakan, Asabi Sedat, Karga Mustafa, KOKO ile birlikte yanlar?nda semtlerden arkada?lar ve birde tam kadro biz vard?k.
Sabaha do?ru Aç?khava Tiyatrosunun alt?nda fb liler göründü, bizde maratona ba?lad?k. fb lileri Divan Otelinin önüne kadar kovalad?k, buradaki köprünün üzerinden bizi ta?lad?lar, tekrar yüklendik ve müthi? bir av ba?lad?.
Taksim'de bizden ba?ka kimse kalmad?, Etap otelinin yan?, Gümü?suyu, Beyo?lu, Elmada? ve Cihangir komple temizlenmi?ti.
Spor Sergiye geri döndük, sabah fb liler polis e?li?inde Harbiye istikametinden tezahürat yaparak gelmeye çal??t? ve ayn? ?ekilde ikinci kez kovalad?k.

Benim hat?rlad???m bir sabahlamada ise fener tribünü 89 senesinde tüm kap?lar? tutmu?tur.sabah gelen Be?ikta? tayfas? fenerlileri serginin önünden ç?karm??t?r.yeni gelen fenerliler say?ca üstün olan Be?ikta?l?lar? kap?lardan çat??arak uzakla?t?rm??t?r.ö?len saatlarinde Be?ikta?l?lar?n son bir denemesi olsada püskürtülmü?tür.o gün salonda Be?ikta?l? yoktur yada siyah beyaz renklerle yoktur.tüm tribünler fenerindir.

Sergi olaylar?nda unutulmayan bir olayda serginin çar?? taraf?ndan bas?lma olay?d?r.ava giden av konumuna dü?mü?tür Be?ikta? ?n hanesine kay?pt?r.o gün çars? gerçekten zor durumdan polis marifetiyle kurtulmu?tur.

Birkaç maçta da Be?ikta? tribününün Fenerbahçe kuyruklar?n? bask?n yaparak da??tma olaylar? vard?r.ba?ar?l?da olunmu?tur..

Bir basket maç?nda da topiclerde bahsi çok geçen an?lardand?r sene 1990;

Fener tribünlerine Be?ikta?l?lar?n tazyiki sonucu sahaya atlamalar maç?n 5-10 dakika durdu?u maçt?r..

Spor sergi konusunda ciddi olarak fenerin prestijini sarsacak olaylar olsa da kabul etmek gerekir ki spor sergi gün ???maya ba?lad??? andan itibaren fener indir.say?sal olarak yan?na asla yana??lma gibi bir ?ans olmam??t?r.tuvalet kullanmak için bile atk?lar?n bir arkada?a b?rak?ld??? giri? ve ç?k??larda grup sa?lam de?ilse sadece sar? lacivert renklerin hakimiyeti o günleri görenler için al???lageldik bir konudur.

Ba?a dön

teke tekler ;

Asl?nda genel konum itibariyle büyük önem ve yer te?kil etmez.fakat kap??an tribüncülerin isminin büyük olmas? konuyu hareketlendirir.

inönü kapal? c ;

hürriyet ve caymaz kap??m??t?r galibiyet caymaz?nd?r.

ankara c.ba?.kupas? ;

menderes ve cüce ayhan kap??m??t?r galibiyet mendereste kalm??t?r.

o zaman?n tribüncülerinden sabahlama yapan taraftarlar?ndan baz? önemli isimler bugünün tan?d?k simalar?d?r.

suadiyeli hakan ; hakan aksoy be?ikta? yönetim kurulu üyesidir

mecnur (fb) ;mecnur odyakmaz sivas klubü ba?kan?d?r

tahir (fb) ; tahir k?ran federasyonda görevlidir halen

semt basmalar

discorium bask?n? ;

6 araba dolusu hürriyet sar? ve bango veyselin liderli?indeki çar?? grubunun zincirlikuyudaki disco da ald??? istihbarat? de?erlendirme bask?n?d?r.bu mevzuda fenerbahçeden p.ç cevat a??r ?ekilde yaralanm??t?r.cevat konumu itibariyle maskot bir ki?iliktir.yaralanmas? çar?? ad?na o zamanlar için bir kazanç te?kil etmemi?tir hatta pi?man olduklar? bir konudur.bire bir konu?malarda söylenen ?eylerdir.

kas?mpa?a bask?n? ;

bango veysel javs façal? ali hürriyet sar? önderli?indeki çars? grubunun kas?mpa?ada bir kahveyi basmas?d?r.full emanet gelen çar?? o s?rada mekanda bulunan fenerbahçe grubunu da??tm??t?r.tek kaçmayan menderestir.menderes kafas?ndan dönerle yaralanm??t?r o mevzuda.

çar?? bask?n? ;

2 kamyon dolusu kas?mpa?a grubunun çar?? bask?n?d?r.sert mücadele olmu?.optik ve tatar ?enol vurulmu?tur.zaman?n ses getiren mevzular?ndand?r.

hürriyetin karakartallar kahvesine bask?n ;

gene kas?mpa?a grubu taraf?ndan yap?lan bir eylemdir.lider menderestir bu bask?nda.cüce ayhan kalças?ndan tabancayla vurulmu?tur.

CANADA?NE TE?EKKÜRLER ANILARINDAN ÖTÜRÜ ERCAN ABB? SA?OL AB?.

Last Edit: 2008/04/11 10:32 By ibrahimozdincer.
ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
[img size=150][/img]

[URL=http://imageshack.us]http://img225.imagesha
.imageshack.us/img225/7691/197810
01bjkfbkapalitriblb0Tarih: Pr? Mar 27, 2008 14:58 Mesaj konusu:

----BERL?NL? EKO KARDE??MDEN B?R ANI----------------------------------------------------------------------------

Besiktas trabzon maciydi 89 da....sabahin köründe gelmistim yine...7.30 mu ne..kimsecikler yok daha....kapalidan bilet alacagim ya, kuyruk olayi...eskiaciktaki, görevli girisinin ordan kel kafali bir adam cikti...beni gördü. napiyorsun bu saate falan filan derken, benden corba almami istedi....corbayi alacagim yerde yakin degil....bana dediki, alip gelirsen seni burdan kapaliya sokarim...ok dedim, yirttik, 5000 lira cepte kalacak...gittim hizli hizli aldim geldim...geldigimde saat 8.30....corbalari verdim ve adam gel dedi...girdim...kapaliya cikan yolu gösterdi icerde...hicgörmedigim icin bu yolu cok ilginc geldi bana saat da erken dedim, 2 saat sonra gelsem olmaz mi dedim....tamam sorund egil bulursun beni icerde dedi...ok dedim...

2 saat semt memt derken , takildiktan sonra geri geldim...o beni iceri sokacak adamin giris kapisi ANA BABA günü 15 dakika sürdü kendimi önelere atmam..adamin ismini de bilmiyorum..memur dediki ne duruyorsun lan burda?? abi iste beni bir abi iceri sokacakti ne icerisi lan, git bilet al diye kovdu beni.....kapalinin önüne geldigim an, giselerden KAPALI BITTI BEKLEMEYIN denildigini duyyunca dünyam yikildi....
.jpg' />[/ck.us/img225/954/1bir baska olay, arkadasla kapalinin önündeyiz...konya maciydi...sene yine 1988 veya 89....sabahin körü.....normalinde abiler 12 de falan damlamaya baslar....ama o günü hernedense, 15 kisilik bir grup kapalinin önünde duruyyor...telasli melasli konusmalar var....birseyin karari veriliyor...o anda karar verildi, ve eski aciga dogru yöneldiler...bizde peslerinden....

eski acigin orada bizimkilerden sayisi cok az daha fazla konyali bekliyordu....bizimkiler saldirdi...emanetsiz..onlardada yok.....

saglambir kavga oldu....vuran vurana...konyalilardan bazilarida bayagi bir direndi...ama direnmeyip soka ugrayanlar bayagi bir hirpalandi...sonra baskina gelen 3 kisilik POLIS EKIBI:))))herkez dagittti....

kapali fiyati yine 5000 mi 6000 mi ne o civardaydi....arkadasimda 5 ku´rus para yok....dedimki alparayi sen gir kapaliya..ben abilerle girerim....

tabikki zipladi bu hemen ve girdi....2 saat sonra falan abiler geldi...kaptim iki tanesini, giseye girdik....ulan hayatimda basima gelmeyen birsey, bu seferki memur tam memur cikmaz mi...YOK OLMAZ HAYATTA ALAMAM...dedim neyse baska giseden gireriz...ADAM GITTI bütün giselere haber verdi...

Dedim hay allah senin......!

bizimii yukardan parmakliklarin orada hayatini yasiyor...dedim PARATOPLA lan....tamam ok dedi...

ok demesiyle bir daha parmakliklarin orada görmedim kendisini....)))

Maca 75.dakikada girdim, ve kendisini haslayacagim an, acidim degmez dedim, bir dahada konusmadim....

böyle yavsaklarda vardi....9781119bjkgsolaylarbt8.jpg[/IMG]

YA?LI KURT AB?MDEN B?R ANI DAHA
esiktas-GS Ali Samiyende oynuyor cok eski bir mac Ismaillerin kafada oldugu zamanlar.Ismail pislik yapti bizi on kapidan cikartti arka kapiya gittik.Siz diyeceksinizki ne pisligi yapmis gayet dogal sizi kovalamis.Ama olayin gelisimi oyle degil on kapiyi biz tutmusuz Ismail geliyor biz zaten oyle safizki o donem kim iyi niyetli gozukse buyur cay ic diyecek tarzda.Neyse dostluk var ya hesapta.Girsin bu Besiktasli cocuklarda sizinle beraber on kapidan diyor.Bizde itiraz etmeyip olur abi diyoruz.Vakit ilerliyor Besiktaslilarda bizimle ayni sayilara geliyor o sirada Bekir ve Musalarda geliyor.Ismail numarasini yapiyor burada GS lilar olay cikarmis bizim cocuklari dovmus vs bize giriyorlar.Benim neyse burnum kaniyor goz sismis falan arka kapinin oraya gidiyoruz.Arka kapinin oradada sira karisik Besiktaslisi var GS lisi var.Bizde o sinirle oradaki sucsuz Besiktaslilara daliyoruz.Onlarda orayi terkedip gidiyor.Birazdan Ismail yanina oradan kacan Besiktaslilari almis arka kapiya gelip oradada dikleniyor bunlar buradan girecek falan kufurler.Biz artik sinirler son raddede saldiriyoruz bu ekibe ismailin ayak kayiyor siyah ceket ve pantalon toz icinde ayakkabinin teki cikiyor bu kaciyor can havliyle.On kapiyi vermisiz ama ayakkabi bizde o da zafer sayilir.Neyse Bekir geliyor Ismailin ayakkabisinin tekini istiyor durumu acikliyoruz ona anladim diyor ve gidiyor.Ama on kapi Besiktasta bizim kapi gec acilirsa Besiktaslilar iceride buyuk hakimiyet yapacaklar.Ben pideci kontenjanindan iceri giriyorum sisman var bizim tribunde ayni zamanda pideci o sokuyor bizi iceri.Istersek pidecilik yapacaz istersek kapalinin ustune cikip kapilar acilinca polise caktirmadan iceri girecez pencere gibi kisimlardan arkadaki.Neyse 10 kisi civariyiz.Besiktaslilar ilk giriyor biz hemen 10 kisi iceri dalip Besiktaslilara daliyoruz polis araya giriyor ve yari yariya ayiriyor ama bizden gelen giden yok Besiktaslilarin tarafi doldukca doluyor Besiktaslilarda o sirada polise bizim kacak girdigimizin anlatmaya ve bizi disari attirtmaya calisiyorlar neyse o sirada bizim kapilarda acilip bizimkilerde girmeye baslayinca tezahuratlar falan olay kayniyor bizde pek dikkat cekmemek icin hemen bolumlenen taraf degil biraz daha yanlara kayarak uzuyoruz.Cunku Besiktasli ilk girenler asil kafa ekip degil agir abiler sonradan girince basa dert almak istemiyoruz.
Saygilar

BU DA BENDEN
sene 1993 axaj'la rövan?? oynayaca??z ilk maç? hat?rlars?n?z ?ifo kaleciyi cal?mlay?p sallar sonra 2-1 ma?lubuz ama bu maç malmö-psv-inter-kiev hiçbirine benzemeyecek inançl?y?z,tv.kanallar? bas bas ba??r?yor sak?n yan?c? madde yakmay?n ceza yer tak?m diye senmisin bunu diyen sanki çekiyor bizim arkada? maça 1 saat kala laylay? patlat?yoruz,polis aç?yor parmakl?klar? benle o arkada?? al?yor stada arkada? bas?yor kufuru polise sopa yedikce me?er Sabri sad?klarm?? kufur etti?i kapal? arkam?zda buras? TÜRK?YE ?SRA?L D?YE BA?IRSADA ambulans giri?inden yeni aç?k alt?ndan polis minübüsüne sokuluyoruz gelen geçen minübüse binen inen bir tane vuruyor her yan?m?z bitmi? yalvar?yoruz yedik bari maça al?n dakika 80 de sokuyorlar bizi ayn? yerden ama litmanen co?mu? 4-0 olmu? bir darbede ordan yiyoruz bir ayda kendimi zor toparlad???m? hat?rl?yorum.
[img size=150][/img][URL=http://imageshack.us] />[/

Last Edit: 2008/04/09 08:20 By ibrahimozdincer.
ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
bizim 48 maçl?k nama?lup oldu?umuz dönem yani 92-93 sezonu ve 48.maça ç?kacaz aylardan aral?k hatta 5'i maç?m?z galatasarayla ama tak?m?m?z çok iyi ve alaca??m?zdan eminiz yeni aç?ktay?m 3-1 yeniliyoruz feyyaz atm??t?,hakan ?ükür'ün bence en iyi oynad??? maçt? birde onun feneri bursadayken 3-2 yendikleri maç? canl? seyretmi?tim gercekten tam esti?i sezonlard?.zannedersem mami orta sahay? darmada?an etti o maçta.cok üzülmü?tük rekoru milana b?rakm??t?k o sene tuhaf maçlar oldu inönüde 2-1 ts ye ma?lup olduk orhan y?ld?zla?t? filan sonras? ma?lum 8-0 l?k sezomn i?te ama galatasaray'da iyiydi o sezon bizim oturmu? kadroya kafa tuttular.hele o sezon sonu bir kosecki geldiki aman allah?m tutana a?kolsun .yaban domuzu gibi bodoslama ko?ard? ne güçlü oldu?u bizim takozla mücadelesinden belliydi.galatasarydan gidince cok sevinmi?tim bizi bo? geçmiyordu cünkü.

ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
zeki demirkubuz'un ?u yaz?s?nda feyyaz geliyor çocu?un akl?na benimde optik abi devaml? akl?ma geliyor.

Y?llar önceydi. Bir ak?am uzun zamand?r görmedi?im annemleri ziyarete gittim. Gece, o zaman 12 ya?lar?nda filan olan karde?imin odas?n? payla?t?k. Yerimi yad?rgad???m için sabah ezan?nda uyanm???m. Evdekileri uyand?rmamak için kalkamad?m tabii ve yata??mda, sessizlik içinde beklemeye ba?lad?m... S?k?nt?dan y?llar önce benim, art?k karde?imin olan odam?z? incelemeye, burada geçmi? y?llar?m?, gençli?imi, an?lar?m? dü?ünmeye ba?lad?m. Benden sonra pek bir ?ey de?i?memi?ti. Kö?ede eski bir büfe, üstünde yatt???m?z kar??l?kl? iki çekyat, yerde çocuklu?umdan beri kulland???m?z Isparta hal?s? ve boyalar? dökülmü? duvarda bir benim, bir de Che'nin gençlik foto?raflar?... Tek de?i?iklik, ikisinin ortas?na özenle as?lm?? büyükçe bir posterden yar?s? ayakta, yar?s? oturarak bana bakan, üstlerinde siyah beyaz çubuklu formalar?yla Be?ikta?l? futbolculard?... Ben de Be?ikta?l? say?l?rd?m ama o zamanlar futbolla da, futbolcularla da pek aram yoktu. ?çlerinden bir tek arada bir üniversitede gördü?üm Metin Tekin'i tan?d?m. Tam posteri incelemeye ba?lam??, futbolculara, formalar?na filan dalm??t?m ki bir anda içim ürpererek tam kar??mda yatan karde?imi fark ettim. Bana do?ru yan yatm?? ve gözleri aç?kt?. Ne bir k?p?rt?, ne de bir hayat belirtisi olmadan öylece bana, asl?nda beni de a??p ötelere bak?yordu. Nas?l korktu?umu anlatamam... Uzun süre hareket edemeden, bir tek kelime söyleyemeden, akl?ma gelen binbir kötü dü?ünceyle bekledim. Ve sonunda kendimi toparlay?p usulca "Cemil" diyebildim. Cemil bir ölünün canlan??? gibi yava?ca k?p?rdad? ve dald??? yerden s?yr?l?p sessizlikte f?s?ldad?.
"Efendim abi". Rahatlad?m. "Nap?yorsun sen, uyumuyor musun...?" "Yok abi".
"O?lum n'oldu, korkutma beni, sabah?n bu vaktinde ne dü?ünüyorsun?" Cemil biraz bekledi ve seslendi. "Abi, Feyyaz na'p?yodur ?imdi?.."

Che k?skan?rd?
Cemil'in ne kadar kendine dönük, ne kadar saf bir çocuk oldu?unu biliyordum, ama duydu?uma yine de inanamad?m. Uzun süre cevap veremeden öylece yüzüne bakt?m. Sonra ba??m? kald?r?p duvardaki postere... Önce bu Feyyaz'?n, bu siyah beyaz çubuklu formal?n?n içlerinde hangisi oldu?unu bulmaya, sonrada bir futbolcu parças?n?n beni, belki Che'yi bile k?skand?racak biçimde bir çocu?un kalbine, dü?lerine, hayallerine böylesine nas?l girebildi?ini anlamaya çal??t?m... Ama bunu anlamak zordu. Hele benim gibi kendini be?enmi? bir solcunun anlamas? daha da zordu. Çünki bunu anlamak için maç sabahlar? erkenden ve kalbin a?r?yarak uyanmak gerekiyordu. S?k?nt? içinde, sinirle maç saatini beklemek, çubuklu olmasa bile siyah ya da beyaz bir forma giyip kar demeden, çamur demeden yollara dü?mek gerekiyordu. Bunu anlamak için Dolmabahçe'ye yak?nla??p tezahüratlar? duydu?unda panik olmak, geç kald?m endi?esi ile ad?mlar? s?kla?t?rmak gerekiyordu. Bunu anlamak için ya?murda bilet kuyru?u beklemek, en ac?s? yemeden içmeden bütün hafta biriktirdi?in harçl?klar?nla aç?ktan da olsa bir bilet al?p ?nönü'de, mümkünse Kad?köy'de ya da ba?ka bir yer, mesela ?zmir'de, bir FB maç?nda Be?ikta?l? bir taraftar olmak gerekiyordu...
Neyse. Cemil ?imdi 30'unun üstünde. ??siz. Onun bu Feyyaz sevgisi yetmezmi? gibi üstüne bir de Sergen Yalç?n, Tümer Metin, ?lhan Mans?z ve Pascal Nouma sevgisi de eklenince kald?ramad? çocuk. Kendisi de çok çekti, bize de çok çektirdi. Be?ikta?'ta oynayabilmek için çok ter döktü, çok çal??t?, stad kap?lar?nda ömrünü yedi. Ama bu a...na koydu?umun hayat? Fener'e bir gol atma f?rsat? vermedi çocu?a. Olsun, hiç önemli de?il. ?yi, dürüst ve namuslu bir adam oldu Cemil. Hiç yoldan ç?kmad?. Bendeniz abisi, arkada?lar? ve ailesi onu seviyor. Ama bu aralar sabahlar? pek erken kalkm?yormu?. Duydu?uma göre 4 May?s sabah?n? bekliyormu?...
Madem bu hikâyeyi anlatt?m ?unu da eklemeden geçemiyece?im. Biz, Cemil büyüdükten sonra birbirimize ilk kez ?nönü'de, kapal?da, bir FB maç?nda Carew gol att???nda uzun uzun sar?ld?k. Ve ikimiz de neredeyse a?layacakt?k.
Büyük Be?ikta??m?z?n sevgili futbolcular?na...

ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
[img size=150][/img]

Last Edit: 2008/04/09 09:01 By ibrahimozdincer.
Go to top Post Reply