Dün ö?leden sonrayd?, Kabata? arad? yoldayd?m Manisa civar?nda, ?zmir'e çocuklar?m? b?rakt???m yazl??a do?ru yol al?yordum. Önce ne dedi?ini anlayamad?m, daha do?rusu anlamak istemedi be?nim, kulaklar?m. Biraz daha gittim, sesi geldi kula??ma, "Batur abi" deyi?i geldi kafam?n içinde o ses, biraz daha yol ald?m, arabada aç?k radyonun sesi Be?ikta? deyince alg?lar?m kar??t?, birden herzaman ki halim galip gelmi? ne diyor diye duymaya çabal?yordum, "Ertu?rul ?unu forvete koyarsa, yönetim ve ba?kan hocaya sahip ç?karsa" vs vs dinledim dinledim, neden dinledi?imi anamadan dinledim, sonra birden dedim ki kendi kendime sebebin oldu bu tak?m senin, sebebin oldu.....
Sonra Hakan'? arad?m, do?ruymu?. A?lamakl? idi sesi, çok üzgündü, ne konu?sak bo?tu, ne konu?sak bo?. Sonra Cem'i arad?m, morga gidiyorlard?, bende Manisa da?lar?n? t?rman?yor, bo? bak??larla bir bir arabalar?, kamyonlar? solluyordum.
Radyo hala Be?ikta?'tan bahsediyordu. Ölenleri bir bir geçirmeye ba?lad?m akl?mdan. Hey gidi hey. Gazi Abi'yimi, yoksa Alaka ?smail'i mi, Kokoyu mu, Kriti?i mi, Pehlivan? m?, Ayhan'? m? ne kadar çok kayb?m?z varm?? allah?m say say bitmiyordu, radyo hala Be?ikta?'tan bahsediyordu.
?ki gündür kendimde de?ilim, can?m çok s?kk?n. Herkesler bir?eyler yazacakt?r mutlaka, illede yazmak için yazmamal?y?m, onu genç nesillere iyi anlatmal?y?m, di?erlerine o de?erleri veremedik, anlatamad?k, geride kalanlar?n hatalar?d?r bence bunlar. En az?ndan ?imdi ba?lamal?y?z, yazmal? hat?rlamal?, yad etmeliyiz.
Bu çocuk bu tak?m a?k?na evden kaç?p maçlara gelir, bizim sabahlama dönemlerimizin ba?lar?nda gece yar?lar? annesi, sabahlad???m?z mekanlara gelir Mehmedini arar, yalvar?rd?, "o?lumu verin" diye. Ona çok k?z?p çok kula??n? çekip annesine verdi?imiz geceler de olmu?tur, ama 1 saat sonra yine kaçar evden gelirdi. Deplasmanlar dersen ha keza ayn?yd?. Bu sevda onda orta okulda ba?lam??t?. Yumurtac? Ahmet'ten yada Bekir abilerle kald?rd???m?z otobüslere kaçak biner, abilerden dayak yememek için arka be?liye saklan?rd?. Onun Be?ikta?taki jenerasyonu henüz daha bu kadar aktif de?illerdi. O gruptan ilk gelenlerden di. Bu a?k?n? bütün semtin gençli?ine a??lamaya çabalad? ve bu sava??n? kazand? da.
O y?llarda gözünde ?i?e dibi gözlükleri ile gelir, tam bir Hüdaverdi benzetmesi bir tip ile kar??m?zda dururdu. Haliyla hepimiz ona "optik" demeye ba?lad?k. Lise y?llar?nda birden serpildi, boyland?, sizlerin gördü?ü halden öncesinde hem boyuna hemde enine geli?mi?ti. Bir sabahlama da bakt?k ki Optik ba?? çekiyor, "olum dedik sen ne olmu?sun böyle". Derken semti iyice örgütlemi?ti. Art?k çok daha kalabal?k geliyorlad? hem maçlara, hem deplasmanlara, hemde sabahlamalara. Sonralar? bu grubun ad? Çar?? olmu?tur.
Sebebi oldu Be?ikta?. Evet sebebi. Çok iyi okuyan bir çocuktu ve çok da zekiydi. Menfaat çarklar?n?n içinde en çileke?i ve en temizi olarak hep o kald?. Bu Be?ikta? olmasayd?, belki de ?imdi bir Doçent, yada Prof olmu?tu. Yada çok iyi bir mesle?i vard? ve kariyer sahibi biriydi. Ama o hep Be?ikta??n? seçti. Derslerinden oldu, geli?iminden oldu, yine de bu haliyle Üniversiteyi kazand?. Daha sonra Edebiyat Hocas? olarak görevini yapmaya çabalad?, ama yine Be?ikta? a??r bas?yordu, görevini aksat?p maçlara gelmeye devam etti. Hatta yetmedi, okulunun çocuklar?n? örgütleyip, ?stanbula maça getirmeye ba?lam??t?. Çok nasihat vermeye çal??t?k, ama Be?ikta? onun evinin de, i?inind e, a??n?n da çok önüne geçmi?ti..
Radyo hala Be?ikta?tan bahsediyordu ve ben tüm bunlar? dü?ünürken ?zmiri de çoktaan geçmi?tim. Arabam? sa?a çektim, indim arabadan, gelen giden birkaç telefonla daha konu?tum, radyoyu h?rsla kapatt?m, hala v?d? v?d?, bizmi so?umu?tuk Be?ikta?tan, yoksa, Be?ikta?m? bizi yormu? tüketmi?ti bilmiyorum. Sebebi oldun dedim bu çocu?un hayat?n? da sen ald?n dedim. Üstümde daha 7 saat öncesi Karta? Yuvas?ndan yeni ald???m bir t-shirt vard?. Bakt?m kendime, çevredeki bo? tarlalara bakt?m, bir fatiha okudum, can?m karde?ime ne yapabilirdim ki 500 km öteden elimden ne gelirdi ki, ama hiç de?ilse, onu yadetmeli ve onu tan?tmal?yd?m.
Bu kadarla da kalmamal?, bu yiten de?erlerin hepsine bir özel, bir güzel çal??ma yapmal?y?z.
Ben BJK YK dan bir?ey rica ediyorum. Böylesi tribüne çok emek vermi?, tribünlere mal olmu? de?erlerimizi, stad?m?z?n duvarlar?ndaki tu?lalara foto?raf foto?raf, isim isim çakal?m, bu icraat için biz gönüllüyüz, masraf? da neyse kar??lar?z, biz ne Hac? Babalar?, ne Koko lar?, ne sar? Süleymanlar?, ne Gazi Abileri, ne ?smailleri, Pehlivanlar? nede Optikleri unutmak istemiyoruz. Onlar? bu stad?n duvarlar?nda ya?atmak, onlar?n ruhlar?na huzur verecektir buna inan?n.
Bunu tezen yapal?m, Be?ikta? taraftar? ile büyüktür...... Bunu asla unutmayal?m.
Bir Optik daha gelirmi bilemem, ama çok kah?r çekti, çookkk. Ne ?stanbula maça gelenin derdi bitti, ne deplasmanda ba?? yar?lan?n, ne aç kalan?n, ne i?siz kalan?n, ama bu çocuk hep oradayd?......
Ve hiç kendini bozmad?. Hiçbir talebi olmad?. Hep verdi, hep verdi. En son can?n? da.........
Daha ötesi varm? ?.
Sebebi onu unutmamal?d?r. T?pk? eskiler gibi, bu vefa dünyada örne?i olmayan bir kulübe nasip olmal?d?r. Dünyan?n en büyük kulübüne Be?ikta?a nasip olmal?d?r. 55.000 lik stadlar önemli de?ildir. Ruh önemlidir.
O ruha sahip ç?kacak tek kulüp de Be?ikta?t?r. Bir tu?lac?k hepsi bu........
tekrar sayg?lar optik abime
Dedikya bir kere, "Be?ikta? ya ruhumuzdad?r, ya da hiçbir yerde..."
Bizki en sa??r kulaklara f?s?ldard?k: "Buras? ?nönü burdan ç?k?? yok o?lum, yok k?z?m " diye... Buras? ?nönü; golden sonraki sevinçle ba?lar ölüm-kal?m sava??; Be?ikta??m?z?n üstünde siyah-beyaz çubuklu forma, bizim dilimizde "Be?ikta??m sen çok ya?a, can?m feda olsun sana"
... Gökyüzü simsiyah, ruhlar bembeyazd?r art?k. Ve, bir Kartal seyretmektedir bunlar? gökyüzünün en yüksek noktas?ndan süzülürcesine... Be?ikta?l? olmak sadece "taraftar" olmak anlam?na gelmez. Taraftarl??? da bir kutsal forma içerisinde kutsamakt?r... ??te o zaman ruhlar ve bedenler tek bir varl?k gibi dans ederler tribünlerde...
Dedikya; buras? ?nönü! Burada ya?an?lanlar, anlamayanlar?n ak?l sa?l???n? bozar. Mabedimiz ?nönü kutsald?r bizim için. Kucakla?man?n oldu?u güne siyah-beyaz peynir zeytinle ba?lars?n; sonra Kartal olur 40 bin ki?i konars?n tribünlere, topla birlikte sen de tribünde ata?a geçersin; orta yapars?n; kafa topuna ç?kars?n; gol atar gol kaç?r?rs?n; rakibin ata??n? kesmek için tribünde kendi kalene ko?ars?n; aras?ra sen de tribünde sakatlan?rs?n ama kimseye çakt?rmazs?n; totem yapars?n; maç? b?rak?p, koridora ç?k?p dua edersin; kulaklar?na gelen sesin tansiyonuna dayanamaz, tekrar tribüne ko?ars?n; inanm??l???n verdi?i hayk?rmayla tekrar tribünde atak üstüne ata?a geçersin... "Haydi Kartal?m... Haydi Be?ikta??m..." diye yalvar?rcas?na ba??r?rs?n...
Çünkü sen 12. Adams?n!
12. Adam asla yorulmaz, inanc?n? yitirmez, hep pozitif olmak zorundad?r, bu enerjiyi sahaya yans?tmal?d?r. Giydi?i 12 numaral? forman?n hakk?n? verir. Ak?tt??? terden güne?te çay demler. Maç? Kartallar edas?nda kopar?r, kazand?r?r. ?nönü'de maç oynan?rken orada olamayan 12. Adamlar?n gözleri aç?k gider ölüme.
12. Adamlar zor bulunurlar... Öldüklerinde ?nönü'nün Bele?tepe'sinde gömülmek için oran?n kendilerine mezarl?k yeri olarak ayr?lmas?n? isterler ya da küllerini ?nönü'nün çimlerine savrulmas?n? vasiyet ederler. Ama, ruhlar? asla ve asla ölmez! 12. Adam giydi?i Kartal Bask?l? ÇAR?I Formas?n? stad yap?l?rken ?nönü'nün çimlerine çoktan ruhuyla birlikte gömmü?tür. ?imdi o forman?n üstünde gelecekteki ba?ar?lar ve zaferler özgürce ye?ermektedir... Ve, art?k sahada 12'ler sava?maktad?r.
Forma nerede mi gömülü? Eski aç?k taraf? ceza alan? d???ndaki sa? iç kö?ede... '12.Adam Çar?? Formas?'n? yapt???m?z ayinle mabedimize gömdük ve üzerine de ?u dörlü?ü yazd?k:
?nönü'ye karanl?k çöktü?ü zaman
D??ar?da ya?murlar ya?d??? zaman
Tibünlerde ÇAR?I co?tu?u zaman
Haydi bast?r ?anl? Karakartal?m...
O forma Be?ikta??m?za ömür vermi? ve vermekte olan tüm Kartallara hitaben oraya gömülmü?tür. Dünyada ba?ka örne?i varsa buyursunlar ç?kars?nlar.
Bir ömür de bizden Kartal?m... Bir ömür de bizden Be?ikta??m...
Tüm Kartallara selam olsun ayhan güner..