Ana Sayfa arrow Forum
Can\'t open file: \'jos_fb_whoisonline.MYI\' (errno: 145) SQL=INSERT INTO jos_fb_whoisonline (`userid` , `time`, `what`, `task`, `do`, `func`,`link`, `userip`, `user`) \n VALUES (\'0\', \'1223686554\', \'Cvp:bir başkadır beşiktaş tribünleri\',\'\',\'\',\'view\',\'http://www.besiktasim.com/index.php?option=com_fireboard&catid=4&func=view&id=45&limit=6&limitstart=12&Itemid=63\', \'38.103.63.59\', \'0\')
Beşiktaşım.com Forumları
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Cvp:bir başkadır beşiktaş tribünleri (0 viewing) 
Besiktasimiz ile ilgili anılarınız ilginc olaylarınız hatıralarınız
Go to bottom Post Reply Favoured: 5
TOPIC: Cvp:bir başkadır beşiktaş tribünleri
ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
User Offline Click here to see the profile of this user
Cvp:bir başkadır beşiktaş tribünleri 6 Months ago Karma: 0  
1988 bjk 4-gs 1

MAÇ CUMARTESİ günüydü i fener'in 103 golle şampiyon olduğu sezonun maçı pendiğe pazar'a gitmiştik maçı televizyon vercekti çabuk cabuk diye üstüme birseyde aldırmamıştım aksilik bu ya dönerken bizim kartalın lastiği patladı ağlcam anasını satayım o kadar fenayım her neyse babam bana futbol sahası almıştı hani adamları parmağınla cekip bırakıp gol atıyorsun ya yaş 13 tabi onla oyalandım biraz lastiği taktı peder bastık geldik yağmurlu bir havaydı feyyaz ilk golü attı sonra zeki ve feyyaz kaleciyi yatırıp sonra feyyaz köşeden likör fabrikassını havalandırdı çok sevinmiştim 1987 de fenere 4 atmıştık 2 kere galatasaraya kısmet olmuştu ve bu benim hayatımda ilkti sonrada bir daha atamadık zaten ama fenere her neyse.

OPTİK ABİME HÜRMETLE

9? yılı fenerliler İnönü eski açık önünde optik başkanı kıstırır. 2 seçeneği vardır başkanın, ya kaçıp denize atlayacak yada kendini vurduracak. Optik 3 yerinden vurulur, hastaneye fener tribününden ziyaretine gelenler ona niye denize atlamadığını sorarlar başkanın cevabı hazır; Optik denize atladı dedirttirirmiyim.
[img size=150][/img]

[/URLp://imageshack.us]

Report to moderator   Logged Logged  

Last Edit: 2008/04/11 10:57 By ibrahimozdincer.
  The administrator has disabled public write access.
ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
[img size=150][/img]
[Tarih: 21 Tem Cmt 2007, 3:16 pm Mesaj konusu:

--------------------------------------------------------------------------------

unutulurmu be hürriyet abiler, cengizler, rahmetli koko cavit elveren ,mestan,deve erol ah kardeşim nah gayrettepe dıscorıum baskınının sabahında yız o dönemler başta fener tayfasından pepe, caymaz,*** cevat ,pkk oğuz , hepsi gayrettepe park yada şimdi atv stüdyosu olan 89 ve 93 yıllarında istanbulun tek dıscosu olan pasajın orda toplanırlar ve gövde gösterisi yaparlar . o dönemler köyiçinde ki şampiyon kokereç balık pazarında idi bilen bilir orada çalışan garson bir arkadaş fenerliler tarafından vurulmuştu bunun intkamı için gayrettepe parka baskın yapılacaktı(şimdi gayrettepe florence nıghtangle hastanesi ozaman otel inşaatıydı epey boş kaldı fenerliler orda yatıp kalkıyolardı] akşam saat 9 gibi başta hürriyet abinin bulunduğu grup 6 arabayla gayrettepeye geldi tabi bizde peşlerinden daha küçüğüz olayları uzaktan seyrediyoruz baktık parkta kimse yok tabi sinirler gerildidi inşaatın bekçisine sordular hepsi disco dadır dediler , parkla disco arası yürüyerek 5 dakika hürriyet abi çıktı parktaki bankın üstüne beyler yaralamadık hatta öldürmedik tek bir fenerli bırakan namert olsun dedi ve başladık yürümeye benim yanımda kemal diye bir arkadaşım var aldık elimize taşları başladık arkadan yürümeye hürriyet abiler izin vermediği için arkadan gidiyoruz biz küçükler.tam disconun oraya geldiğimizde bizi kapıda farkedenler içeriye haber verdiler ama onlar daha dışarı çıkamdan bir saldırıki sormayın herkesin elinde pala önüne gelene savuruyoruz fenerliler yerlerde kanlar içinde yatıyor bi tek şimdi gülbağda takılan fenerli *** cevat ayakta o sırada cevat 8 yerinden delik deşik bıçaklandı en ağır yarayı o aldı bıçakladıktan sonra abiler gözümüzün önünde cevatı çöp bidonuna attı öldü diye. tabi artık polis
in gelmesi an meselesiydi penim kafam kanıyodu mermere çarpmıştım taş atarken yaklaşık hürriyet abinin başını çektiği 30 kişi başladık türk telekomun ordaki ara sokakdan parkın ordaki arabalara doğru koşmaya bu olay fenerlilere verilen en büyük darbeydi o dönem çok konuşuldu hatta epey bir fenerli tribünü bıraktı. burdaki en ilginç olaysa 8 yerinden bıçaklanıp çöpe atılan *** cevat ölmemişti o olayudan sonra adı fener tribününde 9 canlı cevat olmuştı-u. ah ah çok güzel günlerdi hürriyet abinin parkta yaptığı o konuşmayı gözlerinin içine bakarak izleyişim hiç aklımdan çıkmaz ...

MEHEMT KARA
IMG]http://img80.imageshack.us/img80/4540/ankarayayolculukturanremm5.jpg[/IMG]
sene 1992 inönüde fener -bjk bir lig maci

fenerliler eski acigin orda bekliyorlarmis bizi....dolmabahceden ciktik,bizi gördüler herzamanki gibi hurra cektiler...emanetleri güneste parlattilar....biz saldiriya gectigimizde 5 saniye icinde onlarin tarafindaki yerler emanet doluydu, herzmananki gibi gösterip firlatiyorlardi...veya daha da utanmazi ellerinde tutup kaciyorlardi...

neyse numaralinin oraya kadar kovalandilar, ileride rahmetli arkadaslarimiz kosuyordu..polis basinca tabiki dagildik...macka parkinin üst tarafindaki geciitte buldum kendimi..10 kisi falandik,stada tekrar inis yapmak icin ortaligin sakinlesmesini bekliyoruz...her nasil olduysa SIHIRBAZ GÜCLERI MI DIR NEDIR; arkamizdan birden fenerliler türüyüverdi...macka parikina saklanmislar,bilmiyorum birden arkamiza ciktilar...kulaksizindan kulaklisina kadar hepsi:)))

paso küfür yagdiriyorlar...ismi lazim degil bir kisiye:))) o kisi aramizdan tekrar döneri cekip bunlari bir daha yukari dogru tek basina kovaladi...hani arkamiza gelmislerdi ya,demedim degil,acaba asagi dogru kacsak mi önce...fena yakalandik diye falan...en azindan carpismadan kurtulamazdik kacmazsak...ama YOK YINE CARPISMAYA GEREK KALMDI::YAZIKLAR OLSUN BEN UTANDIM....

insan 15 dakika arayla bu kadar HIZLI KACMAZ...bu kadar YALAN RÜZGAR YAPMAZ::::

mac basladiktan sonra kapalida kendi taraflarinda polislerin yanindan setten hala girtlak kesicez hareketleri yapiyorlardi....

CARSIeko
--------------------------------------------------------------------------------

Besiktas-Fenerbahce mevzusu!
Sene 1990 ...inönüde ilk defa isiklandirilmali mac oynanacak...koskocaman isiklar yapildi heyecanla TSYD KUPASI fb macini bekliyoruz....Mevzularin her mac feci sekilde koptugu hafta arasi hafta sonu her sekil SAVASIN icinde oldugumuz bir hava....maca her zamanki gelenek olan geceden sabahlamayla basladik...yaz geceleri sabahlamak zaten cok mu cok daha güzel oluyordu...müthis bir teskilat toplanmisti yine herzamanki gibi herkes o bicim hazirlikliydi(EMANETLI) Gece 500 kisinin kafasi güzel olduktan sonra semtimizi fenerlilerin gelebilelcegi tuzak kurabilecegi her yere kadar aradiktan sonra gelmediklerini anladik..

Sabah oldu teskilat bozulmadi...macin ilk defa gece oynanacak olmasi sabahlama ruhunu simdiden bozmustu...Sabaha teskilat mecburi bir sekilde bozulmadi....Fenerliler gelecek senelerde olacagi gibi degil ögleden önce 11 00 civari stada inis yaptilar.. (birkac sene sonra guruplar saat 15 te falan inmeye basladilar)

Fenerliler bizi stadin etrafinda görmeyince her zamanki gibi CARSI HANI NEREDE HAVALARINA KAPILIP kapaliya sahip cikacaklarini sanmaya basladilar...Sevindirik olup gaza gelip sagda solda bilet almaya calisan stadin etrafinda gezen mevzularla alakasi olmayan yasli genc KARTALLARA saldirip atkilari gasp etme veya üstlerine cok kisi cullanma gibi büyük icraatlarina basladilar!
Geceki teskilatimiz bozulmamis kafalar yerine gelmis yorgun olanlar dinlenip hazirlanmaya baslamisti...Fenerlilerin stadtta bulundugu haberi bize ulasinca son hazirliklar son kacmama YEMINLERI edildi ve herkes birbirine kenetlendi....Semtimizi basmis ve CARSI gelemez havasi icinde olan fenerliler ORDUMUZ yeni acik tarafindan yokus asagi tepede dizildigi an ALEMIN KRALLARI olan fenerliler RENK degistirmeye basladi, yukaridan BÜYÜK BIR HURAAAAAAAA cekildi (bu arada fenerliler de geleneklerini devam ettirp biz cektikten sonra hurraaaalarini cektiler) Inanilmaz ama herzamanki gibi ayni kenetlenmis havada ve BESIKTAS icin semtimiz icin canimizi vermeye hazir sekilde saldiriya gectik....Fenerilerde YAZIN GÜNES SICAGINDA cekildigi zaman parlamaya baslayan sifir dönerlerini cektiler.. Birbirimize büyük bir hisimla yaklastik ortada büyük bir metal CARPISIMA oldu. Semtimizi istila etme cürretini gösteren fenerlilere acimadan vuruyor,onlarda verebildigi kadar karsilik vermeye caliyisor ama direncleri saniyeler icinde eriyip gidiyordu...KENETLENMIS halimiz müthisti..Sansina bize bir yara verdiler biz onlara 2 yara verdik ve asagi sahile dogru o BÜYÜK SAGLIK KOSUSU diye bildigimiz deyim basladi.. Fenerliler emanetleri yerde veya hala ellerinde CARL LEWIS hiziyla kosuyorlar ve bu görüntü onlar adina komik bir hava veriyordu..Kapalinin önünden defettikten sonra fazla kovalamaya devam etmedik...Polisler olay yerinde müdahaleye baslarken fenerlilere karsi ELDE ETTIGIMIZ BÜYÜK ZAFERIN havasi kapalinin önünde esiyor o efsane ellerin elinde düsen parlak parlak dönerler DÜSMAN KANIYLA bulasmis bir sekilde bütün yolu kapliyordu..

Fenerliler aci bir sekilde carpismayi kaybetmis, ondan önce atmis olduklari naralar bir taraflarina girmisti.Polisin basmasiyla teskilat dagilmisti...POLIS bizi didik didik ariyor herkes SEMTE dogru yönelmis alinti olmamak icin tüm hiziyla kaciyordu...gurubu kaybettikten yarim saat sonra semtin yakinlarinda tanidiklari buldum,ama teskilat bu büyük mevzudan sonra stada tekrar inemiyor polislar daha yolda bizi iceri almak icin barikatlar kuruyordu..

Semtimizde bekliyorduk.. mola verdi, NE DE OLSA SAVASI KAZANMISTIK.. Biz niye bir daha gelelim.. Fenerliler müthis olimpiyatlara tas cikartacak KACIS MARATONLARINDAN sonra tekrar birbirlerini bulmuslar yenilgiyi hazm edemiyorlardi.. CARSI nerde gelsin bir daha diye inim inim inliyorlardi, ama zavalli tayfalari semte inmeyi göze alamiyor tekrar stadin önüne dogru yöneliyordu..Ben ise tekrar bir gurupla berbaber stadin önüne indim...Macin baslamasina 2 saat kalmisti, tahriben 3 saat önce patlayan büyük mevzunun kalinitlari ve o atmosfer hala kapalinin önünde esiyordu ve onu söylüyorduk.. Biletler tükenmeye yüz tutmadan kapali biletlerimizi alip iceri girdik..Tribünde oturmayi birakin sahaya bir göz bile atmadan iceri girdikten sonra hemen KAPALININ PARMAKLARINA YAPISTIK VE ASAGIYI SEYRETMEYE BASLADIK..

O anda mevzu zamani yukari taraftan geldigimiz yerden 50-60 kisilik süpheli bir kalabaligin yaklastigini gördüm, bizimkiler mi diye sevinirken FENERLI SIMALAR GÖZÜME CARPTI..
Stadin önüne s*kilmis BESIKTAS diye indiler ve aninda polisin kordonuna girdiler....bunlari duvara dizen polis bir bir üstlerindeki emanetleri topluyor kelepceleri takip onlari devriye arablarina götürüyordu... Polis kordonuna yakalanmayan bir kaci ise kapalinin önüne gelmisti.. Ben yukaridan SIKTIR OLUP GITMELERINI ve bir daha inönüye gelmemeleri icin bagirmaya basladim.. Köfte arabasindan kaptiklari EKMEK BICAKLARINI bize yukari dogru firlatmaya basladilar.. BICAKLAR AYAGIMIN YANINDAN iceri dogru ucusuyordu.. biz de yukari da elimize ne gectiyse asagi yagmalamaya basladik..Bu arada asagisi tekrar hafiftan karisti,bizden paso cisim yiyorlardi kafalarina.. Ortalik sakinlestikten sonra asagida toplanmislardi,kendilerini dakiklar gectikce yine KADIKÖYDE sanmaya baslamislar eller arkaya atilmis kral gibi beklemeye gectiler SANKI 3 SAAT ÖNCE KILOMETRE REKORLARINI BEN KIRDIM.. SANKI 3 SAAT ÖNCE ALDIKLARI YARALAR DURMUYORDU her taraflarinda..Hepsi belli ‘sisli etfal’yapmis geri gelmisti....

CARSININ gelmemesi büyük bir gizemli hava koymustu ortaya.Fenerliler biletlerini alip kendilerini iceri attilar ve olasi bir IKINCI SAGLIK KOSUSU yapmayi engellemis oldular..
icerisi ZAFERIN BILINCINDE staddan takisime saglik kosusu diye inliyor bu yüzsüzler herzamanki gibi sanki hic mevzu olmamis daha demin önümden kacmamislar gibi yerlerini aldilar ve tezeratlarina basladilar.ilginc olan sey DELIKANLI KARTALIM AKSAM NERDERYDIN laflariydi.. Vallahi biz burdaydik zaten burda oturuyoruz siz nerdeydiniz?!Mac basladi BIZIMKILER HALA KAPALIYA GELMEMISLERDI.. Acaba polis semti basip alinti mi yapti diye merak ediyorum ve mac beni hic ilgilendirmiyordu.. Utanmasam semte dönecektim...ZATEN 3-1 ÖNDEYDIK MALUM KARIMIZ SIYAH BEYAZI görünce dayananamisti yine.. dakika 75 olunca kapalinin kapilari aciliyirdu o zamanlar....ben hemen firladim olasi bir carpismaya mactan sonra hazirlanmak icin....EMANETIMI MACKA PARKINDA saklamistim.. Tam ben disari cikarken kapilara 25-30 kisilik bir gurup yöneldi ve kalbim sevincten atmaya basladi.. RAHMETLI SONER, AYHAN, Selim abi , Sari, GAVUR ALI, Mostura kemal, Sevsek ali kafadalardi..

DERIN BIR OOOOOOH cektim.. Hepimiz ayni hiz tekrar iceri daldik, polisin bizi fenerlilerle ayirdigi sinira cok yakin bir yerden ciktik ve tüm kapali yukaridan itislerimizden anlamis olacak CARSI GELDI laflariyla gözleri bize cevirdi...bu calkalanmayi farkeden fenerliler de bütün kapali olarak gözlerini bize cevirdi... O arada gavur ali(SONRADAN FENERE DÖNDÜ!!!) kapalida bir cember seklinde bosluk actirdi, ortalik bosaldi.. Ne yapacak diye bakiyordum kendi etrafinda elinde birsey ile dönmeye basladi ve tüm gücüyle sahanin ortasina firlatti.. SAHALARIMIZA INEN ILK SIS BOMBASI IDI BU
AYNII ANDA TÜM GURUP .ikilmis fener DIYE BAGIRMAYA BASLADIK.. Tüm fenerliler ayıp olmus bizi izliyordu..harika bir duyguydu..

Polislerin ardindan yine bir sene önce bizden fenere (BENIM CEKETIMLE) dönmüs olan facali ali, caymaz, pepe metinler tehditlere basladilar, sanki DISARIDA MADARA ETMEDIK..
sahada da madara ettikten sonra mac bitti ve hepmiz SIKI bir sekilde disari ciktik...polisin almis oldugu önlemler dolayisiyla birbirimizi bulamadik fenerlilerle, herkes semtlere ve evine dagildi..

SENE 1990 BIR BJK-FENER BASKET MACI. BASKET MACLARINDA MEVZULARIN BASLADIGI ZAMANLAR X ABI (ISMI LAZIM DEGIL) BANA KANLI BIR BICAK VERDI SAKLAMAMI ISTEDI. ANLADIM KI MEVZU OLMUS O GECE. NEYSE ICERI GIRDIK. LÜTFÜ KIRDAR SALONU VE TAM TESKILAT HERKES VAR. BIR FOTO CEKMIS OLSAM O GÜN HEPSI ORADA MOSTURA KEMAL, MARLO ERDAL, SARI, SELIM ABI, GAVUR ALI, AYHAN ABI SONER HERKES...

BEN HÜRRIYET ABININ YANINDAYDIM BANA DERI CEKETINI VERDI ICERSI COK SICAKTI. FENERLILER KARSI TÜRBÜNDE GECEMIYORUZ YANLARINA. TAKIMLAR CIKTI SAHAYA HÜRRIYET ABININ YANINDAN BIRSEY FIRLADI SALONA POLIS BIR GELDI YANIMIZA HÜRRIYET ABIYI GÖTÜRMEK ISTIYOR
EFSANE DIYORKI BENI BURDAN CIKARACAK ADAM.....

POLIS COPLARI CIKARDI VURMAYA BASLADI BIZIMKI DURMUYOR SANKI KARSISINDA FENERLI VARMIS GIBI PAT KÜT GIRISIYOR. YERE DÜSÜRDÜLER VE TEKMELEMEYE BASLADILAR BIRDENBIRE BÜTÜN CARSI POLISLERE HÜCUM ETTI NASIL GIRISIYORUZ AMA.. BEN POLISLE OYLE BIR KAVGA GÖRMEDIM MAC DURDU FENERLILER KARSIDA SASKIN SASKIN BAKIYOR CARSI SAHAYA ATLADI FENERLI BASKETCILERE GIRISMEYE BASLADI. BIZDEN BIR GRUP, SALONDA KOSUP FENERLILERE TRIBÜN ARKASINDAN SALDIRDIK ONLARDA KORKUDAN SAHAYA ATLADI.

BASKETCILERI GÖRSEN NASIL KACIYORLAR ZENCI FALAN...
POLIS CARSIYI DISARI ATTI, EFSANE HÜRRIYET ABIYI ARIYORUM HER YERDE YOK. CEKETI BENDE. DISARDA CARSI KÖPÜRÜYOR BIR BAKTIM EFSANE HÜRRIYET HIZINI ALAMAMIS 3 TANE CEVIK KUVVETE SALDIRIYOR SONRA CARSI GIRDI ARAYA CEVIK CEKILMEYE BASLADI.

ORDAN UZAYIP BIR PARKA GITTIK 50 KISI FALANIZ DIYORUMKI BURDA NAPICAZ??? BIR BAKTIM EFSANE KÜCÜK DÖKÜNTÜ BIR KULÜBEYE GIRDI KAPIYI KIRDI VE ICERIDE SANKI KURTULUS SAVASINA HAZIRLANIRMIS GIBI EMANET VARDI HERKES KAPTI BIR SEYLER, SAVAS HAVASI ESIYOR
EFSANE KÖPÜRÜYOR CARSI DIYORKI BU SEFER FENERE DEGIL POLISE SALDIRACAZ. YAVAS BE CARSIIIII...

HEPIMIZIN BASI TAM BELAYA GIRECE BIR BAKTIK POLISTEN ÖNCE KORKAK FENER CIKTI EEE POLISLE ISIMIZ VAR DIYE FENERI ES MI GECECEZ. FENERLILERINDE BÜYÜKLERI GELMIS IKINCI YARIYA BIZI GÖRDÜLER, BIZIMKILIER ONLARI GÖRDÜ.

BAKTIM EFSANE KANATLANMIS AVINA UCUYOR.. DAGILDILAR VE VURULANLAR OLDU ONLARDAN KASLA GÖZ ARASINDA. BIRDE FACALI ALI VARDI O SENE BIZDEN FENERE DÖNMÜSTÜ. KENDISINI CARL LEWIS HIZIYLA EKIP ARABASINA ATTI KURTULDU YOKSA X ABI ONU CITIR CITIR YIYECEKTI.

ORTALIK KARISTI GAZETELERE MANSET OLDUK

ÇARŞI EKO YA SEVGİLERLE.....Tarih: 11 Hzr Pts 2007, 9:33 pm Mesaj konusu:

@58mami ;

Bu tribün barışı birazda zorunluluktan kaynaklandı benim kişisel yorumum.hıncal uluç uzun süre tribün olaylarına karşı yazılar yazdı.avrupadan örnekler verdi ingilterenin bu işe bulduğu çözümlerden dem vurdu.tribün emekçilerine hayvanlar,köpekler gibi ağır ithamlarda bulundu(aslında hıncal o zamanlar gelişim spor dergisi kapanmış daha bu kadar popüler biri değildi.tanınmak için aylarca bu tip yazılar yazdı taraftar hakkında sonunda g.saray taraftarı bunu bir maçta linç etmeye kalktı popüler olması o zamanlara denk gelir.yani tribünleri direk karşısına alıp kendi tanıtımını yaptırdı ve tabiki bilinçli olarak çok zekice bir plan çerçevesinde haraket etti) adnan polat bu işi ilk çıkarandır numaralı koltuk sistemini ülkeye getiren.olaya fener tarafının bakışı daha başkadır.o zamanları görenlerin fener taraftarının hem inönü hem samiyeni tıka baba doldurduğu beşiktaş ve g.saray taraftarının o yada bu sebeplerle kadıköye geçmediği zamanlardır.diğewr açıdan bakarsak fener tribünü gerçekten altın çağını yaşamaktadır.(zaten taraflı arkadaşların bile kabul ettiği bir konudur).

Neyse ilk barış önerisi beşiktaş tribününe sabahattin tarafından getirilir.onlar konuşur istişare yapar arlarında 93 senesinde barış yaparlar.fener tribününün barışı onaylama senesi 96 dır.karışıklık burada çıkıyor.zaten caymazın olayında barış yoktur en azından fener tribünü kabul etmemiştir.çetin müzakereler olur fener tribününde zaten emniyetin aldığı tedbirler had safhaya çıkmıştır.siyasetten uzak tutma adına gençliğe yol verme devri kapanmıştır.96 senesi fenerin barışa evet dediği yıldır.sözümüz geçseydi hayır derdik çoğu arkadaşımız gibi fakat kafa isimler onayladı.95 senesinde öğlen vakti kadıköye gelen çarşı grubu(uzun aradan sonra) çıkan mevzuda dağılmıştır zaten.bu son büyük olaydır 2 tribün arasında.

O günkü mantaliteyle hayır demiştik fakat bugün için düşününce sabahattinin çabaları takdire şayan.

hürriyet ;

Aslında beşiktaş tribün adamları konusunda pek yorum yapmak istemiyorum.fakat hürriyetin eksisi çoktur.klasik tribün efsanesi tanımına pek uymaz.zaten eskilerde bunları gayet net bilir eski büyük çarşı isimleride pek onu tutumaz(muhakkaki istisnaları vardır)

optik,mostra,ayı cem,sarı murat bizim jenarasyon tribüncülerdir ve gerçekten takdir edilecek isimlerdir.bunlardan sarı bu 3 lüden ayrılır fakat en çok emek verenlerdendir.

Hürriyetin efsane olması işin biraz şhov yönünü iyi kullanması bence.çok sonraları onu efsane diye duyduk.fakat sabahlamalarda önde gelen isimlerdendir.kadıköydeki yazdığım maçlardan birinde elinden kendini kesti diye duynuştuk.aradan yıllar geçti 3-5 parmağını koparttıya geldi.

@marlo erdal

sabahlamalarda beşiktaşın önde gelen isimlerindendir.g.saray kökenlidir.yanılmıyorsam ayı cem bunu beşiktaşa getirmişti.gene fırıldak borayla birlikte.sağlamlığı mevzularda kafada dövüşmesi su kaldırmaz bir gerçek.namlı isimlerdendi.daha sonraları ekmek kavgasında reinanın lailanın kapısını falan tuttu( az iş değildir ) ortaköyde otoparkları vardı.burada yazamayacağım yanlış bir hareketi oldu yattı zaten o konuda.son durumunu bilmem ama tribünden ayrılanı yem yaparlar.erdal acarla araları pek iyidir.

Spor sergi mevzuları ;

Yüzlerce anısı olan bir yerdir şimdiki Lütfi Kırdar kongre merkezi.sabahlamaları azda olsa özdür.hatırladığım kadarıyla 2 sabahlama olmuştur toplam.

1 beşiktaşlı ;

88 kışı olması gerekiyor bu olayın

Spor Sergi'de fb ile basket maçımız var, gece Maçka Parkının üzerinde sabahlamaya başladık. Gece çok soğuk ve yerler karlıydı, ateş yaktık fakat nafile soğuk iliklerimize işliyor.
Hürriyet poşusunu başına sarmış karda yatarak şov yapıyor, hepimiz bu duruma gülüyoruz.
Bu maç aynı zamanda Bağlarbaşılı Uğur'a yapılan kalleş saldırınında cevabı niteliğindeydi.
Fakat bazı arkadaşlar, soğuktan dolayı, çaya çorbaya gidiyorum bahanesi ile gece kaçmaya başladı. Kalanlar ise aklımda kaldığı kadarıyla, Bango Veysel, Bayrampaşalı Şenol, Mostra Kemal, Güneşin Oğlu, Şeytan Yılmaz, Suadiyeli Hakan, Asabi Sedat, Karga Mustafa, KOKO ile birlikte yanlarında semtlerden arkadaşlar ve birde tam kadro biz vardık.
Sabaha doğru Açıkhava Tiyatrosunun altında fb liler göründü, bizde maratona başladık. fb lileri Divan Otelinin önüne kadar kovaladık, buradaki köprünün üzerinden bizi taşladılar, tekrar yüklendik ve müthiş bir av başladı.
Taksim'de bizden başka kimse kalmadı, Etap otelinin yanı, Gümüşsuyu, Beyoğlu, Elmadağ ve Cihangir komple temizlenmişti.
Spor Sergiye geri döndük, sabah fb liler polis eşliğinde Harbiye istikametinden tezahürat yaparak gelmeye çalıştı ve aynı şekilde ikinci kez kovaladık.

Benim hatırladığım bir sabahlamada ise fener tribünü 89 senesinde tüm kapıları tutmuştur.sabah gelen Beşiktaş tayfası fenerlileri serginin önünden çıkarmıştır.yeni gelen fenerliler sayıca üstün olan Beşiktaşlıları kapılardan çatışarak uzaklaştırmıştır.öğlen saatlarinde Beşiktaşlıların son bir denemesi olsada püskürtülmüştür.o gün salonda Beşiktaşlı yoktur yada siyah beyaz renklerle yoktur.tüm tribünler fenerindir.

Sergi olaylarında unutulmayan bir olayda serginin çarşı tarafından basılma olayıdır.ava giden av konumuna düşmüştür Beşiktaş ın hanesine kayıptır.o gün çarsı gerçekten zor durumdan polis marifetiyle kurtulmuştur.

Birkaç maçta da Beşiktaş tribününün Fenerbahçe kuyruklarını baskın yaparak dağıtma olayları vardır.başarılıda olunmuştur..

Bir basket maçında da topiclerde bahsi çok geçen anılardandır sene 1990;

Fener tribünlerine Beşiktaşlıların tazyiki sonucu sahaya atlamalar maçın 5-10 dakika durduğu maçtır..

Spor sergi konusunda ciddi olarak fenerin prestijini sarsacak olaylar olsa da kabul etmek gerekir ki spor sergi gün ışımaya başladığı andan itibaren fener indir.sayısal olarak yanına asla yanaşılma gibi bir şans olmamıştır.tuvalet kullanmak için bile atkıların bir arkadaşa bırakıldığı giriş ve çıkışlarda grup sağlam değilse sadece sarı lacivert renklerin hakimiyeti o günleri görenler için alışılageldik bir konudur.

Başa dön

teke tekler ;

Aslında genel konum itibariyle büyük önem ve yer teşkil etmez.fakat kapışan tribüncülerin isminin büyük olması konuyu hareketlendirir.

inönü kapalı c ;

hürriyet ve caymaz kapışmıştır galibiyet caymazındır.

ankara c.baş.kupası ;

menderes ve cüce ayhan kapışmıştır galibiyet mendereste kalmıştır.

o zamanın tribüncülerinden sabahlama yapan taraftarlarından bazı önemli isimler bugünün tanıdık simalarıdır.

suadiyeli hakan ; hakan aksoy beşiktaş yönetim kurulu üyesidir

mecnur (fb) ;mecnur odyakmaz sivas klubü başkanıdır

tahir (fb) ; tahir kıran federasyonda görevlidir halen

semt basmalar

discorium baskını ;

6 araba dolusu hürriyet sarı ve bango veyselin liderliğindeki çarşı grubunun zincirlikuyudaki disco da aldığı istihbaratı değerlendirme baskınıdır.bu mevzuda fenerbahçeden p.ç cevat ağır şekilde yaralanmıştır.cevat konumu itibariyle maskot bir kişiliktir.yaralanması çarşı adına o zamanlar için bir kazanç teşkil etmemiştir hatta pişman oldukları bir konudur.bire bir konuşmalarda söylenen şeylerdir.

kasımpaşa baskını ;

bango veysel javs façalı ali hürriyet sarı önderliğindeki çarsı grubunun kasımpaşada bir kahveyi basmasıdır.full emanet gelen çarşı o sırada mekanda bulunan fenerbahçe grubunu dağıtmıştır.tek kaçmayan menderestir.menderes kafasından dönerle yaralanmıştır o mevzuda.

çarşı baskını ;

2 kamyon dolusu kasımpaşa grubunun çarşı baskınıdır.sert mücadele olmuş.optik ve tatar şenol vurulmuştur.zamanın ses getiren mevzularındandır.

hürriyetin karakartallar kahvesine baskın ;

gene kasımpaşa grubu tarafından yapılan bir eylemdir.lider menderestir bu baskında.cüce ayhan kalçasından tabancayla vurulmuştur.

CANADAİNE TEŞEKKÜRLER ANILARINDAN ÖTÜRÜ ERCAN ABBİ SAĞOL ABİ.

Last Edit: 2008/04/11 10:32 By ibrahimozdincer.
ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
[img size=150][/img]

[URL=http://imageshack.us]http://img225.imagesha
.imageshack.us/img225/7691/197810
01bjkfbkapalitriblb0Tarih: Prş Mar 27, 2008 14:58 Mesaj konusu:

----BERLİNLİ EKO KARDEŞİMDEN BİR ANI----------------------------------------------------------------------------

Besiktas trabzon maciydi 89 da....sabahin köründe gelmistim yine...7.30 mu ne..kimsecikler yok daha....kapalidan bilet alacagim ya, kuyruk olayi...eskiaciktaki, görevli girisinin ordan kel kafali bir adam cikti...beni gördü. napiyorsun bu saate falan filan derken, benden corba almami istedi....corbayi alacagim yerde yakin degil....bana dediki, alip gelirsen seni burdan kapaliya sokarim...ok dedim, yirttik, 5000 lira cepte kalacak...gittim hizli hizli aldim geldim...geldigimde saat 8.30....corbalari verdim ve adam gel dedi...girdim...kapaliya cikan yolu gösterdi icerde...hicgörmedigim icin bu yolu cok ilginc geldi bana saat da erken dedim, 2 saat sonra gelsem olmaz mi dedim....tamam sorund egil bulursun beni icerde dedi...ok dedim...

2 saat semt memt derken , takildiktan sonra geri geldim...o beni iceri sokacak adamin giris kapisi ANA BABA günü 15 dakika sürdü kendimi önelere atmam..adamin ismini de bilmiyorum..memur dediki ne duruyorsun lan burda?? abi iste beni bir abi iceri sokacakti ne icerisi lan, git bilet al diye kovdu beni.....kapalinin önüne geldigim an, giselerden KAPALI BITTI BEKLEMEYIN denildigini duyyunca dünyam yikildi....
.jpg' />[/ck.us/img225/954/1bir baska olay, arkadasla kapalinin önündeyiz...konya maciydi...sene yine 1988 veya 89....sabahin körü.....normalinde abiler 12 de falan damlamaya baslar....ama o günü hernedense, 15 kisilik bir grup kapalinin önünde duruyyor...telasli melasli konusmalar var....birseyin karari veriliyor...o anda karar verildi, ve eski aciga dogru yöneldiler...bizde peslerinden....

eski acigin orada bizimkilerden sayisi cok az daha fazla konyali bekliyordu....bizimkiler saldirdi...emanetsiz..onlardada yok.....

saglambir kavga oldu....vuran vurana...konyalilardan bazilarida bayagi bir direndi...ama direnmeyip soka ugrayanlar bayagi bir hirpalandi...sonra baskina gelen 3 kisilik POLIS EKIBI:))))herkez dagittti....

kapali fiyati yine 5000 mi 6000 mi ne o civardaydi....arkadasimda 5 ku´rus para yok....dedimki alparayi sen gir kapaliya..ben abilerle girerim....

tabikki zipladi bu hemen ve girdi....2 saat sonra falan abiler geldi...kaptim iki tanesini, giseye girdik....ulan hayatimda basima gelmeyen birsey, bu seferki memur tam memur cikmaz mi...YOK OLMAZ HAYATTA ALAMAM...dedim neyse baska giseden gireriz...ADAM GITTI bütün giselere haber verdi...

Dedim hay allah senin......!

bizimii yukardan parmakliklarin orada hayatini yasiyor...dedim PARATOPLA lan....tamam ok dedi...

ok demesiyle bir daha parmakliklarin orada görmedim kendisini....)))

Maca 75.dakikada girdim, ve kendisini haslayacagim an, acidim degmez dedim, bir dahada konusmadim....

böyle yavsaklarda vardi....9781119bjkgsolaylarbt8.jpg[/IMG]

YAŞLI KURT ABİMDEN BİR ANI DAHA
esiktas-GS Ali Samiyende oynuyor cok eski bir mac Ismaillerin kafada oldugu zamanlar.Ismail pislik yapti bizi on kapidan cikartti arka kapiya gittik.Siz diyeceksinizki ne pisligi yapmis gayet dogal sizi kovalamis.Ama olayin gelisimi oyle degil on kapiyi biz tutmusuz Ismail geliyor biz zaten oyle safizki o donem kim iyi niyetli gozukse buyur cay ic diyecek tarzda.Neyse dostluk var ya hesapta.Girsin bu Besiktasli cocuklarda sizinle beraber on kapidan diyor.Bizde itiraz etmeyip olur abi diyoruz.Vakit ilerliyor Besiktaslilarda bizimle ayni sayilara geliyor o sirada Bekir ve Musalarda geliyor.Ismail numarasini yapiyor burada GS lilar olay cikarmis bizim cocuklari dovmus vs bize giriyorlar.Benim neyse burnum kaniyor goz sismis falan arka kapinin oraya gidiyoruz.Arka kapinin oradada sira karisik Besiktaslisi var GS lisi var.Bizde o sinirle oradaki sucsuz Besiktaslilara daliyoruz.Onlarda orayi terkedip gidiyor.Birazdan Ismail yanina oradan kacan Besiktaslilari almis arka kapiya gelip oradada dikleniyor bunlar buradan girecek falan kufurler.Biz artik sinirler son raddede saldiriyoruz bu ekibe ismailin ayak kayiyor siyah ceket ve pantalon toz icinde ayakkabinin teki cikiyor bu kaciyor can havliyle.On kapiyi vermisiz ama ayakkabi bizde o da zafer sayilir.Neyse Bekir geliyor Ismailin ayakkabisinin tekini istiyor durumu acikliyoruz ona anladim diyor ve gidiyor.Ama on kapi Besiktasta bizim kapi gec acilirsa Besiktaslilar iceride buyuk hakimiyet yapacaklar.Ben pideci kontenjanindan iceri giriyorum sisman var bizim tribunde ayni zamanda pideci o sokuyor bizi iceri.Istersek pidecilik yapacaz istersek kapalinin ustune cikip kapilar acilinca polise caktirmadan iceri girecez pencere gibi kisimlardan arkadaki.Neyse 10 kisi civariyiz.Besiktaslilar ilk giriyor biz hemen 10 kisi iceri dalip Besiktaslilara daliyoruz polis araya giriyor ve yari yariya ayiriyor ama bizden gelen giden yok Besiktaslilarin tarafi doldukca doluyor Besiktaslilarda o sirada polise bizim kacak girdigimizin anlatmaya ve bizi disari attirtmaya calisiyorlar neyse o sirada bizim kapilarda acilip bizimkilerde girmeye baslayinca tezahuratlar falan olay kayniyor bizde pek dikkat cekmemek icin hemen bolumlenen taraf degil biraz daha yanlara kayarak uzuyoruz.Cunku Besiktasli ilk girenler asil kafa ekip degil agir abiler sonradan girince basa dert almak istemiyoruz.
Saygilar

BU DA BENDEN
sene 1993 axaj'la rövanşı oynayacağız ilk maçı hatırlarsınız şifo kaleciyi calımlayıp sallar sonra 2-1 mağlubuz ama bu maç malmö-psv-inter-kiev hiçbirine benzemeyecek inançlıyız,tv.kanalları bas bas bağırıyor sakın yanıcı madde yakmayın ceza yer takım diye senmisin bunu diyen sanki çekiyor bizim arkadaş maça 1 saat kala laylayı patlatıyoruz,polis açıyor parmaklıkları benle o arkadaşı alıyor stada arkadaş basıyor kufuru polise sopa yedikce meğer Sabri sadıklarmış kufur ettiği kapalı arkamızda burası TÜRKİYE İSRAİL DİYE BAĞIRSADA ambulans girişinden yeni açık altından polis minübüsüne sokuluyoruz gelen geçen minübüse binen inen bir tane vuruyor her yanımız bitmiş yalvarıyoruz yedik bari maça alın dakika 80 de sokuyorlar bizi aynı yerden ama litmanen coşmuş 4-0 olmuş bir darbede ordan yiyoruz bir ayda kendimi zor toparladığımı hatırlıyorum.
[img size=150][/img][URL=http://imageshack.us] />[/

Last Edit: 2008/04/09 08:20 By ibrahimozdincer.
ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
bizim 48 maçlık namağlup olduğumuz dönem yani 92-93 sezonu ve 48.maça çıkacaz aylardan aralık hatta 5'i maçımız galatasarayla ama takımımız çok iyi ve alacağımızdan eminiz yeni açıktayım 3-1 yeniliyoruz feyyaz atmıştı,hakan şükür'ün bence en iyi oynadığı maçtı birde onun feneri bursadayken 3-2 yendikleri maçı canlı seyretmiştim gercekten tam estiği sezonlardı.zannedersem mami orta sahayı darmadağan etti o maçta.cok üzülmüştük rekoru milana bırakmıştık o sene tuhaf maçlar oldu inönüde 2-1 ts ye mağlup olduk orhan yıldızlaştı filan sonrası mağlum 8-0 lık sezomn işte ama galatasaray'da iyiydi o sezon bizim oturmuş kadroya kafa tuttular.hele o sezon sonu bir kosecki geldiki aman allahım tutana aşkolsun .yaban domuzu gibi bodoslama koşardı ne güçlü olduğu bizim takozla mücadelesinden belliydi.galatasarydan gidince cok sevinmiştim bizi boş geçmiyordu cünkü.

ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
zeki demirkubuz'un şu yazısında feyyaz geliyor çocuğun aklına benimde optik abi devamlı aklıma geliyor.

Yıllar önceydi. Bir akşam uzun zamandır görmediğim annemleri ziyarete gittim. Gece, o zaman 12 yaşlarında filan olan kardeşimin odasını paylaştık. Yerimi yadırgadığım için sabah ezanında uyanmışım. Evdekileri uyandırmamak için kalkamadım tabii ve yatağımda, sessizlik içinde beklemeye başladım... Sıkıntıdan yıllar önce benim, artık kardeşimin olan odamızı incelemeye, burada geçmiş yıllarımı, gençliğimi, anılarımı düşünmeye başladım. Benden sonra pek bir şey değişmemişti. Köşede eski bir büfe, üstünde yattığımız karşılıklı iki çekyat, yerde çocukluğumdan beri kullandığımız Isparta halısı ve boyaları dökülmüş duvarda bir benim, bir de Che'nin gençlik fotoğrafları... Tek değişiklik, ikisinin ortasına özenle asılmış büyükçe bir posterden yarısı ayakta, yarısı oturarak bana bakan, üstlerinde siyah beyaz çubuklu formalarıyla Beşiktaşlı futbolculardı... Ben de Beşiktaşlı sayılırdım ama o zamanlar futbolla da, futbolcularla da pek aram yoktu. İçlerinden bir tek arada bir üniversitede gördüğüm Metin Tekin'i tanıdım. Tam posteri incelemeye başlamış, futbolculara, formalarına filan dalmıştım ki bir anda içim ürpererek tam karşımda yatan kardeşimi fark ettim. Bana doğru yan yatmış ve gözleri açıktı. Ne bir kıpırtı, ne de bir hayat belirtisi olmadan öylece bana, aslında beni de aşıp ötelere bakıyordu. Nasıl korktuğumu anlatamam... Uzun süre hareket edemeden, bir tek kelime söyleyemeden, aklıma gelen binbir kötü düşünceyle bekledim. Ve sonunda kendimi toparlayıp usulca "Cemil" diyebildim. Cemil bir ölünün canlanışı gibi yavaşca kıpırdadı ve daldığı yerden sıyrılıp sessizlikte fısıldadı.
"Efendim abi". Rahatladım. "Napıyorsun sen, uyumuyor musun...?" "Yok abi".
"Oğlum n'oldu, korkutma beni, sabahın bu vaktinde ne düşünüyorsun?" Cemil biraz bekledi ve seslendi. "Abi, Feyyaz na'pıyodur şimdi?.."

Che kıskanırdı
Cemil'in ne kadar kendine dönük, ne kadar saf bir çocuk olduğunu biliyordum, ama duyduğuma yine de inanamadım. Uzun süre cevap veremeden öylece yüzüne baktım. Sonra başımı kaldırıp duvardaki postere... Önce bu Feyyaz'ın, bu siyah beyaz çubuklu formalının içlerinde hangisi olduğunu bulmaya, sonrada bir futbolcu parçasının beni, belki Che'yi bile kıskandıracak biçimde bir çocuğun kalbine, düşlerine, hayallerine böylesine nasıl girebildiğini anlamaya çalıştım... Ama bunu anlamak zordu. Hele benim gibi kendini beğenmiş bir solcunun anlaması daha da zordu. Çünki bunu anlamak için maç sabahları erkenden ve kalbin ağrıyarak uyanmak gerekiyordu. Sıkıntı içinde, sinirle maç saatini beklemek, çubuklu olmasa bile siyah ya da beyaz bir forma giyip kar demeden, çamur demeden yollara düşmek gerekiyordu. Bunu anlamak için Dolmabahçe'ye yakınlaşıp tezahüratları duyduğunda panik olmak, geç kaldım endişesi ile adımları sıklaştırmak gerekiyordu. Bunu anlamak için yağmurda bilet kuyruğu beklemek, en acısı yemeden içmeden bütün hafta biriktirdiğin harçlıklarınla açıktan da olsa bir bilet alıp İnönü'de, mümkünse Kadıköy'de ya da başka bir yer, mesela İzmir'de, bir FB maçında Beşiktaşlı bir taraftar olmak gerekiyordu...
Neyse. Cemil şimdi 30'unun üstünde. İşsiz. Onun bu Feyyaz sevgisi yetmezmiş gibi üstüne bir de Sergen Yalçın, Tümer Metin, İlhan Mansız ve Pascal Nouma sevgisi de eklenince kaldıramadı çocuk. Kendisi de çok çekti, bize de çok çektirdi. Beşiktaş'ta oynayabilmek için çok ter döktü, çok çalıştı, stad kapılarında ömrünü yedi. Ama bu a...na koyduğumun hayatı Fener'e bir gol atma fırsatı vermedi çocuğa. Olsun, hiç önemli değil. İyi, dürüst ve namuslu bir adam oldu Cemil. Hiç yoldan çıkmadı. Bendeniz abisi, arkadaşları ve ailesi onu seviyor. Ama bu aralar sabahları pek erken kalkmıyormuş. Duyduğuma göre 4 Mayıs sabahını bekliyormuş...
Madem bu hikâyeyi anlattım şunu da eklemeden geçemiyeceğim. Biz, Cemil büyüdükten sonra birbirimize ilk kez İnönü'de, kapalıda, bir FB maçında Carew gol attığında uzun uzun sarıldık. Ve ikimiz de neredeyse ağlayacaktık.
Büyük Beşiktaşımızın sevgili futbolcularına...

ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
[img size=150][/img]

Last Edit: 2008/04/09 09:01 By ibrahimozdincer.
Go to top Post Reply