|
|
|
Cvp:Be?ikta? Çar?? an?lar 5 Months, 1 Week ago
|
|
PANCU nun kaleye geçip 4-3 yendi?imiz maç öncesi uyarm??t?k
gece gelip stad cevresine uyar? yaz?lar? b?rak?lm??t?.
|
|
|
|
|
|
|
The administrator has disabled public write access.
|
|
|
|
|
|
|
ya?l? kurt abim galatasarayl? ?u an amerikada ve onun yaz?lar?nda bir döküm
O yillarda besiktas uzun yillar sampiyon olmamasina ragmen cok guclu bir tribun kurgusuna sahiptir.Ideolojik yakinlik dolayisiyla gs-besiktas dostlugu o yillarda kurulmus olsada o dostluk besiktas trafindan hep tek tarafli kullanilmis gs lilar bjk macina giderken ve sabahlarken bjk lilar gs a o destegi vermemistir.O yillarda besiktas gs i bir kez kapaliya sokmamis o mactada diger tribunler yari yariya yeni acik tribun gs lilarin ucte iki cogunlugunda olmustur.bir macada gslilar bjk atkilariyla kapaliya girebilmis fakat kapalinin ucte birini bu sekilde almislardir.Bu durumlardanda gordugumuz gibi o yillarin tartismasiz galibi bjk tir.
O yillarda sokaga cikma yasagi oldugundan saat 6 daki kadikoyden kalkan ilk vapurla stada gelen fenerliler stad civarinda 7 de olabiliyordu.Fnerbahce gelene kadar semtten gelen besiktas kapaliyi tamamen kapatip kabatasda fenerlilerin yolunu kesiyordu.galatasaray icin ise lisenin yatakhanesinde sabahlanip stada inildigi yillardi.
O yillarin tribun buyukleri fenerbahceden amigo yasar gs dan amigo yasarin kardesi mehmettir.gs dan berkman da one cikan isimdi.Besiktastan ise Bekir,ismail,birol u sayabiliriz.Sembol isimler ise Fenerbahceden kemik,bestekar buyuk dislek,amigo cetin.amigo numan besiktastan orhan ,seref ve pehlivan gsdan ise amigo orhandi.
fenerbahce yillar sonra ilk defa TSYD kupasi macinda besiktasla kapalida yari yariya oldu.besiktasi kovalayamadi ama tek kapidan kapaliya girmeyi buyuk alper kucuk alper civciv ahmet ve tabiki baslarinda arap ramazanin olmasi sayesinde basardi.
arada spor sergi konusunu istemis `arkadaslar icin bahsedeyim fenerbahce basketbolda ali sen donemine kadar etkili degildi.salon hakimiyetleri besiktasta olur gs ve fb daha az etkin olurdu.o donemde 3 takimin maci ayni gunde olur tek biletle girilirdi.fenerbahce gs maclarindada etkinlik gs da olurdu.ali sen doneminden sonra fb salonlardada etkili olmustur
82 yilina kadar besiktaslilarla inonudeki butun maclara beraber sabahladim.kabatas hakanlar,sari,bekir ,ismail,kasap murat,haci baba,kokarca cavit,karga mustafa,muhtarpasali erdal,suadiyeli kartallar ,gulsuyu sahin tepesi ekibi vs.Ali sami yendeki bir macta yilini tam hatirlamiyorum besiktaslilarin ana kapi yerine bizi samiyenin kapalinin arka kapisindan sokmalariyla baslayan olay gs tribunundeki besiktas imajini degistirmis 83-88 arasi besiktas gs arasinda ciddi catismalar olmustur.
spor sergi konusunda bircok kriter var.Eskiden basket maclari futbolo maclariyla `saatleri ayarlanirdi.inonuden mactan cikilip salona gidip basket macina yetisilirdi.Bu yuzden kim inonuden geliyorsa o gun futbol maci varsa o bariz ustundu.cunku tum guclu ekip ve sayica cok ekip gelme sansin vardi.tabi birde dezavantaj var biletler bitmis iceri sen inonuden cok az kisiyi spor sergiye sokabilirsen icerde guclu bekleyen takimin kucagina duserdin.
Dedigim olay spor sergi icinde gecerlidir ALI sen doneminden sonra spor sergi esitlenmis uc takimin kiyasiya mucadelesi olmustur.Besiktas 15 yil sonra sampiyon olduktan sonra tribun o yillarda gucunu kaybetti.Yine siralama yap desen en saglam yine besiktasti derim ama eski bariz ustunluk yoktu.butun gruplar sabahliyordu ve kapisma oluyordu.bu cok onemlidir.cunku daha once besiktas tribunune karsi kimse cok erken stadin oraya gelmeye cesaret edemezdi.
O kadar cok olay varki istersen cok yuksek sayida sabahlanan maclari soyleyim.Derwall donemindeki gs besiktas macinda rekor duzeyde sabahlama olmustu inonude.bEsiktas o yil sampiyon olmustu.aksam sabah 9 mactan bir gun once saat 9 da stada indik.Bizim amacimiz bir yerlerde sabahlayip sabah stada inmekti fakat gelen haber besiktasin kapaliyi o saatte doldurdugu yonundeydi.BIz 1500 kisi civari idik sabahlamalar icin cok iyi rakam diyebilirim.Stadin onunde 150 kisi civari gozukuyordu besiktaslilar o yuzden camliktan asagi inmeye karar verdik ve indik.Camliktada 300 kisi civari vardi atlayip kactilar kapalida dagildi sadece ANadoludan sabahlamaya gelen besiktaslilar kacmadi.Istenmeyen olaylar oldu onlarda kacti.Biz cok kolay oldugunu dusunurken besiktas tarafindan buyuk bir gurultu duyduk en az 5000 kisi tahmin ediyorum besiktaslilar geldi buyuk kapisma oldu carsiya kadar kovaladik besiktas tarafindan silah bile sikildi ona ragmen gs tribunu o donem cok saglamdi besiktasi kovaladi.besiktas tek kapidan girdi gs 2 kapidan girdi kapaliya.2 taraftan en az 50 kisi hastaneye goturuldu.besiktasin basinda yankee,veysel,uskudarli ugur kafadaydi.
--------------------------------------------------------------------------------
size belirttigim gibi 93 yilinda baris oldu.ondan sonra mutlaka munferit olaylar olmustur.O tip olaylarin tribunculukte kiymeti yoktur.simdide bir mac esnasinda girisinde cikisinda otobuste vapurda olaylar olabilir kiymeti yok cunku amacsiz.Kombine sisteminde ve yuzde 5 kontenjana gecildiginden beri olan olaylar basit olaylar.zaten burda videolar var fenerliler kapaliyi basti falan.zaten tribune girilmeye baslandiktan kapilar acildiktan sonraki olayin kiymeti nedir.besiktaslilar iceri girmis fenerliler siradaki kalan besiktaslilara saldiriyor veya besiktas atkilariyla tribune giren fenerliler.bunlar cocukca seyler.bizde besiktas kimseyi kapaliya sokmazken besiktas kapalisinin ucte birini aldik besiktas atkilariyla girerek.bu tribun basarisi degildir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
trabzon bircok macta gs,bjk ve fenerin kapalisina girmistir.Hatta besiktas 15 sene sonra sampiyon oldugu yil sokaga cikma yasagi vardi sondan bir mac once trabzonla karsilasti.bende mactaydim.saat 6 da stadin onu tiklim tiklimdi.oysa saat 5 te sokaga cikma yasagi bitiyordu,trabzona kapaliyi vermemek icin cok saglamdi besiktas kapalisi o gun.ama yeni acikta cogunluk trabzondaydi.numaralidada trabzonlu vardi.saat sabah 9 da kapilari acmislardi.muhtesem bir sov vardi kapalida.herkes siyah beyaz giyinmis binlerce bayrak vardi.
o yillar trabzon cok gucluydu,surekli sampiyon oluyordu.besiktasin 15 sene sonra sampiyon oldugu sene sampiyonluk son maca kalmisti eskisehir maci.bu mac oncesi istanbulun yuzde 70 i besiktas bayragi yuzde 30 u trabzon bayragiydi.soyle soyleyim kadikoyde her sokakta besiktas ve trabzon bayragi vardi.Abartmis olmak istemiyorum ama neredeyse her apartmanda bir dairede mutlaka bayrak vardi. o yilki kadar hic bir takim sampiyon oldugunda o sayida bayrak bir daha asamadi.
besiktasin bursada 5-0 yenildigi bir mac vardir.bir hafta oncesinde besiktas hukmen 3-0 baska bir takima karsi kazanmisti.herhalde rakip takim cok sayida kirmizi kart gormustu.cevremde tanidigim tum besiktaslilar o bursa deplasmanina gitti.geldiklerinde 2 kisiden biri mutlaka bir yara almisti.sehirde vazolari atiyorlarmis apartmanlardan ozel arabayla gidenlerin bir kismi arabasini bursada birakip donmustu.ligin ikinci yarisindaki besiktas bursa macina bursa 1000 kisi civari gelmisti.gitmistim o maca sabahtan.bursalilarin abartmiyorum en az 50 kisisi kabatasta denize atildi.benim hayatta gordugum en ilginc manzaralardan biriydi.gelen grubun bircogu maca giremeden bursaya dondu.
ben hic bir besiktas ve fenerlidende ankaragucu deplasmaninin problem oldugunu duymadim.yalnizca besiktas bir seferinde ankaragucu deplasmaninda cok istenmeyen seyler yapmisti.2 ankaraguclu vefat etmisti.ALLah rahmet eylesin.belki o yuzden besiktasla farkli bir husumet gelismis olabilir.gazetelere cikmisti bircok ankaraguclude yaralanmisti.olaylarin bu noktalara gelmemesi lazim.bunu ozellikle tekrarliyorum.
bu sitedeki anilar bolumundeki diger basliklarin dogrularini yazayim isterseniz.Herkes kulaktan dolma olaylari anlatiyor.Besiktas tesis basma ilhamini bir onceki kadikoydeki fb-gs macindan almistir.bu macta besiktas tribununden 20 ye yakin kisi gs la beraber sabahlamisti.uskudarli ugur baslarindaydi.gs aksam saat 10 da karakoy iskelesinden kadikoye gectik.yaklasik grup 500 kisi civarindaydi.basta huseyin vardi.maltepe grubu ile huseyin arasinda problem cikti aslinda butun kadikoy grubu ile huseyin arasinda cikti.cunku plani kadikoy grubu yapmak istedi o grup kadikoyu daha iyi biliyordu.huseyin kabul etmedi.kadikoy grubu ya maltepe stadinda sabaha kadar beklenilmesini sonra stada gelinmesini ya da fener tesislerinin basilip yine maltepe stadinda toplanilip sabah gelinmesini onerdi.huseyin fener tesisleri bos 5-10 kisi var basip ne yapacaz kalamista sabaha kadar bekleyelim sabah kalamista kapisiriz fenerlilerle dedi.gece 11 den sabah 5 e kadar bekleyen uyuklayan bir toplulugun 2000 in uzerinde fenerliye karsi hic bir sansi olmadi tabi.iskembecilere gidenler ve maltepe grubunun maltepe stadina gitmis olmasi kalanlar ne oldugunu anlamadan 150 kisiye 2000 kisilik bir karsilasma oldu.git gel sadece 30 saniye sudu.bu 30 saniye bircok gs linin canini kurtardi kosarak kacabildiler.kendilerini teknelerde saklayan ve bu kapismaya girmeyen gs lilarin sonu iyi olmadi bircogu denize atildi.bir teknenin kaptanina para verilek 30 kisilik bir grup tekneyle kacti.bu mac huseyinin strateji bilmediginin onemli gostergelerinden biridir.o gunden sonrada kadikoy grubu ile huseyinin arasi hic bir zaman iyi olmadi.bu macta aksam konusmalari dinleyen besiktasli uskudarli ugur ilhami aldi.dogrunun tesislerin basilmasi oldugunu anladi .zaten oda o gece 2 siralarinda kalamisi diger besiktaslilarla beraber terketmisti.ve ertesi fener-bjk macinda ugurun onderliginde bjk tesisleri basmistir.tesislerde 50 ye yakin fenerli oldugu soyleniyor belki biraz daha fazla olabilir.ama asil fenerbahce ekibi degildi bunlar.Ama sonucta tarihe besiktas tesisleri basti diye gecmistir.o mac besiktasindir.
ankarali huseyin.behzat,hamza,behzatin kardesi yilmaz su an yilmaz baskan deniyor ,levent,egribodik hakan su an bu ismler aklima geldi cicek pasajindaki kapismalarin onemli isimleriydi.o zaman mac disindada fb lilerle cicek pasajinda onemli kapismalar olurdu besiktasa karsida ustunluk vardi ama besiktaslilar huseyini 10 kisiye tek kisi cicek pasajinda olduresiye dovup komaya sokana kadar.huseyin cesurdu behzatta cesurdu fakat strateji bildiklerini soyleyemem.gs tribununun en guclu yillari olmasina ragmen strateji zayif oldugu icin ezici ustunlukler olmamistir kadikoyde bilhassa ali samiyen de ustunduk tabi ama o kadar guclu bir tribunun o donemde kadikoydede ezici ustunlukler saglamasi gerekirdi.bizde o donem cok guclu maltepe grubu basinda yabu vardi ayhan,cadde cok saglamdi,cok guclu lise grubu vardi,gavur aliler daha sonra besiktasa donen,erdal daha sonra besiktasa donen, yuzlerce isim vardi rakipsiz en gucluydu diyebiliriz o donem gs icin ama strateji olmadigindan kadikoyde 3 kaybetmis 1 kazanmis,inonude dengeli gecmistir ali samiyende sadece hep ustundu gs fenere karsi.su sekilde ozetleyim 5 fenerli 50 mt yaristirilir kaybeden dovulurdu hos seyler degil ama o yanlislara dusuldu o donem.
yok o olayda carsi huseyinleri kovaladi.O mac inonude anlattigim mac.huseyinin dovulmesinden sonra inonudeki ilk maca gs tribunu 2000 kisi civarinda sabahladi bjk tahminim 500 kisi civariydi.huseyinler 50 kisilik grupla asil gruptan ayrildi biz 2 ayri camliga dagildik cunku 2000 kisi super dikkat cekiyordu.birinci grup spor sergi altinda.ikinci grup lunaparkin yanindaki agacliktaydi.bjk camligina saldirmis huseyinler ama bjk lilar orada kovalamis yara alan falan yoktu sadece kacmislardi.ama bence fiyasko.bjk in en kotu doneminde inanilmaz strateji hatalari.sonra zaten emniyet gucleri geldi hic bir olay olmadi o macta.kapali yari yariyaydi.huseyine kapalinin ayrildigi kisma oturmasini soyledik.ikinci direk arasini tercih etti.bjk kapalisinin butun asil ekip orta direkteydi o da huseyini gozumden dusuren gundur,
mArlo erdalin dondugu maci anlatayim. bizim inonude normal bir takimla macimiz vardi.biz artik oyleki normal maclara bile sabahliyorduk.bununda amaci sabahlamaya her macta alisip kemik 100-150 kisilik grup olusturmakti.boyle hic onemsiz siradan takimlarla olan 3-4 maca inonudeki sabahladigimi bilirim.sakasina birbirimize saldirirdik anlayacaginiz sacma sapan isler.tribun gruplarindan maltepeli yabu ve ekibi 50 kisi kadikoy cadde 30 kisi ve huseyinler,hamzalar,behzatlar falan.gece 12 civari marlo erdal yaninda 4-5 kisi onun yakin arkadaslari ve besiktasli hurriyeti almis geliyor.yabunun marlo erdalla mevzusu vardi.hurriyeti getirdigini goren maltepe ekibi hurriyete saldirdi hurriyet kacti ayagi kaydi yere dustu tam vuracaklardi ben mudahale ettim kacti gitti.marlo erdali vurmalarinada izin vermedik maltepe grubunun.sabah marlo erdal yabuyla teke tek kavga istedi pek net bir galibiyet olmadi ama yabu daha hirpalanmisti.ondan sonrada besiktasa donmustur marlo erdal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inonude fenerbahce-besiktas maci vardi.besiktasli arkadaslarla sabah 8 de gitmistim.500 civari besiktasli vardi fenerli yoktu hic.83-84 yillari falan olabilir.herhalde iki takimda iddiasizdi maca ilgi azdi.9 a dogru 30 kisilik bir fenerli grup geldi cogunu tanimiyordum.onde 2 kisi zincirle besiktaslilarin arasina daldi besiktaslilar kacmadi ama kenara cekildi 2-3 dakika adam zincirle baya turladi daha sonra besiktasli sari elinden aldi zinciri.adamlara bir sey yapmadilar oturtup su icirip sakinlestirmislerdi.sonrada sebilde oturmuslardi adamla.bencede guzel bir hareketti sarinin yaptigi.isteseler adam linc olurdu.
Tarih: Pr? Nis 26, 2007 14:04 Mesaj konusu:
besiktas oglan bizim kiz bizimi guzel soylerdi ilk sampiyon olduklari yil 15 sene sonra.besiktas tribunlerinde guzel bayraklar olurdu canli kartallar getirirlerdi stada._________________
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inter yada roma ile maç?m?z var. arkada?lar ile sabahlamaya karar verdik ve taksim'e ç?kt?k.gs'li ismail'i gördük biraz tak?ld?k ve yolcu ettik.eskiden, tekila ve jumbo diye dandik iki klüp vard?, onun önündeyiz, gençler klüpten ç?kanlara tak?l?yor.genelde 3. cinsler mevcut bir tanesi çantas?n? aç?p falçata çekerek tehditte bulundu.haydaa, arkada?lar ?a?k?n.emanetler fora tabii vatanda? yoldan geçen bir motorikletin arkas?na binerek kaç?yor.rahmetli OPT?K bu mevzuda ba?rol oyuncusu, hala arkada? olmak için arkas?ndan sakin olmas? için ba??r?yor. __________________NO PASSARAN.ERNESTO
02-10-2007, 16:17 #82
Engin Kara Be?ikta? Nerden: ba?larba?? Cevap: Hat?rlad???m kadar?yla KAPALI Y?lmaz ve Özer abi lere oncel?kle selam ve sayg?lar.An?lar?n?z? sayg? ve zevkle okuyoruz.s?zler kadar de?lsede b?zde tribüne ba?larba??ndan kend? gucumuz kadar destek vermeye çal???yoruz.ben?m b? sorum olacak;U?ur abi san?r?m art?k tr?bune gelm?yo.kend?s? ?le ayn? semtten olmam?za ragmen h?c kars?lasma oturup sohbet etme san?sm?z olmad?.b?z?m b?r ust jenerasyondak? ab?ler?m?zde burda kend?s? hakk?nda çok ?ey anlatt?lar.ozell?kle s?z?n donem maçlara sabahlayan Gürol abimiz var burda,o çok ?ey anlatt?.U?ur abi hakk?nda b?raz bilgi ver?rsen?z,hem biz hemde forumdak? di?er arkadaslar bu tr?bune cok eme?i gecm?s b? buyugumuzu daha detayl? tan?ma sans? bulur san?r?m.Sayg?lar ve selamlar...
03-10-2007, 07:13 #83
Özer Özçetin Be?ikta? Nerden: ?stanbul Cevap: Hat?rlad???m kadar?yla KAPALI U?ur ?u anda ticaretle u?ra??yor,ben görü?üyorum,tribüne emek veren,zahmetini çeken de?erli bir arkada??m?zd?r.
04-10-2007, 11:14 #84
Mehmet Yucegonul Be?ikta? Nerden: Öyle bir yerdeyimki! Cevap: Hat?rlad???m kadar?yla KAPALI Y?maz abimz 20 tane b?çar darbesi al?yor;Al?nt?:BE??KTA?I'?m?z?n u?runa ya?ad???m hiçbir ?eyden pi?man de?ilim.Ve en önemlisi sorumluluklar?n hepsi bana aittir.Bizler kan?m?z? ve can?m?z?, kimine göre bir hiç, bize göre de ?erefimiz için verdik.Hiç kimsenin çekincesi olmas?n, bu olaylar? bir daha ya?amak gerekirse ?MT?NA ETMEY?Z........ vallahi ne diyebilinirki size sadece sayg?m ile ellerinizden öperim onur namus adalet bizim payla??ld?kça ço?alan bu sevda bizim....Ayr?ca ?u günlerde bir?eyler akl?mdan geçiyor demek ama bilemiyorum..Sizinde Çar??'n?n kurucular? olarakda geçiyordur eminim...Neyse emin olunki kavgan?z bizim omuzlar?m?zda da sürecek gerekti?i yerde..__________________kArtAl'?n SOL kAnAt?
09-12-2007, 19:37 #86
yumurtakafa y?lmaz Be?ikta? Nerden: S?ERRA MAESTRA Cevap: Hat?rlad???m kadar?yla KAPALI Be?ikta? maçlar?na girmenin bir çok yöntemi vard?. Bunlardan birisini de Çolak Cüneyt bulmu?tu, kuyrukta bekleyenlere ba??r?p ça??r?yor, Ankara?dan taraftarlar?n geldi?ini ve yolda taraftarlar?n soyulduklar?n? söyleyip, ?pamuk eller cebe? diye ba??rarak para topluyordu. Sa? olsun baya??da ba?ar?l? oluyordu ço?umuz maça giriyorduk hatta bizden gizli zula bile yap?p harçl???n? ç?kar?yordu.Asl?nda fiziksel engelli oldu?undan dilencilik bile yapabilirdi Tabii bizden utanmasa?Daha sonra Çene ba?ka yöntemler geli?tirdi?Sene 1984 aylardan Ekim, Pembe Hasan, Cüce Ayhan ve Camgöz ile biraz muzlu süt ile muz likörü ald?k, Ihlamur caddesi ile ?air Nedim caddesi aras?ndaki parkta içiyoruz. Geç saatlerde sigaram?zda bitince biraz ü?ümeye ba?lad?k. Bakt?k tenteli bir kamyon park halinde hemen içine dald?k. Koyun koyuna yat?yoruz derken bir gürültü pat?rt? koptu, tenteyi kald?r?p d??ar? bakt???m?zda birde ne görelim? Y?ld?z dan Balmumcu ya do?ru gidiyoruz?Araç yava?lay?nca pald?r küldür arabadan indik ve ba?lad?k Barbaros?a do?ru ko?maya. Zavall? ?oför ?a??rm?? olacak ki inip araban?n arkas?na ve bize bak?p kafa sall?yor.Ay?pt?r söylemesi tuvalet ihtiyac? duyduk, Eti Park?n alt?ndaki Tuvalete indik kap?lar kilitli Ayhan cam?n aç?k oldu?unu fark etti ve hep beraber içeri dald?k.?htiyac?m?z? gördükten sonra kap? a?z?nda demir bir ba??? kumbaras? dikkatimizi çekti.?çi görünmüyordu belki para vard?r dü?üncesi ile Cüce Ayhan bir kibrit yakt? içine bakarken yanan kibrit elinden kumbaraya dü?tü?Aman Allah?m kumbarada para var ve tutu?mu? durumda para at?lan yere a?z?m? dayay?p üfledim ve ate?i söndürdüm.Biraz kurcalay?nca kilidi açmay? ba?ard?k, paralar? sayd?k maalesef 200 liram?z? yanl??l?kla kaybetmi?tik. ?lk i? olarak ?öhretler kahvesine gittik sabaha do?ru güzel bir kahvalt?, hepimizin cebinde marlbora, ak?amki maç içinde param?z haz?r; ??te hayat bu? Sene 1990 askerden yeni gelmi?im, avrupa tak?mlar?ndan biriyle maç var zor bela maça girdik.Polis içerde zor kullan?yor, rahmetli Serkan?? aralar?na alm?? eziyorlar hemen yukardan a?a??ya do?ru uçu? yapt?k ve Serkan?? kurtard?k derken bakt?m bu sefer polis beni silkeliyor.Öküz Ömer ile beni yukar? ald?lar, gözü moraran vatanda? bana alttan çal???yor?-Gomserim aha bu vurdu vallaha, ekibe teslim edek?Neyse, komiser i?i uzatmadan bizi d??ar? ç?kard?? ?çeri girmek için çekti?imiz bütün zahmetler heba olmu?tu?Böyle hayat m? olur yaaaa? __________________NO PASSARAN.ERNESTO
11-01-2008, 19:10 #87
yumurtakafa y?lmaz Be?ikta? Nerden: S?ERRA MAESTRA Cevap: Hat?rlad???m kadar?yla KAPALI kapal? da bir etkinlik vard?, ertesi günde maç. arkada?lar ile etkinli?e gittik (bizi hiç ilgilendirmedi?ini bildi?imiz halde) etkinlik sonras? d??ar? ç?kmayarak, kazan dairesi gibir bir yere yakla??k 30 ki?i sakland?k. Amac?m?z anlam??s?n?zd?r herhalde sabaha do?ru hava ???d? dalan derken henüz kap?lar aç?lmam?? tabii, Rahmetli Hac? Baba nas?l becerdi bilemiyoruz ama s?cak su ana borular?ndan birini patlatt? ve o patlama ile s?cak buhar püskürmeye ba?lad?... hepimiz can?m?z? kap?dan d??ar? zor att?k ve 2. soruna merhaba dedik... polis stad da, kap?lar aç?lmadan evvel yerlerini alm??lar, bir kovalamaca ba?lad?... ben gittim büfenin yan?na elime bir sepet ald?m etrafa bak?yorum so?ukkanl? bir ?ekilde olan bitene gülüyorum...maalesef, bir çok arkada??m?z içerde kalmay? beceremedi ve d??ar? at?ld? ben ve bir kaç arkada? (Cüce Ayhan) kap?lar aç?l?nca ç?kt?k setimize, maç saatine kadar bir yere k?p?rdamad?k...(son param?z? sigaraya vermi?tik, tuvalet de ücretliydi gerçi biz k?smen i?i çözmü?tük, herkesin bildi?i gibi i?te daha sonralar? tuvaletler mecburen ücretsiz oldu )__________________NO PASSARAN.ERNESTO
yumurtakafa y?lmaz
12-01-2008, 12:14 #88
Serdar Ye?il Be?ikta? Nerden: 1938 den DERS?M Cevap: Hat?rlad???m kadar?yla KAPALI Yukar?da yaz?lanlar? okuyunca ke?ke ben ?imdiki ya??mdan 20 sene önce do?sayd?m bu sefay? bende ya?asayd?m, Y?lmaz abinin ve Özer Hocan?n ya?ad?klar? tamamen istedi?imiz düzenin komün hayat?n? sürdürmü?ler ve çareler tükenmeksizin, ?imdi ise maça gelemiyorum diyen arkada?a yard?m edecek durumda kimse yok hem maddi hem manevi aç?danBizlerle payla?t???n?z an?lar?n?z bizlerin BE??KTA? sevgisini dalgaland?rarak vuruyor barboros sahiline
07-05-2008, 20:32 #89
Mehmet Yucegonul Be?ikta? Nerden: Öyle bir yerdeyimki! Cevap: Hat?rlad???m kadar?yla KAPALI Özer abi ve Y?lmaz abimden iste?im biraz daha anlatabilirmisiniz.Çocuklar?n (bizlerin) sizlerden ö?renece?imiz çok ?ey var daha.Sizin yaz?lar?n?z? görmekten çok mutlu oluyorum gerçekten ö?renmemiz gerek çok ?eyler var bunu daha önce istiyecektim ama baz? üzücü olaylar?m?z oldu zaman? de?il diye istemedim.?n?allah bize anlataca??n?z siyah-beyaz an?lar?n?z? çok görmezsiniz gerçektende ?imdiki nesile yani bizlere sizin ö?retece?iniz çok ?ey var.__________________kArtAl'?n SOL kAnAt?
Dün, 22:09 #90
yumurtakafa y?lmaz Be?ikta? Nerden: S?ERRA MAESTRA Cevap: Hat?rlad???m kadar?yla KAPALI uzun zamand?r yaz? yazm?yorum...birde bakt?m ça?r?kar artm??, ne yapala?m çala kalem sallanm?yor bu i?ler, do?rular? yazmak boynumuzun borcudur."Arkada?lar lütfen yaz?lar?n?z da do?rular? abartmadan yaz?n bizden sonra bu i?e ba?layanlar? abart?l? yorumlarla aldatmay?n"(Sava? An?lar?) Chesabahlama süreçlerinde semtteki bütün arkada?lar ile adeta sözle?mi?cesine ak?am hava kararmadan bulu?maya ba?lan?r yeni stratejiler hakk?nda görü? bildirirdik.semtin d???ndan bize güç veren dostlar ilede bu görü?leri payla??r mümkün mertebe sorunlar? asgariye indirmeye çal???rd?k.gün geldi Vatani görev s?ras? çatt?.ne yapmal?yd?k...evvela Deve Erol ve Kabata? aln?n?n ak?yla tamamlad? ve geri döndü.s?ra Cem'e gelmi?ti fakat onun Askere gitmesi bizim için büyük bir kay?p niteli?indeydi.o s?rada, paral? Askerlik davas? ç?kt?. Cem biraz para toplad? ancak yetmemi?ti nitekim ödemeyi takside ba?lad? ve öylece Topkap? gar?na geldik.Cem'de ?a??rm??t?, paras? olan nakit olarak olmayan ise kimisi havlu, kimisi çorap vs. getirmi?ti. neyse; Cem'i bedelli olarak Askere gönderdik 1 ay olmadan da geri geldi.taksit konusu can s?k?yordu malum ödeme yapma zorunlulu?u var...tüm arkada?lar ile önce gizli sonrada aç?k bir organizasyona girdik ve tüm taksitleri anl?m?z?n ak?yla yat?rd?k...bu payla??m hepimizi mutlu k?ld?...Cem'e ihtiyac?m?z vard? ve semtin de?i?mez adamlar?ndan biriydi.. (sabahlamalar için ve hepimiz için)akabinde Cüce Ayhan'? Mu?' gönderdik.Oda maç var diye Harem de inip geri dönmü?tü. hepimiz k?zd?k tabii; o ise bizden ayr?lmadan son bir kez sabahlamay? kafaya koymu? bir kere...Neyse maçtan sonra birkez daha u?urlad?k Cüce Ayhan'?.izne geldi?inde isyan ediyordu.görev yapt??? yerde "alarm çald??? halde çal??mayan bir tanka ceza vermi?lre ve tank? a?aca zincirle ba?lam??lar" bizim Cüce Ayhan'?da oraya nöbetçi olarak dikmi?ler... mant?kl? bulmad???ndan isyan edip duruyordu. nitekim; izni bitince yine firara ç?kt?.hep beraber zorla tekrar u?urlad?k.daha evvel bahsetmi?tim, Çene izin dönü?ünde europort'un önünde birine bilet kesmi?ti ve bu nedenle k?sa bir süre mapus ta kald?.bende, Mustafa Kemal (Bursa) ilçesinde görev yapt?m.konu aç?lm??ken bir an?m? anlatay?m...operatörlük yapt???mdan gece nöbeti yok ve uyku sorunum da yok.gece nöbete gidecek bir arkada?? ?aka olsun diye ranzaya ba?lad?m... nöbet s?ras? gelince bunu dürttük tabii ki kalkam?yor ba?lad? a?lamaya...susturam?yoruz.elbisilerini giydirip silah?n? omuzuna at?p yollad?k gözden kaybolana kadar a?l?yor.sabah i?timay? pencereden izliyorum. bu arkada? elini kald?rd? belli ki beni komutana ?ikayet ediyor.herkes gülüyor... ???komutan yan?ma geldi bir tokat att? ve "bööle ?a?a m? olur laa" deyip gitti. ???arkada?lara sordum nedir bu diye.seni ?ikayet etti dediler.arkada?;komutan?m y?lmaz dan ?ikaatc?y?m, nöbete gedecem, çavu? beni dürtdü.elimi çektim elim gelmiyo,aya?m? çekdim ayam gelmiyo,gafam? kald?racam gafam galkm?yo...komutan ; eeeearkada?;kendimi öldüm zannettim. arkada? me?er nöbete giderken kendi ölüsüne a?l?yormu? __________________NO PASSARAN.ERNESTO
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nisan 2004 be?ikta?-fenerbahce---ibrahim özdinçer
maçtan öce bilboardda tak?ld?k.o gün daha motor da pankart aç?lm??t?(en büyük fenerli sibel kekilli) yenmemiz gereken bir maçt? ve maçtan önce kazan?n oraya do?ru grup halinde yürüdük kazan?n yan?ndaki bo?lukta bir karga?a ya?and? yat??t?rd?k hepsinin be?ikta?l? oldu?unu ifade edip sonra köyiçinden ba?lad?k yaz?lamaya ve arkada??n dükkan?na geldi?imizde arkada? sonradan ö?rendi?imiz erdo?an isimli fenerli arkada??na girdi oda adam filan toplad? bizimki masatla bunlar? kovalad? falan filan migrostan ald???m?z biralar? ?airler park?nda yuvarlad?ktan sonra maç?m?za girdik hareketli bir gün olmu?tu ve 3-1 ma?lup olup samsun facias?n?n oldu?u sene guntinin son maç? golümüz guntiden geldi ?ampiyonlu?umuz fenere arma?an edilmi?ti .lucescuyu kaybettik ve çökü? ba?lam??t? be?ikta?a oynanan oyunlar ba?lam??t?.
|
|
|
|
|
|
|
|
|