Ana Sayfa arrow Forum
Table \'besiktasdb.jos_fb_whoisonline\' doesn\'t exist SQL=INSERT INTO jos_fb_whoisonline (`userid` , `time`, `what`, `task`, `do`, `func`,`link`, `userip`, `user`) \n VALUES (\'0\', \'1231456682\', \'Cvp:bir ba?kad?r be?ikta? tribünleri\',\'\',\'\',\'view\',\'http://www.besiktasim.com/index.php?option=com_fireboard&catid=4&func=view&id=&id=41&Itemid=63\', \'38.103.63.62\', \'0\')
Beşiktaşım.com Forumları
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Cvp:bir ba?kad?r be?ikta? tribünleri (0 viewing) 
Besiktasimiz ile ilgili an?lar?n?z ilginc olaylar?n?z hat?ralar?n?z
Go to bottom Post Reply Favoured: 12
TOPIC: Cvp:bir ba?kad?r be?ikta? tribünleri
ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
User Offline Click here to see the profile of this user
Cvp:bir ba?kad?r be?ikta? tribünleri 9 Months ago Karma: -5  
[img size=150][/img]ortadaki rahmetli cüce ayhan sa??ndakide rahmetli optik ba?kan sene 1991 kazan.

Report to moderator   Logged Logged  

Last Edit: 2008/04/14 11:03 By ibrahimozdincer.
  The administrator has disabled public write access.
ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
optik mehmet be?ikta? tribünlerinde 4 nesille ya?am?? ender ki?ilerdendir.bu nesilleri ?öyle açal?m.ilk nesil 1975-1983 diyelim yani bekir-musa sol görü?lü ki?ilerdi ve kapal? tribün liderleriydi ismail-gazi-alaka imail-bestekar yelken birol-hac? baba-?eref-pehlivan,mecidiyeköylü mustafa ilk ekipteydi ve rahmetli optik ba?kan 1969 do?umlu oldu?u için 6 ya??ndan sonra bunlar?n yan?n da deplasmanlara dahi götürüldü rahmetlinin her zaman idolü bekir abi olmu?tu 1989 y?l?nda bolu deplasman?nda yolda y?kt??? bolulular? bekir abiye anlat?rken heyecan? anlat?ld? oradakiler taraf?ndan bizlere sanki tüm boluyu maça sokm?yacakt? ba?kan,ve ikinci nesil 1983-1988 aras? 65 do?umlular?n oldu?u genellikle tabiiki bango siirtli veysel-yankeee-seytan-ba?larba??l? u?ur-batur-karga mustafa-albay y?lmaz-?ükrü ...vs.optik yava? yava? 3.nesili kurmaya ba?l?yacakt? 2.nesilin yapt??? en büyük vukuat fenerbahcenin 1984 y?l?nda bordouex u orada selcuk yulan?n golleriyle 3-2 yenip eledi?i maçtan sonra derea?z?ndaki tesislerinde sabahlayan taraftar? olmas?na ra?men tesilere karga mustafan?n taktiksel zekas?yla girip talan etmesidir.o devrin biti?inde 1987 y?l?ndaki karakol olay?n?nda etkisi vard?r.ve efsane nesil 1988-1993 jaws cengiz dönemine kadar sürmü?tür.hürriyet-optik-sar?murat-cüce ayhan-ankaral? ayhan-deve erol-tatar ?enol-?evsek ali-parlak serkan-soner-pembe hasan-alen-ingiliz-keçi-marlo erdal-kokarca cavit-selim ...vs.oldu?u dönemdir ve sabahlamalar?n en h?zl?,çat??malar?n en sert dönemidir.her türlü kesici alet kullan?lm??t?r ve spor sergi olaylar?n?n en h?zland??? dönemdir taki me?hur kulaks?z vakas?ndan sonra son bulan dönemdir ve optik ba?kan hiç ara vermeyip 4.nesille birlikte 25 temmuz 2007 ye gelmi?tir allahtan gani gani rahmet diliyorum büyük ba?kan?m.sayg?lar.

ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
[img size=150][/img]
sene 1989 konya deplasman?.

çene ergun arkas?ndaki rahmetli pembe hasan-çene de bodrumda hayat?n? devam ettirmektedir.

ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
?imdi söz Be?ikta? amigosu Alen'de:
"Tribünün tribün oldu?u, yani 'Kapal?'n?n 8 bin ki?iyi ald??? zamanlar. Bizim Yelken Birol diye bir arkada? vard?, ?imdi Yalova'da ya??yor. Maçtan önce ?imdi benim ç?kt???m setteki demirin üzerine herkes otururdu, s?rt? sahaya dönük, i?te, mavras?na sanat müzi?i ?ark?lar? falan söylenirdi, bütün tribün sa?a sola yaylan?rd? ?ark? s?ras?nda. Bir gün dedik ki, 'Niye sa?a sola yaylan?yoruz, bu sefer de arkaya öne yaylanal?m, ayr?cal?k olsun.' Yelken Birol'un da kafas? çok güzel. Ellerini kald?rd?, öne, arkaya derken hop a?a??ya..."

Kaç y?l oldu hat?rlam?yorum birgün gazeteyi açt?m ve rahmetli Sabahattin abinin o?lunun (herkesin tan?d??? ismiyle Hac? baba'n?n) ölüm haberini okudum.

Nur içinde yats?n tam bir f?rlamayd? ben Sabahattin abiyi daha hac? baba olmadan tan?yordum çar?? içinde eski hamam?m kar??s?ndaki sokakta karde?ler apartman?n?n alt?nda marangozhanede çal???rd? p?r?l p?r?l bir adamd? sonra ailevi nedenlerden dolay? da??tt? ve o da??lm?? günlerinde daha önceden hiç görmedi?im maçlarda görmeye ba?lad?m ve yelken Birol'un takt??? isimle Hac? babam?z oluverdi.

Geçen zamanda yurt d???nda Annesinin yan?ndan Cavit geldi dönmek üzere ama dönmedi da??lm?? bir baban?n yan?nda kald?.Ayn? senelerde hiç gözümün önünden gitmeyen haliyle küçücük bir çocuk vard? üstünde çaml?ca spordan al?nm?? çubuklu formas? alt?nda ?ortu ve tozluklar?yla aya??nda raf lastik ayakkab?lar? gözünde kocaman camlar? ile bir gözlük.

Kapal?n?n önünde kalabal?k maçlarda ezilmesin diye özen gösterip en önden maça soktu?umuz bu sevimli maskot karde?imiz içinde bugün nur içinde yats?n demek ne kadar üzücü...

82 ?ampiyonlu?undan önce askerlik sonra evlilik derken kapal?n?n ortas?n? b?rak?p ba?ka yerlerde maç seyretmeye ba?lay?nca Cavit olsun Optik olsun uzun y?llar göremedim.

Cavit'in ölüm haberini gazeteden okudum o benim akl?mda hep o yaramaz ha?ar? f?rlama haliyle kald? öz babas?na bile bizimle beraber Hac? Baba derken ki hali...

Optik'i ise birkaç kez çar?? içinde gördüm aradan bu kadar zaman geçmi? nas?l olsa beni tan?maz diye gidip yan?na konu?mad?m.

O beni utand?rd? birkaç y?l önceydi çar?? içinde kar?? kar??ya geldik elime sar?ld? sayg? ile hat?r?m? sordu mutlu oldum.

Hani son y?llarda büyük bir palavra varya külüpte avanta yer kapmak hatta yönetici olmak için bile söylenen me?hur yalan ...

BEN TÜRÜBÜNLERDEN GELD?M KÜÇÜK YA?TAN BER? KAPALININ ÇOCU?UYUM D?YENLER...

Ben ?ahidim rahmetli Optik tam bu tan?ma sonuna kadar uyan bir karde?imizdi.

Önce Cavit sonra Optik biz türübünde delikanl? onlar ise çocuktular ve ?imdi ben onlar?n arkas?ndan rahmet okuyorum.

Nur içinde yat Optik karde?...

irlandal?lar.com
Cem Ç?k?n yaz?s?d?r...

[img size=150][/img]

inci baba selim-sar? murat-facaali ali olmal? ba?taki oturanlardan ikiside ayhan abi ve ba?kan.

Last Edit: 2008/04/09 06:20 By ibrahimozdincer.
ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
En son evine gittigimde soguk alginligindan hasta yatiyordu evde. Kapmisti sifayi yine bir deplasman donusu. Okula gelmedigi veya gec geldigi gunlerde yoklamalarda kaynatirdim numarasini sinif baskani olarak.3 sene boyunca en az 40-45 gun yoklamalardan kurtarmistim onu. Hic yok yazdirmadim neredeyse.O gun teksir odasindan fizik sorularini araklamistik, ertesi gun sabah ilk ders yazili vardi.Sinava hazirlansin diye goturmustum evine sorulari.

Aradan 20 kusur yil gecti, bu aksam evinin yerini hatirlayamadim sag olsunlar arkadaslari yardim etti de buldum. Ailesine bassagligi dilemek icin.
Herkesin tribunlerden bir anisi vardir Mehmet ile benim hic tribun anim yok onunla bizimkisi lise yillarindan sira ve sinif arkadasligi. O herkes icin "optik" ti benim icin 343 Mehmet. Numarasini hayatimin sonuna kadar unutamam o kadar yerine burada dedirttim ki hafizama kazinmis.

Kabatas Erkek Lisesi`nde 30-40 kisilik siniflarda okurduk.1500-2000 erkek ogrenci. Mehmet koyu yesil camli ve siyah kalin cerceveli gozluk takardi. O yuzden kendine "optik" lakabi takilmisti. Ben ona hic optik demedim nedense o benim icin 343 tu ve bilinenin aksine Kabatas`ta azinliktaydik Besiktaslilar olarak ama yine de racon`u biz keserdik her zaman.

Mehmet`in kafasi iyi calisirdi ama derslerle ilgisi pek yoktu onun tek takintisi Besiktas`ti. Pazar aksami Besiktas`in deplasman maci varsa Mehmet Pazartesi;yi pas gecerdi. Salidan haftaya baslardi.Mac Istanbulda ise Pazartesi ogleden sonra okula tesrif ederdi ama hic yok yazilmazdi.Kupa maclari icinde okulu ogleden tatil ederdi.Ben yine elli cesit katakulli cevirirdim yok yazilmasin diye.Liseyi bitirmesinde az bucuk payim vardir bu yonden.Lise son sinifta benim gibi o da ekonomist olmak istiyordu.Lise bitti ve bir daha gorusmedik.90`li yillarin sonuna kadar. Haberleri geliyordu Universite`den mezun olmus hatta yanlis hatirlamiyorsam Ankara`da hocalik yapiyordu bir okulda. Mehmet`e yakisan haberlerdi bunlar cunku Mehmet`i tanidigim cocuk yaslardan beri idealist bir tarafi vardi .O yuzden bir dava adaminin Anadolu`da ogretmenlik yapmasi beni hic sasirtmamisti.Lafini direk konusan, kivirmadan ideallerinin ardindan kosan bir gecti Mehmet.

Mehmet`in hayatinda Besiktas`in yeri hep en ondeydi, tribun onu hep kendine cekmisti. Aslinda oldukca duygusal ve tabiri caizse karincayi incitmeyen bir yapidaydi. Ama ne zaman tribun isin icine girerse bambaska bir Mehmet ortaya cikiyordu.

80;li ve 90;li yillarda bir cag kirilmasinin esigindeydik o yillarda para mi idealler mi arasinda kalmis akinti caganozlari gibiydik. Ortanin biraz altinda gelir duzeyi olan ailelerin cocuklariydik Serbest Piyasa Ekonomisinin
firtina gibi estigi yillarda. Firtina bizi bir oraya, bir buraya savururken Mehmet gibi idealist olanlarimiz bir dala tutunmaya calisiyorlardi. Mehmet icin bu dalda tabii ki Besiktas sevgisiydi.

Idealleri olan piril, piril bir genc adamdi. Degisen degerlerin ve bir cag yangininin ortasinda.

O yillarin Besiktas Kapalisini bu gunku ile karsilastirmak bile mumkun degil. Bu konunun detaylarina girmeyecegim sadece sunun altini cizmeliyim ki Mehmet Hoca`nin dersini iyi calissin bugunun kapali taraftarlari.
Bu gun Carsi`dan rahatsiz olanlara sadece sunu soyleyeyim Alen`in, Ayhan lar`in, Cem`in yaptiklari is cok kiymetliymis. Bunu bu gun cok daha iyi anladim.

Ne yapmislar diyenler, beni bir arasin veya kapalidaki beyni ve vucudu saglikli taraftarlara baksinlar, 80 ve 90 larda bu saglikli gorunen taraftarin 10;da birini bile bulamazdiniz kapalida.

Mehmet`in hayat hikayesinden cikarilacak cok ders var.

Mehmet hocaydi en nihayetinde.

Nasilsa bir gun bulusuruz mahser gunu yoklamasinda 343, bu sefer yirttirabilirmiyim yoklamadan bilemem ama sen yoklama sirasinda yine deplasman donusunde olursun kuvvetle muhtemel, siyah-beyaz kaskolunla.

al?nt?d?r

tatar ?enol-ayhan abi-sar? murat ve ba?kan var.

ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
ali abi cimboms34'ün an?s?d?r.
Optik enteresan bir çocuktu,yukar?da ya?l?kurt'un sayd??? 2. nesille bile arada baya?? bi ya? fark? vard?,kal?n gözlükleriyle adeta o neslin maskotuydu.Biz bjk maçlar?nda gece kap??malar?ndan sonra mecidiyeköyde ö?lenden sonra yukardaki yaz?l? 2. nesil bjk liler ile birlikte
okeye otururduk oda yan?m?za oturur bizi seyrederdi.Ne içiyosun optik dedi?imizde illaki ayran içerdi,iyi o zaman git kendine ayran al bizede çay söyle der gönderirdik,masada hep bjk li abilerinin yenmesini isterdi yenildiklerinde üzülürdü, ama çakt?rmadan hadi abiler girelim maça art?k diyede deli numaras?n? yapard?)
89'de b?rakt?m 2000'e do?ru bu net alemini tan?d?m,birde bakt?m ki ne göreyim, o sevimli maskot çocuk bjk lilerin optik ba?kan? olmu?.Nur içinde yats?n mekan? cennet olsun.
ya?l? kurt abiden bir be?ikta? an?s?
Cocukluk yillarimin Besiktas ve Fenerbahce takimlarini hatirlattigi icin bu maci kopyaladim buraya.Kaptan Ziya denilen Ziya Sengul.Golu atan Osman Osman Arpaci.Cemil cokca bahsettigimiz Cemil Turan.Tugrul kor Tugrul.Zekeriya modada dondurmacisi olan ve o donem tras kremi reklamlarina cikan Zekeriya Alp.Alparslan yillarin Alparslani bundan yillar sonra 4-4 luk maci ceviren muthis libero.Yilmaz yine o donemin muthis liberosu ve ayni zamanda caktirmadan yaptigi pisliklerle unlu ama Dogan Babacan affetmemis.Hic bir zamanda affetmedi ve kirmizi kartlariyla anildi hep.Kahraman,Tezcan,Milic ve Niko.Cok iyi bir takimdi o Besiktas takimida.Milic daha sonra Turkiyede bircok takimi calistirdi.Vedat Okyar zaten her gun gazete ve televizyonlarda goruyorsunuz.
11.08.1974 – BE??KTA? – FENERBAHÇE 5-4
?nönü Stad?’nda 41 bin 564 ki?inin 1 milyon 7 bin 410 lira ödeyerek izledi?i TSYD Kupas? maç?nda, ilk golü Be?ikta? buldu. 11. dakikada Sinan’?n ortas?nda kaleci Adil ile kaptan Ziya’n?n anla?mazl???ndan Tu?rul yararland?.

28.dakikada Fenerbahçe, Osman’la skoru e?itledi. Ard?ndan da 32. dakikada maç?n en çok tart???lan pozisyonu ya?and?. Daha önce yapt??? faul nedeniyle sar? kart? olan Fenerbahçeli Y?lmaz bu kez elini topa uzatt?, hakem Do?an Babacan, k?rm?z? kart?n? ç?kard?. Devrenin bitimine do?ru Fenerbahçe, Cemil’in golüyle 2-1 öne geçti.

?kinci yar?ya Be?ikta? f?rt?na gibi ba?lad?. 48.dakikada Mesut’un ortas?n? Sinan geli?ine a?lara yollad?. 51. dakikada Tezcan’?n pas?n? yine Sinan bekletmeden gole çevirdi. 54. dakikada Tezcan topu rakip ceza sahas?na kadar ***ürdü. Sinan’? kendisinden daha müsait pozisyonda görünce geri pas? ç?kard?. Sinan da 6 dakika içinde ücüncü golünü atarak hat-trick yapt?. Böylece Be?ikta? 4-2 öne geçti. Ancak heyecan kas?rgas? daha dinmemi?ti. 67. dakikada Ayd?n, 74. dakikada da Zafer durumu 4-4 yap?nca, Fenerbahçe avantajl? duruma geçti.

Gol düellosunun berabere kapanaca?? beklenirken 85. dakikada Ünal uzun bir top açt?, Sinan, ileri ç?kan kaleci Adil’in üzerinden ?andel vurdu, top üst direkten geri dönerken pozisyonu iyi izleyen Tezcan bir kartal gibi uçarak kafaya yap??t?rd?, top a?larla kucakla??rken, Alpaslan’?n çabas? sonuç vermedi. Böylece Be?ikta? 5-4 galibiyetle TSYD Kupas?’n? alt?nc? kez müzesine ***ürdü.

Be?ikta? : Mete Bozkurt, Ahmet Do?an Börtücene, Niko Kovi, Vedat Okyar, Zekeriya Alp, Sanl? Sar?alio?lu (Lütfi Is?göllü), Dorde Miliç (Ünal Tombulel), Kahraman Kartalo?lu, Sinan Alayo?lu, Tezcan Ozan, Tu?rul ?ener (Mesut ?en).

Go to top Post Reply