|
ÇAR?I'NIN ?LK YILLARI
ANILAR
YELKEN B?ROL
1968 y?l?nda Rahmetli babam ilk defa o zamamanki ad? Mithat Pa?a Stad? olan Mabedimize götürmü?tü PTT maç?yd? o günden sonra 1986 y?l?na kadar kaç?rd???m maç say?s? 10 taneyi geçmez 1974 -1975 Sezonunda Trabzon Spor ile oynad???m?z kupa finalinde at?lm??t? asl?nda çar??n?n tohumlar? Kupay? alm?? Be?ikta?a do?ru on bin ki?i yürüyorduk
ba??m?zda Amigolar Orhan,Cengiz,Bahattin A?abeyler ben daha orta son talebesiyim maçtan sonra do?ru Abbasa?adaki eve sabaha kadar izin koparmaya,O zamanlar maçlar gündüz oynan?yor,evden iznide koparm??t?m o gün sabaha kadar Barbaros Bulvar? ve köy içinde Kupa ?ampiyonlu?unu kutlam??t?k taraftar?n ço?u Be?ikta?ta oturan arkada?lar?m ve A?abeylerimizdi o zamanlarda ?imdiki gibi çar??da toplan?p topluca stada giderdik Kazan Birahanesi daha yap?lmam??t? anlayaca??n?z Çar?? O zamanda vard? ama teklonoji yoktu cep telofonu-Bilgisayar o zaman nerde Biz genede haberle?ir arkada?larla hep birarada olurduk o hafta Ankaraya CumhurBa?kanl??? kupas? maç?na gittik Fenerbahçeyi 3-0 yendik gidi? trenle dönü? otobüsle Trenle gidi? 12 saat otobüsle dönü? 9saat otobüsleri deplasman dönü?ü Barbaros Taksinin oraya getirir oradan evlere da??l?rd?k Bulu?ma ve Da??lma noktam?z hep Be?ikta?t? ço?umuzun evi Be?ikta?tayd? ak?amlar?da Abbasa?a Park?nda Toplan?p Bir sonraki maç?n haz?rl?klar?n? yapard?k anlayaca??n?z Çar??n?n Temelleri At?lmaya Ba?lam??t?
1974-1975 SEZONU fenerbahçeyi ankarada üçlememizle bitmi?ti dünyalar bizimdi,hem türkiye kupas?n? alm??t?k(fenerin hala pe?inden ko?tu?u kupa )
hem cumhurba?kanl??? kupas?n? feneri yenip alm??t?k.kulaklar? ç?nlas?n kapal?n?n eski askerleri erdem(neriman köksal),cem ç?k?n,kasap murat,ingiliz ARMAN,Sefa ile beraber yazl???m?z seref stad?nda deniz sezonunu açm??t?k,art?k ligler ba?layana kadar hem denize girip hem beste yap?p,hemde flamalar? yaz?cakt?k o sene ba?l?yca?am?z liseyi felan dü?ünen yoktu,liseyide maçka teknik lisesi s?navlar?n? kazan?p boya dekorasyon bölümüne girmi?tim art?k trübüne as?lcak bütün flamalar tabelac? yelken birolun ellerinden öperdi,1975-1976 sezonu aç?ld? daha okulda çayla?az trübüne flama laz?m klüpten yard?m almak hayal okul harçl?klar?m?z? biriktirip
ak?ama kadar yemek yemedenokuldan ç?k?p dükkan dükkan bez pe?inde ko?ard?k,bilet masraflar? yetmiyormu? gibi bide flama masraflar? ç?km??t? hiçbirimiz fabrikatör çocu?u de?ildik,yüzyüzelli ki?ilik grubumuz harçl?klar?m?z? biriktirip flmayada,maç biletinede,deplasmanada heryere yeti?irdik,allaha ?ükür hiçkimseyede gebeli?imiz yoktu zaten herseyi içimizden geldi?i için yap?yorduk bu i?leri yaparkende tek hedef be?ikta??n ba?ar?s?yd?,i?te çar??n?n ve kapal? türbünün bu günkü ba?ar?s?n?n alt?nda
o günlerdeki kar??l?ks?z fedakarl?klar yatar 1975-1976 sezonunda 1974-1975 sezonunu mumla aram??t?k,bide ba??m?za Trabzonspor ç?km??t? futbol olarak kötü günlerimiz o günlerdi fakat kapal? türbündeki ahenk,co?ku,arkadasl?k bak?m?ndan genede gazate makalelerinden dü?müyorduk,heryapt???m?z olay,hergitti?imiz deplasman kulaktan kula?a konu?uluyordu ba?ta fenerbahçeliler olmak üzere,Trabzon maçlar?nda türbün kapma kavgalar? ba?lam??t? istanbuldaki karadenizliler trabzon maçlar?na çok kalabal?k geliyorlard?,futbol klübünün ald??? ba?ar?s?z sonuçlar eski ve yeni aç?ktaki taraftar say?m?z? azalt?yordu,kapal? türbün olarak bu eksikli?ide gidermek yer kapt?rmamak bizlere dü?üyordu ama genede hepsinin hakk?ndan geliyorduk,ilk yaz?mda ded?im gibi zor günlerdi o günler ?ampiyonluk felan hayaldi
1975 1976 sezonu en kötü sezonlar?ndan biriydi o sene fenerle ilk maç 1-1 berabere kalm??t?k,ikinci maç üç s?f?r yenilmi?tik trabzona 1-0 yenilip ikinci maç 1-1 berabere kalm??t?k kadromuz zay?f de?ildi ama sokaklarda terörün ba?lad??? y?llard?,ak?am saat dokuzdan sonra soka?a ç?kmak zorla?m??t? bizde lise talebesiydik okul ç?k??lar?nda polis ahiret sualleri soruyordu,bir gün okula gizlice flama bezi soktum atölyede yazd?m okuldan ç?karken paltomun içine saklad?m kap?da polisler üst aramas? yaparken vay efendim bu herifin üzerinde örgüt bayra?? var diye flamay? bir açt?lar kocaman k?rm?z? bir kalp I love you be?ikta? yaz?yodu gülü?erek beni serbest b?rakt?lar ak?am evde iki tane daha yazd?m,ertesi gün boluspor maç?nda açt?k o maçta 3-3 bitmi?ti heygidi günler hey istanbulda terör taraftarlar? etkiled?i gibi topcular? da etkiliyodu seref stad?nda topçular idman yaparken d??arda silah sesleri geliyor ve ço?u zaman idman bile yar?m kal?yodu istanbuldaki bu kaos trabzonun i?ine yar?yordu,dikkat edin istanbulun kar???k oldu?u o y?llar trabzon hep ?ampiyon olmu?tur,fakat hiçbiryerde bu konu i?lenmemi?tir,biz bu arada yinede bo? durmuyoruz bolu,ya eski?ehire,ankaraya,zongulda?a,bursaya deplasmana gidiyoruz,deniz müzesinin yan?nda mobil benzin istasyonu vard?,halada istasyon oradan gece otobüs kald?r?yoruz bir yandan polise dert anlat?yoruz bir yandan otobüse adam yerle?tiriyoruz yoldangeçen amcalar,teyzeler siz delimisiniz tak?m kaç?nc? siz deplasmana gidiyorsunuz diye bize nasihat ediyorlar sizmi düzelticeksiniz bu tak?m? diye yan?m?zdan uzakla??yorlar,biz dört,be? otobüs deplsaman kovaloyoruz,ortal?k kar???k diye otobüslerin saat 22 ,de haraket etmesi laz?m polisler öyle diyor,saat 10 ,da yola ç?ksan gecenin köründe gidice?in yere iniyosun,oradada polis var bu saatte ne i?iniz var bursay? fet etmeyemi geldiniz ?ampiyonmu olacaks?n?z diye bizle dalga geçiyorlar,deplsaman kovalerken birde s?n?fta kald?mm? o sene rahmetli babam? alt? ay dinlemi?tim,hiç iyi bir sezon geçirmiyoduk o sene zaten ligide 11 ,nci bitirmi?tik puan?m?z 27 idi dü?en tak?m ankaragücü ile bal?kesirin 25 ,er puanlar? vard? dü?ünebiliyomusunuz tak?m on birinci kapal? türbün ?ampiyonlu?a oynuyormu? gibi her maç ful çekerdi,i?te bu günkü çar?? ruhu o günlerden gelmedir
75-76 sezonunu 11. bitirip yaz sezonunu ?eref stad?nda açm??t?k gene her zamanki kadro,kötü geçen sezonu tart???p neler yap?laca??n? konu?uyor arada birde top oynuyorduk, transferde hat?rlad???m kadar?yla Rasim Kara, Kemal K?l?ç,Altayl? Mithatve Ali Çoban? Alm??t?k O sezon geçen y?la oranla daha iyi gidecek gibiydi. ?eref stad?ndaki sezon aç?l??? öyle gösteriyordu, Ozamanlar sezonu ?eref Stad?nda aç?yoruz her sene
Lig Ba?lad? Derslerde iyi gidiyor Tak?mda Zonguldak Deplasman? ile ba?lad?k gene ko?turmaya,Bursa,Eski?ehir,Bolu devam ettik Zonguldak maç?n? 4-0 Allm??t?k en son Göztepe maç?na ?zmire gittik Günlerden 1 May?s Göztepeyi 2-1 yendik Güle oynaya döndük Sabah 6'da 3 Otobüs Barbaros Taksinin Oraya bir yana?t?k Otobüsten uyku sersemi daha inmeden otobüs Polis doldu hiç bir?eyden haberimiz yok milllet birbiriyle dalga geçiyor yolda yedi?iniz yemeklerin paras?n? vermediniz bak Polis Gelmi? diye bir kaç?m?z Polisler taraf?ndan Tartaklan?p a??a?? indik ne oluyor dye sordu?umuzda ö?rendk Biz ?zmirdeyken Taksimde O bilinen malum onlarca insan?n öldü?ü 1 May?s olaylar? olmu? bizim Haberimiz yok Polis soruyor bu saatte 3 otobüs nerden olanlardan haberiniz yokmu diye biz polise maç biletlerini gösteriyoruz hepimizi Karakola götürdüler yalvar yakar saat 10'da karakoldan ç?kt?k Polislerde hakl? dün olaylar oldu onca insan öldü diyorlar , ogün o saatten sonra millet ne okula ne i?e morallerde bozuldu herkes eve da??ld? osezonu 4. Bitirdik Birde Ba?bakanl?k Kupas?n? ald?k
Çar??'n?n Kurulu?undaki Ki?iler;
Amigolar: Cengiz; Pendikli Bahattinrhan, Erdem(neriman Kök),Pehlivan,?eref,Selçuk
Kurmaylarefa,?ngiliz Arman,Kasap Murat,Aykut,cem,Bekir,Musa,Alaka ismail,Kuyumcu Fahrettin,Kasap Alaattin,Ramazan,Erdal,Hac? Baba,Postaneci,Karga Yakup,Manav Orhan,Fesat ?smail,Kavun ?zzet,Rauf,Yahudi Erol,Enver,K?rtasiyeci Mustafa,Ortaköylü Hüseyin,Suadiyeli Batur,Hüseyin Mican (Yöneticilikte Yapt?),Sihirbaz ?erry,Altan,Butik Zafer,Ortaköylü Enver, isimlerden akl?mda kalanlar Bu isimlere her gün Yeni arkada?lar A?abeyler Kat?l?l?yordu,
Basketten ç?kar Topkap?ya gidip Deplasmana giderdik Tak?m 7.-9. hiç farketmezdi Tek Dü?ünce Be?ikta?la ve Arkada?larla birlikte olmak ?nan?n O zamanlarda Fenerde Galatasarayda böyle bir duygu yok O günlerin Sevdas?d?r Çar??n?n Ruhu Neredeyse 30 Y?l Geçti Daha dün Ak?am 8-10 arkada??m arad? onlarla konu?urken Göz ya?lar?m? Tutamad?m Genç arkada?lar?m Bu Sevda Bitmez ?nsan?n Çocu?u Gibidir her gün Sevgiyle Büyür
93 senesinde ilk maç cezam?z nedeniyle bursada gençlerbirl?iyle oynuyorz bir hafta evvvelden arkadaslar aramaya ba?lad?lar,maça geldiler kültür parkta yakla??k dörtyüz,be?yüz ki?i hepbirarada yemek yedik,kafalar? çektik rahmetli orta?am mustafa a?bey yüz elli ki?iyi kendi a?arlad? allah
rahmet eylesin,yemek esnas?nda bütün eski arkadaslar?n ço?u ordayd? biryandan eski günleri yaad ediyorduk,bir yandan kapal? türübünde ilhan cavcavla u?ras?yorduk,sabahki yaz?mda,ayakab?c? yavuz a?beyi unuttum kulaklar? ç?nlas?n bu gün yazd???m listenin a??a?a yukar? hepsi ordayd?,bunlara ilaveten gökhan güneyde yan?m?zdayd?.ilhan cavcav sonunda bizi polislere ?ikayet etti,bursa kapal?s? yine kar??t?,maç? 3.0 ald?k
Gene ayn? sene benim o?lan do?du,daha 40 günlük istanbula ajax maç?na geldim,be?ikta?ta kazanda oturduk,kazan?n müdürü fahrettin abiyle garson ibolarla hasret giderdik.95 senesnde Bursada kar??yaka maç?na bizim kadro yine topland?k o maça alende gelmi?ti,alenlede onu ilk deplasmana ankaraya görtüd?ümüzü yad ettikk,Hüseyin Micanda ordayd?, gurup siyahbeyaz? kurmu?lard? maç bittikten sonra saatlerce bir arada oturduk vedala??rken kafalarda 70,li y?llar?n hat?ralar? gözlerde nem,birbirizmi u?urlad?k daha sonra Eski?ehirde antalya maç?nda bulu?tuk velas?l hiçbirzaman birbirimizden ayr?lmad?kya??m 46 olmas?na ra?men gene çar??n?n ve kapal?n?n askeriyiz
ASyende 1-0 galipken peruka bülent yavuz 10 dk da i?imizi bitirdi 3-1 ma?lup olduk kapal?y? birbirine katt?k ceza ald?k cezamaç? bursa'da Altayla ingiliz le atlad?k gittik bursaya maratonda bayrak as?yoruz birol yan?m?zda bitti ulan hala bu i?i koval?yorsunuz helal olsun size dedi fbayra??n ucundan tutu beraber ast?k özlemi?im be bu i?leri iyiki geldiniz....maç? sergenin golü ile ald?k
birol bu bizi b?rakmad? gittik güzelce kafalar? çektik saat gece 11,30 tuturdu sizin araba benim araba bursada bayraklar la gezicez açt?k bayraklar? kornalarla gezdik sönmez tesislerine kadar bizi u?urlad? içimiz buruk ayr?ld?k y?llar?n arkada?l??? i?te ...
espirileri müthi?tir birolun ayr?l?k ortam?nda espiriyi patlatt? yar?n sabah gazetesi al?r?m istanbula gidip gitmedi?inizi ö?renirim.yava? gidin çocuklar
Be?ikta??m?za ve birbirimize okadar ba?l?yd?k ki anlatamam .maçyok tu mesela devre aras? inönü çamur deryas? ozaman 3 lig 2.maç? oynat?yorlard? ocak ay? biz toplan?p inönüye gider karagümrük-istanbulsporun maç?n? izlerdik ozaman maçlar ucuzdu daha s?rada iken bile be?ikta?l?lar geldi derlerdi baya gururlan?rd?k içeri girere 20dk sonra be?ikta? reklam? yapard?k..beste çal??malar? ba?lard?.
inönüde g.saray? 2-1 yendik ali çoban.ve necdet atm??t? maç bitti inan?n
spor sergiye do?ru (lütfi k?rdar) k?br?s ç?kartmas?n?n bir benzeri nas?l bir ko?ma anlatamam maç bitiyor spor sergide ezac?ba?? maç? ba?layacak futbol maç?ndan önce biletler cepte bilet paras? olamyanlara gs maç?nda
bir ?apka dola?t?r?r para toplard?k bilet için kimseye yalvarmad?k bize yak??mazd?.o arkada?la?m?z? havuzda toplanan parayla baskete götürürdük
salonda tak?mlar ?s?n?rken bombalasi bombalasi bom bom bom siyah beyaz güm güm güm sesleri ile tirbüne ç?k?nca hakaem eczac?l? oyuncular bile çekinirdi bizden biz ozamanar futbol olsun basket olsun maç? ya?ard?k öyle luzumsuz ba??rma ca??rma olmazd? devaml? oyunun içindeydik apo-battal-tom-hur?it-faruk-ate?-zeki hey gidi günler uzatmayal?m salon y?k?l?yor d??arda binlerce insan kap?lar k?r?l?yor futbolda gs baskette eczac? yendik hafat sonu ?ahane geçti
milleti toplar do?ru taksime yürüyü? ba?lard? ba??ara ça??ra taksm meydan?nda istiklall mar?? okur da??l?rd?k ama bizler birolun dedi?i gibi kurmaylar gelecek haftan?n prg için kazana inerdik.hafta içi belirlenen günde toplanmak üzere ayr?l?rd?k....
77_78 Sezonuna Samet Aybaba ve Paunoviçin Transferiyle Ba?lam??t?k gene kötü Gidiyorduk O sene Kapal?daki yer kapma kavgalar? hat safhadayd? biz kapal? Türbünü art?k komple i?gal ediyorduk Ba?ta Bekir,Musa,Alaka ?smail,Musan?n Rahmetli A?abeyi Gazi ve Di?er Büyüklerimizin Liderli?inde Kapal?ya Hiç kimseyi sokmuyorduk ?ampiyonlu?a oynayan Fenerliler Art?k eski aç?ktayd?
O sene Fenerle Kupada e?le?tik Ertu?rul Dilek Bizi yakt? Ald?rma Kartal Bestesini ogün Maçtan sonra yapt?m,geçen Sefan?n Dedi?i gibi 3-4 haftada bir galip geliyorduk oy?ll gene 5-6 Deplasman yapt?k K?? çok sert geçiyordu akaryak?t S?k?nt?s?da vard? Topçular ?eref Stad?nda Yak?t olmad??? için Du? yapamaz Ortaköydeki Hamama Giderlerdi Bizde pe?lerinden
O sezonu 5. bitirdik
78 Sezon haz?rl?klar?na Taraftar Gurubu olarak ?eref stad?nda ba?lam??t?k o sene 75. Y?l?m?z? Kutluyorduk Transfer h?zl? ba?lam??t? Kemal Batmaz,Kemal Dikmen,Edirneden Arda ,Finlandiyadan ?smail Atik'i alm??t?k hayli umutluydukA?ustosun ba??nda Trabzonla 0-0 berabere kald?m?z maçta Zekeriya Kaptan? Jübileyle u?urluyorduk
tak?mda gene hayat yoktu TSYD kupas?nda Galatasaraya Yenilip Fenerle berabere kalmam?z bunu gösteriyordu 15 A?ustos 1978 günü ?nönü Stad?nda 75. Y?l?m?z? Kutluyorduk Bizim kadro 2 gün 2 gece U?ra??p Stad? gelin gibi süsledik Sabah 11'de ba?layan ?ölen Ak?am Eintracht Frankfurt maç?yla noktalanm?? 6-1 Yenilmemize ra?men Ald?rma Kartal? söyleyerek Be?ikta?a Yürümü? Kutlamalara devam etmi?tik hiç bir sonuç Bizim Be?ikta? sevgimizi engelleyemezdi Hepinize Selamlar
78-79 sezonuna 75. Y?l?m?z? kutlaman?n co?kusuyla Ba?lam??t?k yeni Transferlere Genç Tak?mdan Ziya,Fikret,Fuat ve Süleyman?n kat?lmas?yla tak?m dahada güçlenmi? Hedef ?ampiyonluk olmu?tu ilk maçlar?n sonuçlar?da iyiydi .
Kapal?ya Ambargo koymu?tuk Fener maç?nda maçtan önce ele geçirdi?imiz Fener Bayraklar?yla Fenerli Topçular? Kapal?ya ça??rd?k geldiler Be?ikta? Bayraklar?n? Fora edip ?nönü Fenere Mezar Olacak Diye bir Ba?lad?k ?ok Oldular Gazeteler Bir hafta bu olay? Yazm??lard?
Galatasaraya Bildik Hakem Facias?yla Yenilince Kapal? Türbünde Ate?ler yanm?? ceza Alm??t?k Ceza Maç?m?z Ankarada Diyarbak?rla Biz Dururmuyuz Do?ru Ankaraya Elimizde Çakmaklar Federasyonun Baya?? Kulaklar?n? Ç?nlatm??t?k 19 May?s?n Kapal?s?nda .
Bolu,Bursa,?zmir Deplasmanlar? devam ediyordu Fakat Tak?m iyi Gitmiyordu Kapal?daki taraftarlar bana bask?ya Ba?lam??lard? Art?k Türbüne ç?k diye Bir Bakt?m Amigo Olmu?um Bizim camiam?z?n Özelli?i Budur Ben Amigo Olaca??m Diyen Adam AmigolU?U b?rak?n Kapal?ya bile giremez o ünvanlar kar??l?ks?z Emek veren Menfaat beklemeden Be?ikta? sevgisi için Gece Gündüz ko?turan insanlara Kapal? Türbündeki Be?ikta??n Gerçek Sahibi Taraftarlarca Verilir Hiç kimse Ben Amigolu?a Aday?m Diye ortaya ç?kamaz ??te ÇAR?ININ RUHU budur
Türbünün ?ste?iyle Amigo olmu?tuk Bu Arada as?l Gurubumuz Her gün Büyüyordu Kuyumcu Masis,Kritik,U?ur,Aksarayl? Selçuklar,Mecidiyeköylü Veysel,Maltepeli ?eytanda Guruba Kat?lm??t? .
Ben,Bekir,Musa,?smail Musan?n Çay oca??nda oturuyoruz Birkaç arkada? daha var ertesi gün K?r?kkale Maç? var Eski?ehirde Hadi gidiyoruz dedik Do?ru Kazana Milleti Toplad?k yakla??k 100 ki?i Haydarpa?aya Bindik Trene Hac? Baba Vard? Rahmetli, Day?m?n Çoçukluk Arkada?? Oda Bizle Her laf?n?n ba??nda Hayatta Kelimesini Kullan?rd? Trende Tutturdu Hayatta Eski?ehirde Ne i?imiz var Maç K?r?kkaleyle diye Kafas? kelle K?r?kkalenin Cezas? var diyoruz anlam?yo bu sefer Tutturdu Hayatta Be?ikta? Diye ogünden sonra Bu laf Me?hur oldu Forza Be?ikta? Sitesinde Fonda Yazan Hayatta Be?ikta? Rahmetli Hac?baban?n Laf?d?r O?lu Kokarca Cavit Oda Rahmetli .oldu 3 sene benim yan?mda Çal??m??t? Allah ikisinede rahmet eylesin nur içinde yats?nlar
78-79 sezonu deplasmanlar?n? noktalam??t?k osene Ligi 9. bitirdik 75. Y?lda ?ampiyonluk hayaliyle Ba?lad???m?z 9. lukla biten Bir sezondu.
?ampiyon olam?yorduk Ama Türbünde ?ampiyonduk Taraftar Say?m?z her geçen gün Art?yordu Aç?k türbüne Gelen seyircinin yar?s? Kapal?daki ?ovu seyretmeye Geliyordu
Arkada?lar size 81-82 Y?llar sonra ?ampiyon Oldu?umuz seneden Bomba Gibi Biran? Anlataca??m S?k? Durun
Adapazar?nda askerim Evci Ç?k?yorum ?zin ald?m ?stanbula Geldim Cuma ak?am? Be?ikta? iskelesinden Kazana Geçtim Eve Telefon aç?p merak etmeyin geldim dedikten sonra Kazanda 2 bira içtim ya ertesi gün ya Pazar günü Trabzonla ?ampiyonluk maç?m?z ?nönüde zaten onun için Geldim Millet beni bekliyor arabalarla Konvoy Yapaca??z kazan?n kap?s?na ç?kt?m Ye?il Renkte Bir Mercedes Hadi Birol atla konvoy haz?r diye sesleniyor arkam?zda yüzlerce araba biz konvoy ba?? olarak hareket edece?iz gece 12'de soka?a ç?kma yasa?? var ben izinli askerim Adam? oyarlar Mercedese öne bindim ?oför Kim!!!!!!! Say?n YILDIRIM DEM?RÖREN Arkada?lar tan??t?rd?lar simas? türbünden yabanc? gelmiyor ozamanlar kendiside bizim gibi H?zl? Taraftar önce Bo?azdan Bebek Sar?yer Ordan Etiler Levent Konvoyla dola??yoruz Bebekte Durduk Arkada?lar Bir Baba hindi diye Tutturdular Ç?kt?m Y?ld?r?m Demirörenin Araban?n Kaputa Bir Baba Hindi Arkas?ndan Birde üçlü Patlatt?m Bebek Y?k?l?yor meydanda abartmas?z 3-4bin ki?i Etilerden sesi duyan Bebe?e Ko?uyor say?n Y?ld?r?m Demirören o zaman Genç Delikanl? saat 23.30'a kadar dola?t?k Kazandan evlere Da??ld?k 96 senesinde ?negölde bo? Çal??mayan bir ya? Fabrikas?n?n Boya i?ini ald?k i?i bitirdik Buradaki sorumlu Fabrika Demirören Holdinge ait Faturay? ?stanbula Götürün Dedi Gittim Erdo?an Bey Beni Odas?na ça??rd? Yan?mda Rahmetli Orta??m?n Karde?iyle beraber Erdo?an Beyin yan?nday?z ?negölden Be?ikta?tan sohbet ederken Erdo?an Bey Beni Tan?d? O arada Y?ld?r?m Bey Odaya Girdi Ben ona O bana Bak?yor Gülü?erek sar?ld?k Ogünleri yadettik tesadüfen Y?ld?r?m Beyin Fabrikas?n? Boyam?? o vesile ile tekrar görü?mü?tük
Arkada?lar ?u anki Ba?kan?m?z Say?n Y?ld?r?m Demirören bizler gibi Gerçek Be?ikta?l?d?r Alçak Gönüllüdür K?ymetini bilelim VE Asla Küfür etmeyelim
Hepinize Selamlar Be?ikta?l? Olunmaz Be?ikta?l? Do?ulur
12 kas?m 1983 zonguldak deplasman? na gidicez otbüz bulmakta zorlan?yoruz köy içinde topland?k birol seb git bi otobüs bul gel birol saat 19.oo da topkap?ya gitti 21 de geldi Man bir otobüs bulmu?tu hac? baba haybeci birol ne biçim otobüs bu diye ba?r?yor " birol hac? bu çift katl? hac? otobüdün alt?na e?ilmi? bak?yor haybeci bunun kat? yok ulan ""hac? sarho? elinde ?arap ?i?esi bindik otobüse otobüsün arkadan 2 koltu?u yok kahvedn sandelyae ald?k yola ç?kt?k paras? olmayanlara takviye çal??ma?ar? yap?ld? düzcede çobano?lu tesislerine geldik mola dan sonra ?öför gidemiyor ya rakada? senin neyin var
"ben trakya taraf?na çal??t???m için yolu bilmiyorum tarif edin gidim""
hayda hemen kaptan?n yan?na sar? fatihi koyduk sen tarif et gidelim fatih zonguldakl?y?m ben dedi gece epeyce oldu fatih uyumu? bizim fita? erdal vard? ko?arak arkaya geldi ?okta hepimiz ölücez niye baksana kaptana kapatan bi direksiyona kapaklan?yor bir kalk?p yola bak?yor durum kötü
gecenin espirisi enverden geliyor "korkmay?n KAPTANIN ST?L? ÖYLE"""
sabaha kadar uyuku muyuku kalmad? kimsede
maç m? necdetin 65 -87 dk golleri ile kazand?k
Arkada?lar 78-79 sezonunu 2 bölüm halinde anlatt?m akl?ma bir deplasman?m?z daha geldi onuda anlat?p 78-79 'u Bitirece?im
?zmire Göztepe Maç?na Gidiyoruz Akhisara Kadar Yolculu?umuz Gayet iyi gitti Akhisarda Mola verdik Bizim Geldi?imizi Duyan Be?ikta?l? Arkada?lar Benzin ?stasyonuna toplan?p Bizi a??rlad?lar Yemek yiyip Yola ç?kt?k onlarda 2 Otobüs Pe?imize Tak?ld?lar bir ara Otobüs Salland? Ne oldu?u?unu Anlamadan Tarlada Bulduk Kendimizi Otobüs ?arambole Devrilmi?ti Belimizi Kafam?z? sa?a sola vurmu? Vaziyette Kendimizi D??ar? att?k ALlahtan ufak tefek s?yr?klarla Atlatm??t?k Erdem (Ne.Köksal) Yan?ma geldi Hiç kimsede bir ?ey yok dedi Ben o arada Otobüsten Arkada?larla Flamalar? Ç?kart?yorum Jandarma Otobüs 2 saat sonra Gelecek dedi Di?er otobüsler bizi bekliyor Dizildik Yolun Kenar?na Açt?k Bayraklar? Ba?lad?k Tezahürata Yoldan Geçenler duruyor Bi Tarladaki Otobüse Bak?yor bi Bize Bak?yor Yeni Otobüs geldi yola ç?kt?k bu arada arkam?zda bizi görüp Duranlarla iyi bir Konvoy yapt?k ?zmire Girdik Kaza yapt???m?z? duyanlar Bizi bekliyor Maç?da 2-1 Ald?k Allah korusun Ölebilirdik'de Otobüs Savrulurken bile bes?ktas? dusunuyoduk.Ya biz deliydik ya bes?ktasl?l?k buydu.Bes?ktasl? olmak otobus tarlaya ucarken bile bes?ktas? dusunmekt?r.Hepininze selamlar
|