[img size=150][/img]

[img size=150][/img]
[I/8569/savaaec8.png[/IMG]

hüriiyet-kokarca cavit-inci baba-eko-cüce ayhan-soner ve ba?larba??l? u?ur kafalarda sene 1991 galatasaray maç? ak?am?.MG]http://img122.imageshack.us/img122
Umut Tutun22-02-2007, 11:25
Serdo Ye?il22-02-2007, 11:43
Özellikle ayr? bir konu ba?l??? açt?m,ayr? bir sayfa olsun diye,k?rg?nl?klar? iç çeki?meleri bir kenarda b?rakan Beyaz üstü Siyah yaz?l? bir sayfa.
Be?ikta? Kapal?s? hep efsane olmu?tur dillerde sadece 1.ligdeki rakipler de?il 2 ve 3.liglerde ve hatta amatör kümelerde bile öykünülürdü Be?ikta? Kapal?s?na.1978 lerde 1979 larda falan zaman zaman fener maçlar?na giderdim hani M.Ek?i ve ?aban?n gol att??? ve 1-0 iki sene üstüste kazand???m?z fener maçlar?,sonra bana yak?n Zonguldak Bolu ve Ankara deplsamanlar?na gittim,bir keresinde Trabzona gittim.
Ama i?e tam te?ekküllü olarak 1982 y?l?nda ve askerli?in ard?ndan 1984 de ba?lad?m.Hala Ald?rma Kartal?n devam etti?i Gündo?dunun söylendi?i tribünler ne ho?tu,derbilerde yine i?in hakimi bizdik,kapal? yava? yava? de?il h?zla efsanele?iyordu art?k.Aksarayda Selçuk Cinerin restaurant?nda ba?layan maçlarda ,maç öncelerinde sabahlamalrda Be?ikta??n çocuklar?yla bulu?up birlikte hareket eden bir güç vard? art?k,M.Köylü Mustafa,Veysel,Mehmet,Kurtulu?lu Karga Mustafa,Ba?larba??l? U?ur,Ali R?za,Mlatepeli Y?lmaz,Küçükyal? Aslan sonra Sedat,Sudaiye Hakan,Batur Hilmi Engin,Be?ikta?ta Cavit,Ayhan,Optik,Cem Selim,Özden Cüneyt,Soner,Deve Erol Küçük Erol,Hürriyet, Sar?, Mardinli Veysel,Ercü,Çene Ergün,Kabata? Hakan,Yumurtakafa Y?lmaz,Bayrampa?adan ?enol,Leventten ?enol,yayladan Mostra Kemal,Üsküdardan Kasap Y?lmaz,Kad?köyden motorcu Haluk,Göztepeden Erdal ç?? gibi büyüyyen her maçta bir araya gelen,bir arada sabahlayan,bir arada deplasmana giden,basket maçlar?na giden,sayd???m semtlerden arkada?lar?n? sürece katan bir Kapal? efsanesi do?uyordu,tabiiki i?in merkezi Be?ikta?t? Çar??yd?.
Ard?ndan sürece en heyecanl? döneminde Cengiz kat?ld?,feriköyden Ebe? Erol,ça?layanl? Hakan, ?i?lili U?ur,ersin Boncuk kat?ld?,siyavu?lu Erdal ve çevresi Erhan lar birlikte kat?ld?.Eyüp Ni?anta?? ?i?li Ferköy Karagümrük te efsaneye güç veriyordu.Denyu Y?lmaz ,Ankaral? Ayhan da sürece güç verenler kervan?na kat?ld?
Art?k herkesin sayg? duydu?u,sevmeyenlerin önünü ilikledi?i bir efsane vard? Be?ikta? Kapal?s? ve dolay?s?yla Çar??.
?lk kez bir taraftar toplulu?u tvlerde boy gösteriyordu,bas?n toplant?lar? düzenliyor,spor pro?ramlar?na kat?l?yordu,bu ç?? büyüdü yine ilk kez bir taraftar grubu dergi ç?kard? art?k bu ihtiyaçt?,dernekle?meler ba?lad?.Genç Be?ikta?l?lar Derne?i gibi ve 2000lerin ilk ba??nda 1903 Be?ikta? Derne?igibi.
Bu arada unuttum Rahmetli olan Serkan,Spastik Erol unda tribüne emekleri çoktur.Yine rahmetli Beylerbeyili Sar? Süleyman hepsi tribüne emek vermi?tir.
Neticede gecenin gündüze kat?ld??? kendi imkanlar?yla deplsamnalara giden,Maltepeden Suadiyeden Ba?larba??ndan Be?ikta?tan deplasmanlara otobüs kald?ran bir a?k toplulu?u verdi?i mücadele ile topra?a verdi?i canlar? ile Be?ikta??n efsanesi Çar??y? kalplere yazd?.
Emek verenler sa?olsun,ebediyete intikal edenlerin ruhu ?ad olsun,Be?ikta? ve Çar?? hep var olsun
Öneclikle Be?ikta??mzla ya?ad?g?n tarihini bizlerle payla?t?g?n ve bizlerin okurken ya?am?? gibi hissedip ya?ananlar? dü?ledigimiz bir ortama dogru götürdügünüz için te?ekkür ederiz
Özer agbi dün size özel mesaj att?m okudunuzmu bilmiyorum mesaj?m?n konusu ?çerenköye annenizi ziyarete gelmi?siniz bizde içerenköyde oturuyoruz birdahaki geli?inizde s?cak bir sohbet bogazlardan a??ag?ya inen ho? bir içeçek içeriz sizlerin an?lar?n? sizlerde ya?at?r?z
Özer Özçetin22-02-2007, 18:15
edit....
--------------------------------------------------------------------------------
Özgür Öge22-02-2007, 23:35
An?lar?n devam?n? bekliyoruz Özer abi.Yaln?z ekleyece?im bir?ey var Samsun maç? Stankoviç ile ?ampiyon oldu?umuz senenin 2.devresi idi.O maça kadar yenilmemi?tik ama bildi?im kadar?yla 55 maçl?k seri de yoktu.O maçla tak?m biraz paniklemi?,ertesi hafta ?nönü'de Altay ile 3-3 berabere kal?p sonra Denizli'ye de 2-0 ma?lup olmu?tuk.Sonraki haftalarda seri galibiyetlere ba?lay?p mutlusona ula?m??t?k.Ali'nin kafa golü dü?ündükçe hala gözümün önüne gelir.Kalede Adem-Zafer ikilisinden biri vard? soldan bir orta geldi ön direkte Ali güzel bir vuru?la topu bizim filelere göndermi?ti.Do?ruluk pay? varm?d?r bilmem ama bir söylentiye göre Gordon Teknik direktörümüz oldu?unda,eski y?llara ait video bantlar?n? izlerken Ali'nin bu golü ilgisini çekmi?,genç tak?mda forvet mevkisinde oynad???n?da ö?renince Ali'ye forvette ?ans vermi?.
--------------------------------------------------------------------------------
Ahmet Özdemir24-02-2007, 13:36
çocuk say?l?rd?m o konya be?ikta? maç?nda sevdi?im renk ilk kez geliyordu konya ya ve ben malum izin alamad???m için evden kaçt?m.
han?i tak?m?n taraf?nda olmam gerekti?i konusunda tereddütler ya?arken konya taraftar?n?n nalçac?lar?ndan hayvan muratla levis hüseyin beni yanlar?na ça??rd?lar.
mehmet abinin yan?na gitde be?ikta?l?lar geliyor dikkatli olmal?, peki abim deyip mehmet abiyle protokol tribününden bayrak ve birkaç filamayla saha ortas?ndan ?imdiki nalçac?lar'?n oldu?u yere gidip bayraklar? ve pankartlar? ast?k, geldiler.
ama ne geli? o zamanlar taraftar?n birbirine küfür etmekten ba?ka hiçbir tezahurat?n olmad??? konya da Be?ikta? taraftar? tribüne yerle?ir yerle?mez ilk golü atm??t?.
"Müjdeee, müjdeee size, Be?ikta?tan Müjde size, Zarif, Sa?lam, esnek ko..., rahat ko..., müjdeee."
inanamam??t?m olamazd? benim sevdi?im tak?m?n taraftar? bana bunu yapamazd?, yapmamal?yd?..! büyük ac?yd?!
ve inan?n maç? hiç seyredemedim, tribünde ba??ramad?m, sadece susup gözya?lar?m? görmesinler diye kendimi sakland?m, eve gidince yedi?im dayak ta cabas?..
?imdi bak?yorum izliyorum, yüzümde hafif bir gülümsemeyle..
olsundu be, güzeldi be
ac?s? bile bu kadar güzel olan?n..
yumurtakafa y?lmaz26-02-2007, 21:13
1979-1980, ?stanbul'da Trabzon'a 1-0 yenilmi?iz. Ya??m henüz 10-11 ç?k??ta protesto ediyoruz "En büyük taraftar, futbolcular sahtekar" sonra Toplum polisinden (Çevikkuvvet) ilk jop darbesini yiyorum.
A?bilerimiz, Taksim'e Maksim gazinosunun yan?ndaki otele gidiyor ve bizde pe?lerine tak?l?yoruz. Otelin penceresinde Nejdet ve birkaç futbolcu beliriyor. Protesto hat safhada bütün gücümüzle tepkimizi gösterip Be?ikta?'a geri dönüyoruz.
Ertesi gün, ?eref stad?na gidip ayn? ?ekilde k?zg?nl???m?z? ifade ediyoruz, futbolcular?n ba?? e?ik, utangaç bir ?ekilde antranmana devam ediyorlar.
Belki çocukça yada amatörce yada çok duygusal bir tepki ?ekliydi fakat Sinanpa?a ?lkokulunda fb ve gs lilerle u?ra?t???m?z yetmezmi? gibi birde trabzon lularla u?ra?mam?z gerekiyordu.
Bu gün gelinen nokta sürekli geçmi?i arat?r durumda...
Ço?u insan ne istedi?ini bilmiyor yada ifade edemiyor...
Kafalar kar???k...
Yönetenler tüketim toplumu istiyor, popüler her?eyin tüketilmesi mübah, kar kutsald?r.
Neyin Endüstrisi, biz fark?na varmadan sanayii toplumu mu olduk yoksa...
Tam da azgeli?mi? ülkeler ile 3. dünya ülkeleri aras?na s?k??t?r?lm??ken !!!
Endüstriyel futbol !!! anlay???, sadece destek istiyor. Tepkiden korkuyorlar, tepkimizden korkuyorlar.
Ba?ar?s?zl?k=Tepki, do?al olan budur.
Kapal?y? sosyete mekan? yapma arzusu, colaturka ve di?erleri ile yap?lan anla?malar ve futbolculara ödenen onlarca milyon dolar.
Ba?ar?n? kayna?? para de?il, trübünde bo?az? y?rt?lana kadar ba??ran taraftar?n s?cakl???n? hisseden, sahadaki oyuncunun yüre?idir.
?nad?na 3 korner, 1 penalt?...
?nad?na BE??KTA?
Özer Özçetin27-02-2007, 20:35
edit.....
yumurtakafa y?lmaz27-02-2007, 21:46
?ngilizcem kuvvetli olmad??? için bazen yaz?lar?m nereye gidiyor bende bilmiyorum.
Be?ikta?'?m?z?n u?runa yap?lanlar?n hepsi mübahm?? gibi görünsede, belli de?er yarg?lar?n?n ve geleneksel kültürel davran??lar?n hayat?m?za yön verdi?i gerçekli?inden kaçamay?z.
Be?ikta?'?m?z, semtimiz ve onurumuz u?runa ya?ad???m?z onca zorluklar?, bizden sonra gelen baz? arakada?lar yanl?? anl?yor gibi...
Semtimize gelen misafir Be?ikta?'l? arkada?lar, çok normalmi? gibi önlerine gelene dikiliyor ve racon kesiyor, bu olu?umda sayg? duyulmas? gereken unsurlara dahi dikilmeyi marifet say?yor. Belki bilerek de?il fakat içindeki asi ruhu ifade etmenin bir parças? olarak görüyor.
Genç arkada?lar?n içindeki o müthi? enerjiyi, bende yüre?imde hissediyorum ancak ya?an?lmas? gereken onca güzellikler ve payla??lmas? gereken onca de?erler varken, k?sa yoldan me?hur olma cesareti ile kendini bitirme sevdas? niye ???
Bizler, onurumuza, gelece?imize ve Be?ikta?'?m?za sahip ç?kma u?runa bedeller verdik; hiç birimizin akl?nda me?hur olma sevdas? yoktu, akl?m?zda tek bir ?ey vard?;
Sade ve sadece BE??KTA?
Kapal?n?n mücadelesi, 10 y?l de?il 25 y?ld?r veriliyor. Belki baz? arkada?lar o tarihte hayatta yoktu ve o mücadeleyi veren bir çok arkada? da ?u anda aram?zda yoktur.
Lütfen biraz sayg?...
Lütfen samimi sevgi...
yumurtakafa y?lmaz28-02-2007, 17:19
1982'li y?llarda kapal?da yer kavgalar? hat safhaya ula?m??t?. O zamanlar kapal?, eski aç?k, yeni aç?k ve numaral?da müsabaka yapan iki tak?m?n taraftar?da yerini al?rd?. Sadece kapal?daki o akustik hava stad?n geneline hakim olur ve bütün tribünler bu sese uyum sa?lard?.
Kapal?n?n, stad?n geneline hakim olan o akustik yap?s? nedeniyle tüm taraftarlar burada yo?unla??rd?, taraftarlar tak?mlar?na destek vermek için yer kavgas?na ba?lay?nca beraberinde sabahlamalar? da getirdi.
Bizler o dönemlerde do?ru dürüst para bulamad???m?zdan stada girmek için ya sat?c? gibi erkenden girerdik yada kaçak girmenin yollar?n? arard?k ve yönetimlerde bize sahip ç?kmad???ndan ço?u zaman sabahlad???m?z halde bazen maçada giremezdik.
Tüm bu olumsuzluklara ra?men hiçbir zaman büyüklerimize sayg?s?zl?kta bulunmad?k, bizden küçük olanlar?da zarar görürler diye sabahlamalar?na izin vermiyorduk. Bu tav?r, tutulan tak?ma sahip ç?kman?n yan?s?ra semtine ve semtindeki insanlara da sahip ç?kman?n vazgeçilemez yap? ta?lar?ndand?r.
Sar? Murat,Küçük Erol ve Yavuz (Tekdi?) bize bunun için sürekli sitem eder hatta bizi gizlice takip etmenin yollar?n? ararlard? fakat biz yine de izin vermezdi.
1985-1986 sezonunda yine sabahlamak üzere toplanm???z, motor iskelesinin önündeki üst geçidin alt?nday?z. fb'liler sabahlayamad?klar?ndan arabayla üstten monotof at?p kaçm??lard? ko?tuk fakat yakalayamam??t?k.
Sabaha do?ru, Y?ld?z yoku?undan Yenimahalleye oradan a?a?? ?hlamurkuyu dan Kerem sinemas?n?n önünden ?air Nedim Caddesine ç?kt?k. Birden kar??m?za ekip ç?kt? ve bizi da??tmak için müdahale etmeye çal??t?, ortal?k toz duman ve ekip çekilmek zorunda kald?, bizde Caddeyi takip ederek Yüzme ?htisa Klübünün (Swis otelin alt?) alt?ndaki a?açl??a ç?kt?k.
Say?m yapt?k ve Cüce Ayhan ortada yok, geri dönerek bakt???m?zda ?zmit'den gelen bir taraftar vard? yakla??k 130 kg. sete ç?kamam?? ve Ayhan'dan yard?m istemi?, Ayhan'da yard?m edeyim derken koyun postu gibi adam?n alt?nda kalm??t?. Bizim için komik bir olayd? fakat Ayhan'?n Be?ikta?'l? taraftara yard?mc? oolmas? takdire ?ayand?. ?u an ise, tantanac?lar stad?n çevresinde taraftar? çarpmak için f?rsat kolluyor ve insanlar? te?kilata getirmeye çal???yor, müdahale olunca hemen Çar?? ismini kullan?yorlar.
Bunlar için Çar?? mutlaka önlem almak zorundad?r, taraftara sahip ç?kmak boynunun borcudur.
gs, a.gö.ü'nü 8-0 yenmi?ti ve ?ampiyonlu?u kucaklam??t?.
Yakla??k 20 arkada? Maçka'dan ilerlemeye ba?lad?k, Spor Serginin önünde polis korumas?nda yakla??k 1500 gs'li ?ampiyonluk turu at?yor. Beklendi?i üzere çat??ma ba?lad? Orduevi'ne kadar kovalarken yerde esmer bir çocuk a?l?yor, bizimkilerde indirmek üzere önlerine set oldum, bu çocuk bizimle deplasmanlara gelen Be?ikta?'l? sand???m?z salak ç?kt?.... :)) Yinede müdahale ederek çocu?u darbelerden koruyup kald?rd?k ve o çocu?u bir daha bizim maçlarda göremedim.
Maçka otelinin önüne geldi?imizde bir araç gs bayra?? ile tur at?yor, herkes elindekini savuruyor bende elimdeki parke ta??n? atarken birden neye u?rad???m? ?a??rd?m, adeta kafam? duvara çarpm??t?m !!! "Yolun ortas?nda direk yoktu bu nerden ç?kt?" diye ba??ra ba??ra geri çekiliyorum. Ayhan yan?ma ko?arak bana yard?mc? olmaya çal???p özür diliyor. Me?er oda araca parke ta?? atmaya çal??m?? tutturamayarak yanl??l?kla benim kafama o koca ta?? indirmi?ti.
yumurtakafa y?lmaz20-03-2007, 17:59
gs maç?na sabahlayaca??z, Mabet tadilat da oldu?u için maç Kad?köy'de oynayacak, gece saat 11:30'da Karaköy'den kalkan son vapura yürüyerek yeti?meye çal??aca??z.
Neyseki son vapura yeti?tik, paras? olan jeton almaya ba?lam??t? ki bir anda ba?ta galugulu y?lmaz elinde zincirle ve di?er gs'liler sald?rmaya ba?lad?. Hemen toparland?k ve kar?? sald?r?ya geçtik, ani bask?n beklemiyorduk fakat her an tetikte olma gere?i ile ?artlanm?? ve sald?r?y? kar?? sald?r?yla cevaplam??t?k. Per?embe Pazar? ve Bankalar Caddesine kadar önümüze ne gelirse süpürdük, sonuçta kovalaman?n verdi?i müthi? bir huzurla vapurumuza bindik. (Jetonsuz)
Sabaha kadar Kalam?? taraf?nda sabahlad?k, saat 5:00 civar? stada gitme karar? ald?k ve ba?lad?k yürümeye, bir tane bile gs'li yoktu fakat yakla??k 200 kadar polis önümüzü kesti ve bize müdahaleye kalk??t?.
Ayn? inançla bizde kar??l?k verince neye u?rad?klar?n? ?a??rm??lard?, baz?lar? kaçamam?? apartman aralar?na saklanmaya çal???yor baz?lar?da kap?lara vurup ba??r?yordu. Baz? arkada?lar ellerindeki sopalar? atmaya ba?lad? (hata) uyard?k fakat dinletemedik ve geri çekilerek Kalam?? park?na döndük. Bizi burada çevirdiler ve arama yapacaklar?n? söylediler bizde s?rt?m?z? denize vererek malzemeleri suya b?rakt?k.
Polis kortejinde stada götürüldü?ümüzde yeni gelen taraftarlar, ak?amki olaylar? duymu? olacaklar ki bizi alk??larla kar??lad?lar.
O kadar sene tüm maçlara sabahlad?k fakat gs'lilerle bir kez kar?? kar??ya geldik, bizim maçlara sabahlam?yorlard?, oda onlara ders oldu.
K?z?ltoprak olaylar?n? da anlat?cam.....
Salk?m salk?m tan yelleri esti?inde
Mavi patiskalar? y?rtan gemilerinle
Uzaktan seni dü?ünür dü?ünürüm
?stanbul
Bin bir direkli Haliç?inde ak?amlar
Adalar?nda bahar Süleymaniye?nde güne?
Hey sen ne güzelsin ey kavgam?z?n ?ehri
?stanbul
Tophanenin karanl?k sokaklar?nda
Koyun koyuna yatan çocuklar?nla bekle
Bekle zafer ?ark?lar?yla geçi?imizi
?stanbul
Haramilerin saltanat?n? y?kaca??z
Bekle o günler gelsin, gelsin ?stanbul
Sen bize lay?ks?n bizde sana ?stanbul
?stanbul
Bo?una çekilmedi bunca ac?lar
Büyük ve sakin Süleymaniye?nle bekle
Parklar?nla köprülerinle meydanlar?nla
Bekle bizi ?stanbul
Bekle bizi ?stanbul
----
Muhittin Saban20-03-2007, 20:08
Kad?köy'de ki üstsüz maraton ve oynanan fener maçlar?n?n tad? benim de dama??mda kald?. Gece soka?a ç?kma yasa?? Kad?köy iskelesine yana?an son vapur ve be?ikta? diye inleyen meydan. Polisin bizleri otobüs duraklar?ndan d??ar? ç?karmamalar?, kayalar?n üzerinde i?kembeciden al?nan ?arap niyetine sirke ?i?eleri:-)) hafif çak?r olunca da durak üstlerinde s?zmalar.
Ve birden saat gece 02:00 bir hareketlenme "hadi stada gidiyoruzz" hurra ara sokaklardan stada do?ru sessiz bir yürüyü?(polisin haberi yok tabi bu toplu yürüyü?ten) "O ne?" ara sokaklarda ki apartmanlardan kalabal???n üzerine at?lan ta?lar ve saks?lar..! Ama yine yola devam. Otopark kenarlar?ndan sökülen zincirler ellerde sopalar(bence de hata idi ama ne yapal?m savunma ad?na) kald?r?m ta?lar?.. Sessiz 20 dakikal?k toplu yürüyü?ten sonra tam tren üst geçitten geçerken polis arabalar?n?n ana caddeden bizim önümüzü kesmesi..! Elde ne varsa(ta?, sopa, zincir) do?ru hepsi tren yoluna..
Neyse tekrar geri gönderili? iskeleye ve sabah Kad?köy de stad da muhte?em bir ku?atma sonuçta meydan sava?? arada polisler kal?r kaçmaya çal???rlar ve zafer...Ama ne yalan söyleyeyim b?çak ?imdiki gibi moda bir sald?rma aleti de?ildi. O zamanlar sadece savunma ad?na bir ?eyler ta??n?rd? üstlerde.
Ehh o kadar aktif bir geceden güne?in sabah ile bulu?tu?u günün ilerleyen saatlerinde bir de müthi? bir tezahürat... Öyle zordur ki güne? tepeden vururken ayakta kalabilmek, ba??rabilmek. Sonuçta maç 1-1 biter bizim Ncdet penalt?dan gol atar ve kupa maç? berabere biter. (Erdo?an Ar?ca'n?n da o zamanlar sa? bek iken taç atarken ?ortunu indirerek edep yerini göstermesi de cabas?!) ?imdilerin beyefendisi olmu? haspamm.!
Muhittin Saban21-03-2007, 16:18
Özer abi,
Sana çok ilginç bir konu hakk?nda soru sormak istiyorum. Abi,Hat?rlad???n kadar?yla ve bilgin varsa bizlerle burada payla??rsan sevinirim. Bu soraca??m sorunun konusu bir çok genç arkada??n tuhaf?na gidebilir.
Hat?rl?yormusun abi, san?r?m Eski?ehir'de hükmen galip say?ld???m?z ve onlar?n küme dü?mesi bizim ?ampiyonlu?umuz ile biten seneden ya 1 sonra ya da 2 sonraki sene kapal? tribünde ilginç bir geli?me ya?anm??t?. yanl?? hat?rlam?yorsam kapal?n?n kafa adamlar?ndan Bora isimli biri(ben o zaman daha küçüktüm size oranla) Galatasaray tribünlerine yani Gs taraftarl???na transfer olmu?tu! hatta hemen sonra da ?nönüdeki bir Be?ikta?- Gs derbisinde onlar?n yan?nda tezahürat yapm??t?. hadi burada bizim yapacak bir ?eyimiz yoktu ama Gs'lilerin midesi nas?l kald?rm??t? onu anlayamam??t?k. Yanyana payla??lan kapal? da baya?? da makara oluyordu onun transfer olmas? ile ilgili yap?lan at??malarda.
.
yumurtakafa y?lmaz18-04-2007, 11:56
Kad?köy'de fb maç?na sabahlayaca??z, gece tenteli bir kamyon ile kar??ya geçece?iz. Toplam mevcudumuz 34 ki?i civar?nda, kar??ya geçtik, yine Göztepe'de tren yolu üzerinde raylarda bekliyoruz. (Tam olarak neresi bizde bilmiyoruz)
Sabaha do?ru, Kalam??'a do?ru ilerlemeye ba?lad?k ve kö?eyi döndü?ümüzde bir gözcü farkettik. A?a??da ise yakla??k 400-500 fbli var, sol tarafta hürriyet elindeki emaneti yere sürerek etrafa k?v?lc?mlar saç?yor.
Sokak lambalar? sönük durumdayd?, biz a?a?? inene kadar lamabalar yand?, bizde bir an ?a?k?nl??a sebep oldu.
Neyse kavga ba?lad?, vur vur adamlar bitmiyor, geri çekilmek zorunda kald?k bu esnada ekiplere yakaland?k. (Benimle birlikte bir kaç ki?i)
K?z?ltoprak Karakolunda ufak bir fas?ldan sonra kimlik tespiti yap?ld? ve rezalethaneyi boylad?k.
?fade vermek için ara koridora ç?kt???m?zda, Bayrampa?al? ?enol, Ba?larba??l? U?ur ve bir kaç ki?i daha köprü üzerinde fblilerle kap???yor. Hemen f?rlad?k joplarla geri püskürtüldük, yard?m edememenin azab?n? ya??yorduk. Bizimkiler binlerce fb liye kar?? daha fazla dayanamad? ve Karakola s???nmak zorunda kald?, fbliler Karakolun camlar?n? ta?lamaya ba?lad? bu esnada bizimkiler Karakol giri?indeki yang?n m?zraklar? ve kazmalar? al?p kar?? sald?r?ya geçti, içerdeki mutlulu?umuzu ifade etmek mümkün de?il, yakla??k 150 metre kovalad?lar. Baz?lar?da kurtulmak için kendisini kurba?al? dereye atm??t?.
Polisler, yakla??k 30-40 fbliyi getirip rezalete att? fakat yer dar oldu?u için s??mad?lar, bizi ça??r?p kap?ya omuz atmam?z? söylediler, içerden sesler geliyor tabii yer ufak zor bela s??d?rd?k.
Hastaneden haberler gelmeye ba?lay?nca biraz üzüldük. Ak?am ki kavga sonucunda, 80 fbli hastaneye kald?r?lm?? bizden de 7 ki?i yara alm??t?.Ö?leye do?ru fblileri paketleyip gönderdiler bizide maç sonuna kadar misafir edip b?rakt?lar.
Sonuçmu???
Vesilonoviç, (Ganyan Veysel) maçtan evvel avucunu açarak 5 i?aretini göstermi?ti nitekim BE??KTA?'l? futbolcular onu k?rmad?.
Özer Özçetin18-04-2007, 12:26
Sald?r Y?lmaz sald?r,tan?s?nlar bu tribüne emek verenleri,U?uru ?enolu tan?s?nlar,Yumurtafaka Y?lmaz? tan?s?nlar,geçmi?ini bilmeyen gelece?ine sahip ç?kamaz,Zaten bugün ya?ad???m?z s?k?nt? da budur.Karakola ilk giren f?r?nc?n?n o?lu Turand?,esmer Turan hat?rlad?nm?.
Özer Özçetin18-04-2007, 12:37
?nönüde bir fener maç?na yatm??t?k,köprünün alt?ndaki parktay?z,fenerliler arabalarla geçip istihbarat yap?yor.Bizde o zaman araba falan nerde.Selçuk Cinerin oradan 4-5 tane dolmu? taksiye binip gece semte iniyoruz.Saat 2 civar? falan ac?kt?k,Optik,Mostra ve ben önce kokoreç ald?k,biralama falan ard?ndan köprünün alt?na do?ru gitik,bakt?k ortal?k ekip kayn?yor,fenerliler sabahlamaya gelemeyip,polise haber vermi?ler,ekipler bizim çocuklar? da??t?yor,direneni arabaya almaya çal???yor,gittik sabahç? kahvesinde bekledik,fenerliler maç saatine yak?n geldiler,10 dakika kala.
yumurtakafa y?lmaz18-04-2007, 14:09
Yine fb maç? yer Ali Samiyen. Sabah do?ru Mecidiyeköy'deki eski otobüs dura??n?n alt?nda beklemeye ba?lad?k. Rahmetli KOKO (Cavit) arabayla gelerek bize müjdeli haberi verdi. "fb liler Zincirlikuyu taraf?ndan geliyor ko?un" Yay?ndan f?rlam?? ok gibi f?rlad?k, stad?n önünde kap??maya ba?lad?k muzo'nun burnu k?r?lm?? ve kanlar içinde kalm??t?. Ekiplerde kavgan?n aras?nda kalm?? ve ne yapaca??n? ?a??rm??t? derken fb li bir çocuk Polisin elinden jopu al?p aram?za dal?p uzakla?t?.
Biz de zincirden bo?an?rcas?na sald?rd?k ve Profilo'nun a?a??s?na kadar kimi yakalad?ysak tepeledik. fb liler için durum içler ac?s?yd?, kap?lar aç?ld?ktan sonra aram?za dalan çocuk yan?m?za geldi ve bizimle konu?mak istedi Çene çocu?u tokatlad? ve kovdu.
fb yi yine 4 golle u?urlad?k.
Aram?za dalan fb li çocuk daha sonra ö?rendi?imize göre, ba?ka kanala geçerek Okmeydan? civar?nda öldürülmü?tü.
Bu da ayr? bir hüzün...
Eski dü?manda olsa, bu cesaretli insan? anmadan geçmek do?ru olmaz...
Özer Özçetin18-04-2007, 22:20
Bir de bizim me?hur basket yakalanmas? vard?r,fener maç? öncesi çok büyük bir ekip yakalanm??t? gece,en te?kilatl? topluluktu gelmi? geçmi?,her yönünden sa?lamd?,emaneti vs. si.Gazeteler boy boy yay?nlam??t?,Çene en ba?ta ç?km?t? bas?nda.Bu i?lerin bir de tedarik ikmal bölümü vard?,karakollar? ziyaret ia?e gibi ekleride.Küçükyal? Aslan birlikte,ak?ama kadar kovalam??t?k.
Ard?ndan frans?z tv ler geldi,A.samiyende gs maç? var,basket maç? fotosu ellerinde ,holiganlar nerede diye soruyorlar,Çene ile Kabata? ayn?mda,bak?n dedim,o fotodaki ba?kumandan burada,i?te Çene...
?a??rd?lar röportajlar,foto çekmeler ,illaki fransa da biryerlerde yay?nlanm??t?r.
yumurtakafa y?lmaz19-04-2007, 09:59
Spor Sergi'de fb ile basket maç?m?z var, gece Maçka Park?n?n üzerinde sabahlamaya ba?lad?k. Gece çok so?uk ve yerler karl?yd?, ate? yakt?k fakat nafile so?uk iliklerimize i?liyor.
Hürriyet po?usunu ba??na sarm?? karda yatarak ?ov yap?yor, hepimiz bu duruma gülüyoruz.
Bu maç ayn? zamanda Ba?larba??l? U?ur'a yap?lan kalle? sald?r?n?nda cevab? niteli?indeydi.
Fakat baz? arkada?lar, so?uktan dolay?, çaya çorbaya gidiyorum bahanesi ile gece kaçmaya ba?lad?. Kalanlar ise akl?mda kald??? kadar?yla, Bango Veysel, Bayrampa?al? ?enol, Mostra Kemal, Güne?in O?lu, ?eytan Y?lmaz, Suadiyeli Hakan, Asabi Sedat, Karga Mustafa, KOKO ile birlikte yanlar?nda semtlerden arkada?lar ve birde tam kadro biz vard?k.
Sabaha do?ru Aç?khava Tiyatrosunun alt?nda fb liler göründü, bizde maratona ba?lad?k. fb lileri Divan Otelinin önüne kadar kovalad?k, buradaki köprünün üzerinden bizi ta?lad?lar, tekrar yüklendik ve müthi? bir av ba?lad?.
Taksim'de bizden ba?ka kimse kalmad?, Etap otelinin yan?, Gümü?suyu, Beyo?lu, Elmada? ve Cihangir komple temizlenmi?ti.
Spor Sergiye geri döndük, sabah fb liler polis e?li?inde Harbiye istikametinden tezahürat yaparak gelmeye çal??t? ve ayn? ?ekilde ikinci kez kovalad?k.
Geri çekilirken ekipler beni ald?, bende elimdeki malzemeyi a?açlar?n aras?na f?rlatt?m, beni ve Nenem A?z? paketleyip harbiye Karakoluna götürdüler.
?çeri girdi?imizde 2 tane esmer vatanda? vard?, polisler onlara a?bi falan diyor. Onlar? nezaretten ç?kar?p bizi att?lar, nezaretin önünde bu 2 vatanda??n ifadesi al?n?yor.
- A?bi bankay? niye soydunuz.
*Param?z yoktu.
-Duvar? neyle k?rd?n?z.
*Çekiç ve murçla k?rd?k.
-Çekici nerden ald?n?z.
*Nalburdan çald?k.
-Niye çald?n?z.
*Param?z yok dedik ya.
Bizde bu mevzuyu gülerek dinliyoruz, vatanda?lar Kas?mpa?a Pamukbank ?ubesini soymu? fakat paray? yakalatmam??lar :)
Onlar? sevk ettikten sonra bize Karakol için arka bahçede odun k?rd?rd?lar ve komple Karakolu paspaslatt?ktan sonra maç biti?inde serbest b?rakt?lar.
Maç?n sonucunu da hat?rlam?yorum.
yumurtakafa y?lmaz19-04-2007, 14:11
1990 y?l? Askerden yeni gelmi?im, Mabet te fb maç? oynanacak, geceden tüm haz?rl?klar?m?z? yapm???z fakat bu sefer sabahlama mekan?m?z Stad?n önü, kalabal???z ve kendimizden de eminiz.
fb lilerin Aç?khava Tiyatrosu etraf?nda oldu?unu duyduk, Cem, Cüce Ayhan, Marlo Erdal, Sar? k?saca ÇAR?I olarak bizler çakt?rmadan stad?n önünden ayr?l?p Gümü?suyu istikametine ko?ar ad?mlarla ç?kt?k.
Baz? arkada?lar yanlar?na ço?u zaman emanet almaz kavga s?ras?nda emanetleri at?p kaçanlar?n emanetlerini al?rd?. Bende de emanet yoktu, Mete Kav?a??nda soluk solu?a kalarak kavgaya ba?lad?k, ta?lar molotoflar ya?maya ba?lad?, Sar? solda biraz arkada, yan?nda ve biraz önde Cem, yan?nda ben, sa? tarafta Marlo s?ralanm???z. Emaneti kullanamayan bir çocuk öylece yan?mda duruyor, emaneti istedim vermedi o esnada emaneti yere atarak kaçt?, bende yere e?ilip emaneti almaya çal???nca kafama ta? yedim ve bir anda fb lilerin aras?nda kald?m, geri bakt???mda bizimkilerin çekildi?ini farkettim fakat i? i?ten geçti tabii.....
Sonuç, stratejik hata stad?n önündeki arkada?lar ile birlikte fb lileri uçurabilmek varken yoku? yukar? ko?arak kavgaya girdik ve ben 22 emanet yaras? ile ?i?li Etfaldeyim.
Etfale gidi?imde ilginç, bir Polis beni aya?a kald?rd? ve ?oför arkada??na arka kap?y? açmas?n? söyledi, oda "arabam kan olur" diyerek bast? gaza ba?ka bir ekip otosu geldi ve oda ayn? ?eyi söyledi, beni aya?a kald?ran Polis elindeki gazeteyi göstererek "bunu serelim, bir?ey olmaz genç çok kan kaybediyor" dedi ve bu ?ekilde ?i?li Etfale yeti?tik.
Ameliyat olmam gerekiyor fakat kan kayb? çok oldu?undan sadece lokal anastezi ile çal???yorlar. 4-5 doktor biri kolumu dikiyor biri baca??m? biri böbreklerde di?eri kalbe bak?yor.
Ertesi sabah, yatt???m yerden (Giri?te solda ilk oda) kap?ya bak?yorum Çolak Cüneyt ile Cüce Ayhan ve Deve Erol beni ziyarete gelmi? fakat ailemden çekindikleri için içeri giremiyorlar, i?aretederek yan?ma ça??rd?m ve maç?n sonucunu sordum.
BE??KTA?I'?m?z?n u?runa ya?ad???m hiçbir ?eyden pi?man de?ilim.
Ve en önemlisi sorumluluklar?n hepsi bana aittir.
Bizler kan?m?z? ve can?m?z?, kimine göre bir hiç, bize göre de ?erefimiz için verdik.
Hiç kimsenin çekincesi olmas?n, bu olaylar? bir daha ya?amak gerekirse ?MT?NA ETMEY?Z........
S?ra Deplasman maceralar?nda......
yumurtakafa y?lmaz19-04-2007, 16:33
yIlmaz abi maç?n sonucunu merak ettim ben ?imdi :)
BE??KTA?=3 fb=1
Federasyon Kupas? maç?yd?.
yumurtakafa y?lmaz20-04-2007, 08:51
Özer, ara s?ra araya girerek hat?rlatmalarda bulunuyor ve gerçekten de iyi yap?yor. Baz? olaylar? hat?rlamakta zorlan?yorum hatta arkada?lar?m?n isimleride buna dahil. Bu nedenle ismini unuttu?um tüm arkada?lardan özür dilerim. (Unutmadan !!! Yara ald???m maçta, bo?az?ma döner sallad?lar e?ildim saç?m ile derimin bir bölümü benden ayr?lmak zorunda kald?.)
Eski?ehir deplasman?na gidece?iz, Süleyman Seba nas?l olduysa taraftar için otobüs kald?rma karar? ald?.
Cepte be? kuru? yok sadece yüre?imizde BE??KTA? sevgisi var üstelik Ramazan ay?nday?z.
Aç?klama yapmayay?m bir ?ekilde yolda karn?m?z? doyurduk ve Eski?ehir'e indik. ?nci (Selim), Cüce Ayhan, Pembe Hasan hep beraber stadtan uzakla??p ?ehre girdik. Ara sokaklardan birinde bir pastahane bulup karn?m?z? doyurduk ve dola?maya devam ederken Es-Es ler birden kar??m?za ç?kt?, 150-200 ki?i varlar me?er onlarda stada gelip kavga yapacaklarm??. Onlarda ?a?k?n bizde tabii ?a??rd?k, bizim Es-Es av?na ç?kt???m?z? san?yorlar. :) Biraz küfürle?me falan sonra konu?malar ve derken düzgün bir ?ekilde kavga ç?karmadan ayr?ld?k.
Stad?n yan?nda bo? bir alan vard?, Semra ÖZAL helikopter ile maça gelmi?ti hepimiz nefretle bak?yoruz, onun BE??KTA? taraftar? olmas? zorumuza gidiyordu.
Neyseki maç? Ziya'n?n golüyle kazand?k ve geri dönü?ümüz muhte?em oldu.
Bilecik'te mola verdik, yemek yiyicez bütün esnaf dükkanlar? kapatm??.
Aç?k bir dükkan bulduk ve içeri dald?k, yeme?imizi yiyoruz, ç?k??ta para kasas?nda rahmetli CAV?T (KOKO) hesap al?yor. :) Cavit'i tan?mayanlarda hiç itiraz etmeden para veriyor. Neyse; ay?p olur dedik ve aram?zda toplad???m?z bir miktar paray? (:o) lokanta sahibine vererek ?stanbul'a geri döndük.
yumurtakafa y?lmaz27-04-2007, 21:27
?eref Stad? otel olunca, Fulya antranman sahas? olmu?tu.
gs liler bizim Sar? F?rt?na Metin'i ayartmaya çal???yordu ve bizde gerçekten Metin'in ayr?lmas?n? istemiyoruz.
Fulya'day?z, Ercü, Camgöz, Pembe, Çene, Cem, Cüce Ayhan, Deve Erol, Morgöz hep birlikte antraman sonunda futbolculara uyar?da bulunucaz.
Metin'in Do?an arabas? var, Çene emaneti ç?kar?p araban?n lasti?ini deldi. Bizde "neden yapt?n" diye sordu?umuzda, "bir yere gitmesin de bizi dinlesin" dedi. Neyse du?tan ç?k?p geldi, biz biraz k?zg?n ?ekilde sorguya çekiyoruz oda titrek cevap veriyor. "Görü?tüm fakat gitmiycem" falan diyor. Derken Samet ç?kt?biraz ilerde arabas?na binerken akl? s?ra bize f?rça at?yor hemen tepkiyi koyduk oda arabaya binerek kaçmaya çal???yor, yakla??k 50 mt. ko?tuk tabii onun "motor" gücü var yakalayamad?k.
Metin bir maçta sakatlanm?? ve kafatas?nda çatlak meydana gelmi?ti ve gs onu almaktan vazgeçmi?ti, sevindik tabii Metin TEK?N BE??KTA? tarihine mal olmu?, yi?it bir BE??KTA?'l? olarak kalm??t?.
Özer'in daha evvel Metin A?IK'?n (eski fb ba?kan?) Fulya aç?l???na geli?ini yazm??t?, benimde ekleyecek bir notum var.
Metin A?IK'?n etraf?n? sararak bir ufak uyar?da bulunduk. fb lilere para vererek emanet temin etmelerini sa?l?yor onlar? paraya bo?uyordu. Hemen elini cebine att? çek koçan?n? ç?karark "arkada?lar ihtiyac?n?z varsa sizede çek keseyim" ?a??rm??t?k, "ne diyo lan bu" Cem k?zarak çek koçan?na malum bir adres gösterdi, (arka taraflarda)
Zincirlikuyu'da europort disko önünde fb'liler varm?? gittik bekliyoruz, hiç kimse gelmedi. Sakall? bir denyo yan?m?zdan geçip ta?lamada bulunuyor "harac?m? almaya geldim" falan diyor. Biraz yukarda gürültü olu?tu 3-5 ki?i Sar? Murat'? akl? s?ra s?k??t?rmaya çal???yor. Maalesef sakall? ve arkada?lar?n?n yüzünde baloncuklar olu?tu. :) Sakall? daha sonra gelip özür diledi. "a?bi gelmeden evvel haber verseydiniz giri? için bilet ayarlard?k"
Cebinden Milli Piyango biletlerini ç?karm?? hediye olarak bize veriyor. :)
Ne alakas? varsa !!!
Daha sonra Çene o diskonun önünde birini yaralad? ve Askerden izne gelmi? oldu?u halde mapus damlar?yla tan??t?.
yumurtakafa y?lmaz01-05-2007, 18:51
Çok uzaklara gitmek istemezdim fakat ?Be?ikta??ta ya?amak ile ba?ka bir semtte ya?amak? aras?ndaki kendine has özellikleri anlatmak gerekti?inden, 1980 öncesi ve sonras?n? yazmak durumunday?m.
1970 y?l?nda memleketten göç ederek, Abbasa?a Mahallesinde eski ah?ap bir eve ta??n?p yerle?tik. Babam, Be?ikta? Ihlamurkuyu Caddesinde bulunan, un fabrikas?nda çal???yordu, o tarihlerde henüz 2-3 ya?lar?nda oldu?umdan futbol ile ilgili herhangi bir bilgim yoktu sadece Be?ikta??l? oldu?umu biliyordum.
1973 y?l?nda, ?air Nedim Caddesine ta??nd?k. ?imdiki Maya Pastanesinin oldu?u yer. K?br?s Bar?? Harekat?n? burada ya?am??t?k ve ailece Bülent ECEV?T?çi (Karao?lan) oluvermi?tik.
1975-76 y?llar? aras?nda, Yenimahalle Bostan Üstüne ta??nd?k. Bu ta??nma, ayn? zamanda hayata bak???n yeni yeni olu?tu?u evrelerdi. Yak?n akrabalar?m?z?n hemen hepsi Be?ikta??ta otururdu ve hepside koyu Be?ikta??l?yd?.
Okula ba?lad?ktan sonra Mabetteki goooollll sesleri bizi kendine çekiyor fakat cesaret edip gidemiyorduk. Selalt? Sokakta oturan Selim (?ncibaba), Hasan (Pembe), Tuzbaba?dan Ayhan (Cüce), M?s?rl?bahçe?den Ergin (Çene) birlikte birkaç kez Mabete gitme cesareti gösterdik, ?stanbul?da sadece bir stad oldu?undan Fenerin ve Cimbomun maçlar?da burada oynan?yordu. Ayhan (Eskiden Cimbomluydu) bazen bize tak?lmazd? fakat biz di?er tak?mlar?n maçlar?na da gidiyor, sandaviç, ?apka, gazete ve strafor (Köpük) sat?p para kazan?yorduk. O tarihlerde koltuk yoktu ve taraftarlar betona oturmak zorundayd? bu nedenle gazete ve köpükten baya?? para kazan?yorduk. Daha sonra semtin bütün çocuklar?, özellikle Be?ikta? maçlar?n? seyretmek amac?yla ?nönü?ye gitmeye ba?lad?k. Hafta sonlar?n? iple çekiyor ve deplasman maçlar? hariç her maça gidiyorduk. Bazen de hafta içi, ?eref Stad?na giderek Be?ikta???n antraman?n? izliyorduk.
Bizi heyecana bo?an di?er unsur, Okuldayken (Ben Sinanpa?a ?lkokulunda okuyordum) duydu?umuz silah sesleriydi, okul ç?k???nda bulu?up sesin geldi?i tarafa ko?uyor merak?m?z? gideriyorduk.
Sa? sol çat??malar? hayat?m?z?n bir parças? olmu?tu, insanlar birbirini öldürüyor bize de oyun gibi geliyordu.
Babamla birlikte birkaç kez 1 May?s yürüyü?üne kat?lm??t?k, yürüyü?ün ba?lad??? yer Be?ikta? oldu?u için herkesin dikkati burada yo?unla??yordu, 1977 1 May?s katliam?n?n oldu?u süreçte, zarar görmememiz için bizi götürmemi?lerdi.
ÇAR?I?n?n tarihini yazanlar bu siyasi çalkant?lar? çocuklu?unda ya?am?? ve 12 Eylül?den sonra lümpen bir futbol sevdas?yla hareket etmi?tir.
Ancak, bu lümpenlik ?stanbul Metris Cezaevi firar? ile k?smen a??larak, Devrimcilere sayg? duyan bir isyan hareketine dönü?mü?tür. Baz? arkada?lar?n gözalt?larda tak?nd??? tav?r ve cezaevlerindeki hal ve hareketleri herkes taraf?ndan takdirle kar??lanm?? ve ÇAR?I onurunu buralarda da ya?atm??lard?r. Tüm bu kendili?indenci olu?umlar içinde gittikçe geli?erek bu gün, alanlarda ve stadlarda memleket meselelerine de sahip ç?karak kendisini geli?tirmi? ve tarafl? tarafs?z herkesin sempatisini kazanm??t?r.
Çar???n?n siyasi görü?ü yok diyenlere itham olunur
yumurtakafa y?lmaz28-05-2007, 21:27
Nerede kalm??t?k ???
Deplasman maceralar? ve semt mücadeleleri...
trabzon deplasman?na gidilecekve ben yeti?emedi?imden isyanlarday?m... Üstelik ?ampiyonluk maç?, neyse arkada?lar aralar?nda para topluyor fakat para yetersiz, ?oför kabul etmiyor tabii, bizimkiler dönü?te paran?n ödenece?ine dair söz verip ?oförü bir ?ekilde ikna ediyorlar. Adapazar? taraf?nda yola devam ederken birde bak?yorlar direksiyon ?oförün elinde kalm??, araba kendili?inden gidiyor. Adeta bir çizgi filmi and?ran bu durumda, araba yava? gitti?i için kaza yap?lmadan duruluyor ve zor bir ?ekilde tamirciye yana??yorlar. Tamirci i?in uzun sürecei?ini söyleyince bizimkiler ?oförü dövüp geri geliyor. Arkada?lar? BE??KTA?'ta görünce ?a?k?n bir ?ekilde seviniyoruz. Maç? hep beraber televizyonda seyrediyoruz, bizim kaleci Zafer hayat?n?n maç?n? oynuyor ve adeta ?ampiyonlu?u bize hediye ediyor... Te?ekkürler ZAFER....
fb li oldu?u varsay?lan kas?mpa?a gurubu emanetlerle bizimkilerin tak?ld??? kahveyi basmaya çal???yor, sonuçta fb aç?s?ndan hüsran tabii ki, fb liler kaç?yor bizimkiler koval?yor, polisin biri silah?n? ate?liyor ve Cüce AYHAN kalças?ndan vuruluyor. Ayhan bu durumda dahi mevzuya devam ediyor ve daha sonra yürüyerek ?i?li Etfal hastanesine gidiyor... Cüce AYHAN'? kaybetti?imizde kur?un hala vücudundayd?, polis kur?unu oldu?u bahanesi ile mermiyi ç?karmam??lard?. Ya da bize öyle ifade edildi. (Aradan 5 y?l geçtikten sonra AYHAN'? kaybettik)
Oysa AYHAN hala aram?zda ve hala en ön safta tüm solcu ki?ili?i ile bize umut ta??yor.
Her 1 MAYIS'ta Çene, Deve Erol, Morgöz, ?enol ve Ayhan ile birlikte alanlarday?z...
?nanm?yorsan?z 2008 1 MAYIS'?na gelin, görürsünüz...
yumurtakafa y?lmaz15-08-2007, 19:00
tekrar selam dostlar.
yaz?lar?mda dikkat ettiyseniz OPT?K ten pek bahsetmedim...
hatta bir çok arkada? ?a?? veysel ide tan?mad??? için ondanda bahsetmedim.
i?in asl? ?a?? veysel in babas?n?n semtte kirli i?lere bula?arak çocu?una kötü al??kanl?klar? a??lamas?, veyselinde al??kanl?klar?ndan ötürü bu kötülükleri ba?ta OPT?K, CÜCE AYHAN ve di?er arkada?lar bula?t?rmas? hepimizi üzdü.
bu olaylar? ö?rendikten sonra bir çok sefer arkada?lar?m?z? tedavi amac?yla gözetim alt?na ald?k fakat do?rusu ba?aramad?k.
?a?? veysel ile babs? ceza ald? fakat bu arkada?lar?n al??kanl?klar?nda herhangi bir de?i?ikli?e yol açmad?.
nitekim, ?a?? veysel, babs? hac?, SONER ve CÜCE AYHAN hayat?n? kaybetti.
kendi aram?zda bunun vicdani hesapla?mas?n? tart??maya ba?lad?k.
ve bir can?m?z? daha bu ?ekilde kaybedebilece?imizi biliyorduk ve kendimizi buna haz?rl?yorduk. OPT?K ile ilgili bolu dan iyi haberler gelmeye ba?lay?nca hepimiz bu mutlulu?u kendi aram?zda payla??ymaya ba?lad?k. taa ki tahliye olup aram?za kat?lana kadar. daha ne oldu?unun fark?na varmadan bir can?m?z? kaybetmi?tik.
oysa haz?r de?ilmi?iz...
peki bize kim yemek ?smarlayacak...
ankara ya deplasmana gidece?iz, mola verildi herkes yemek yiyor, ücret isteyen garsona herkes OPTK i gösteriyor. OPT?K ise kafas? güzel, ay?lmak için kendisine cac?k söylemi?, cac???n içinde yüzüyor. arabalara bindik, OPT?K araçta yok bakt?k garsonlar OPT?K' silkeliyor. indik a?a?? ne oluyor dedik. OPT?K- cac?k otuz bin lira benden dört milyon istiyor i...ler.. ?uraya bak yaaa... dedi. bizde gerekeni yapt?k ve OPT?K i alarak yolumuza devam ettik.
"OPT?K BA?KAN B?ZE YEMEK ISMARLASANA" esprisi de burada ba?lad?.
yumurtakafa y?lmaz16-08-2007, 19:59
maziyi anmak bizi ço?u zaman mutlu k?lar. (yi?itliklerle dolu)
fakat bize ac? veren baz? olaylar? da yad etmeden geçemeyiz.
mevzular? anlat?rken, hep ba?ar?lardan bahsetmek bizim gerçekli?imize uymaz.
benim vurulmamdan sonra ercü (eski ÇAR?I l?) - olabilir karde?im noolmu?, bir y?lmaz gider bin y?lmaz gelir, kavga devam eder demi? ve aç?kças? pek umursamam??t?. akabinde Cumhurba?kanl??? Kupas? için ankara ya fb maç?na gidildi ve bir gözünü kaybetti. üzücü tabii ki, sonras?nda ercü de bizi terk etti.
asl?na bakarsan?z, bende 1-2 sene ara vermek zorunda kald?m fakat BE??KTA? a?k? her ?eyden üstün geldi.
bu yolda dü?enler oldu.
vurulup ölenler oldu.
evlendim ilk i?im e?imi maça getirmek oldu;
çocu?um oldu ilk i? olarak onu maça getirdim.
geçmi?ten gelece?e, onurlu bir duru? için ad?n?da ONUR koyduk.
di?er çocu?um (k?z) a?bisinden yav... fb. mar??n? duymu? dilinden dü?ürmüyor. (henüz 4 ya??nda) a?biside -ay?p sen k?zs?n söyleme, diyor.
ÇAR?I daki isyan anlay???n?n nas?l geli?ti?ini daha evvel k?smen kendi çocuklu?umu anlatarak ifade etmi?tim.
bu konu hakk?nda OPT?K ile bir ?eyleri anlatmadan geçemiycem.
OPT?K in ailesi muhafazakar bir aile idi dolay?s? ile OPT?K de bundan etkilenmi? bir arkada? idi... zamanla, toplumsal duyarl?l?klar ön plana ç?km?? ve 89 Bahar Eylemlerinde (s?n?f eylemleri) zirveye ç?km??t?.
OPT?K in ?.Ü. üniversite hayat?na ba?lamas?yla hayata bak???nda tamamen farkl? çizgi olu?mu?tu.
?.Ü. sol anlay???n kalesi olmas?na kar??n, az?nl?kta olan baz? ki?iler Ülkemizi kurtarmak ad?na sat?rlarla sol görü?lü ö?rencilere sald?r?yordu. OPT?K ve arkada?lar? sat?rl? birini yakalam?? ve kolluk kuvvetlerine teslim etmi? fakat OPT?K ler ceza alm??t?. (yakalad?klar? ?ah?s zivil poliz ç?km??)
kendisi ile zaman zaman ülke sorunlar? konusunda tart???r ve neyin nas?l olmas? gerekti?i konusunda net sonuçlara var?rd?k. bu tart??malarda hemen hemen hepimiz ayn? dü?ünceyi payla??rd?k. çok sesli bir ortamda tek bir yürek olmay? bu tart??malarda geli?tirdik.
o dönemlerde de güncel olaylar? takip ederdik. ancak güncel olaylar?n hayat?m?z? ve dostluklar?m?z? zedelemesi ya da etkilemesi mümkün de?ildi.
oysa ?imdi; bütün gençler hayat?n? ve görü?ünü basit bir ?ekilde dizilere ve medyatik popüler kültüre endekslemi? durumda...
para, bir araç olamktan ç?km?? ve amaç haline dönü?mü?...
biz dostluklar?m?z maddi de?il maneviyat üzerine kurduk.
ve öyle sade kalacak...
Özer Özçetin19-08-2007, 12:44
Bugün sizlere çok çnemli bir nostalji yapaca??m,Be?ikta? tribününün Kad?köydeki kahramanl?klar? me?h?rdur,tesislerin bas?lmas? ba?ta olmak üzere bir çok mevzu,ama bir tanesi var ki hep yanl?? anlat?l?r aksine tarihi bilmeyen fenerlilerce övünç vesilesi olarak yans?t?l?r.
Bir çok siteye giriyorum buna ortak taraftar siteleri de dahil,özellikle gözüme çarpan bir ?ey,Be?ikta? taraftar? kahraman ama biz de onlara karakol mevzuunu ya?att?k karakola s???nd?lar diye hatta o konuda besteleri bile var.Olay?n gerçe?i ise ?öyledir.
fener ile bizim tribün aras?nda devaml? gel git yapan bir çocuk vard?[ki gs ile kad?köyde oynad???m?z maçta yara alm??t?,ben onu kanlar?n? silerken o zamanki Bulvar da fotomuz ç?km??t?]karakolun kar??s?nda köprünün üzerinde duran 5-6 ki?ilik Be?ikta? grubuna yakla??yor selam kelam derken,o dönemde tribünde yetkili olan arkada??m?z bunu tokatlay?p bir daha yan?m?za gelme diyor,o da gidiyor 200 ki?iden daha fazla olan bir fenerli grubunu toplay?p getiriyor,bizimkiler karakolun önündeki yang?n tertibat?nda olan kazma kürek yang?n tüpleriyle daha fenerliler yakla?madan hücuma geçiyor say?ca 200 den fazla olan grup yara alarak çil yavrusu gibi da??l?yor,bu arada güvenlik güçleri ön grubun arkas?nda kalan 2-3 arkada?? içeri al?yor,daha sonra di?erlerini de fenerlilerin taraf?ndan gelen güvenlik güçleri karakol taraf?na sürüklüyor.Toplam 7 ki?i içeri al?n?yor mAÇ bitim satine kadr karakolda kal?yor,Bizimkiler içerdeyken fenerliler karakol önüne gelip slogan at?yor.Bir saat önce 3 ki?i taraf?ndan çil yavrusu gibi da??t?lan 200-300 ki?lilk fenerli toplulu?u iki grup güvenlik gücü taraf?ndan içeri al?nan 7 ki?inin eli kolu ba?lan?nca karakol önüne ancak gelebiliyor.
Bu sat?rlar? ortak sitelere ta??y?n,gerçekleri herkes ö?rensin.
Omer Kalayc?oglu25-08-2007, 13:30
yaa hangi sene unuttum ama ba?larba??nda sabahlam??t?k bir fb mac?nda iett garaj?nda yakla??k 2bin ki?i sabaha kar?? yola c?kt?k ba?larba??ndan kad?köye kadar ölmeye ölmeye geldik fener an..........geldikdiyee haydarba?a köprüsü üzerinde yolumuzu kezmi?ti emniyet kad?köye sokmamak için. sonuc = yürüyerek stada ula?t?k ilk gördü?ümüz fenerlileri ö?len önlerinde polisle gelirken görmü?tüm.ne ac? dimi kendi stad?na önünde polisle geliyorsun. birde eskiden kapal? yar? yar?yayken sözde yani cünki hep biz al?yorduk bunu anlatt???n?z fenerli arkada?lar inanmazsa onlara kemal sunal?n ?aban gol kral? filmini izlettirin o sahneler bir fb mac? öncesi cekildi kapal?ya iyi baks?nlar bir tane fbli varm?. burdaki abilerimden özür diliyerek nacizana bir katk? yapay?m dedim nede olsa ya? 35 oldu. ba?larba??l? ömer
yumurtakafa y?lmaz08-09-2007, 18:43
buralarda yaz? yazarken bir kaç tane bizi üzen olay gerçekle?ti. biz istesekte istemesekte ama tahmin ederek ama uzak durmaya çal??arak ?ahs?m?za yap?lanlar? da sineye çektik.
tasfiye edilen d--- y----z lakapl? bir arkada??m?z var, vard?.
insiyatif kullanmaya çal??an medyatik ve geveze oldu?u kadar bize uzak.
genç arkada?lara misyon yükleyerek, oldu?undan farkl? mizansenler yaratmaya çal??t?.
Grup Yorum'un konserinde forma hediye etmeye kadar.
Çene ve ben bu arkada?? çözdük ve di?er arkada?lar? da bu konuda uyard?k ama biraz geç kald?k desem yeridir.
bizim sayemizde kendisine kariyer yapmayan çal??an bu arkada?a 2003-2004 sezonunda yol verdik.
bütün bunlar? anlatma gere?ini duymam?n sebebi, dost seçerken dikkatli olmaya ça?r? niteli?indedir.
BE??KTA?-istanbulspor maç?nda 1-1 berabere kald?k ve hiç yoktan bu genç arkada?lar Asya Kartallar? ile kap??t?...
önlerine geçtim fakat nafile, Ali arkada? aya??ndan yaraland?...
olay? bizzat gören biri olarak yüzüm k?zard?...Asabi Sedat'? tan?yordum, Ali arkada?'ta BE??KTA? ve ÇAR?I u?runa bir çok defa hayat?n? ortaya koyan arkada?lar?m?zd?...
ancak; d---- y----- dahil yeni arkada?lar bu canlar?m?z? tan?mad??? için, maalesef kan ak?t?yordu.
Tüm semtlerdeki arkada?lar?m?za ça?r?md?r...
hiç kimse, kimseye misyon biçmesin.
ak?ls?z dostum olaca??na, ak?ll? dü?man?m olsun.
biz buraday?z...
en yak?n zamanda BE??KTA?'tay?m.
yumurtakafa y?lmaz08-09-2007, 19:39
[QUOTE=Özer Özçetin;34532]Bugün sizlere çok çnemli bir nostalji yapaca??m,Be?ikta? tribününün Kad?köydeki kahramanl?klar? me?h?rdur,tesislerin bas?lmas? ba?ta olmak üzere bir çok mevzu,ama bir tanesi var ki hep yanl?? anlat?l?r aksine tarihi bilmeyen fenerlilerce övünç vesilesi olarak yans?t?l?r.
Bir çok siteye giriyorum buna ortak taraftar siteleri de dahil,özellikle gözüme çarpan bir ?ey,Be?ikta? taraftar? kahraman ama biz de onlara karakol mevzuunu ya?att?k karakola s???nd?lar diye hatta o konuda besteleri bile var.Olay?n gerçe?i ise ?öyledir.
fener ile bizim tribün aras?nda devaml? gel git yapan bir çocuk vard?[ki gs ile kad?köyde oynad???m?z maçta yara alm??t?,ben onu kanlar?n? silerken o zamanki Bulvar da fotomuz ç?km??t?]karakolun kar??s?nda köprünün üzerinde duran 5-6 ki?ilik Be?ikta? grubuna yakla??yor selam kelam derken,o dönemde tribünde yetkili olan arkada??m?z bunu tokatlay?p bir daha yan?m?za gelme diyor,o da gidiyor 200 ki?iden daha fazla olan bir fenerli grubunu toplay?p getiriyor,bizimkiler karakolun önündeki yang?n tertibat?nda olan kazma kürek yang?n tüpleriyle daha fenerliler yakla?madan hücuma geçiyor say?ca 200 den fazla olan grup yara alarak çil yavrusu gibi da??l?yor,bu arada güvenlik güçleri ön grubun arkas?nda kalan 2-3 arkada?? içeri al?yor,daha sonra di?erlerini de fenerlilerin taraf?ndan gelen güvenlik güçleri karakol taraf?na sürüklüyor.Toplam 7 ki?i içeri al?n?yor mAÇ bitim satine kadr karakolda kal?yor,Bizimkiler içerdeyken fenerliler karakol önüne gelip slogan at?yor.Bir saat önce 3 ki?i taraf?ndan çil yavrusu gibi da??t?lan 200-300 ki?lilk fenerli toplulu?u iki grup güvenlik gücü taraf?ndan içeri al?nan 7 ki?inin eli kolu ba?lan?nca karakol önüne ancak gelebiliyor.
Bu sat?rlar? ortak sitelere ta??y?n,gerçekleri herkes ö?rensin.
(özür dilerim bu mevzuyu, ben kar??t?rm? olsamda)
MEVZU DA?ILMASIN, TES?SLER?N BASILDI?I SÜREÇ
BU MAÇIN ERTES?NDE SÖYLENEN TEZAHÜRAT.
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 NAKAVT
bu mevzuda maalesef ben yoktum.
Özer Özçetin09-09-2007, 18:35
Be?ikta? tarihini yeniden yazmaya gerek yok,ortada ?anl? ?erefli bir mazi var,gelecek günleri yeniden eskiye bakarak in?a etmek hepimizin asli görevidir,Be?ikta??n efsane Kapal?s?nda harca el atan herkesin ,bir tu?la koyan?n yeniden yap?lanmada hakk? ve sözü vard?r olmal?d?r.Ayr?ca G.YORUMA forma veren sadece D.Y. de?ildir,bunu bilmekte yarar var.Birde tribünden gidi?i sadece o kadar bir cümleyle aç?klanacak kadar basit de?ildir.
Biz bu saatten sonra eski defterleri yeniden açarsak bar??? dostlu?u nas?l in?a edece?iz.
Eskileri yüre?imize ta? basarak kötü yönleriyel unutaca??z,iyi yönleriyle dört elle sar?l?p güzellikleri yeniden kuraca??z.