Ana Sayfa arrow Forum
Table \'besiktasdb.jos_fb_whoisonline\' doesn\'t exist SQL=INSERT INTO jos_fb_whoisonline (`userid` , `time`, `what`, `task`, `do`, `func`,`link`, `userip`, `user`) \n VALUES (\'0\', \'1231451359\', \'Cvp:kapal? tribün onlardan sorulurdu\',\'\',\'\',\'view\',\'http://www.besiktasim.com/index.php?option=com_fireboard&catid=4&func=view&id=&id=124&Itemid=63\', \'38.103.63.62\', \'0\')
Beşiktaşım.com Forumları
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Cvp:kapal? tribün onlardan sorulurdu (0 viewing) 
Besiktasimiz ile ilgili an?lar?n?z ilginc olaylar?n?z hat?ralar?n?z
Go to bottom Post Reply Favoured: 12
TOPIC: Cvp:kapal? tribün onlardan sorulurdu
ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
User Offline Click here to see the profile of this user
Cvp:kapal? tribün onlardan sorulurdu 8 Months, 3 Weeks ago Karma: -5  

Report to moderator   Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
Cvp:kapal? tribün onlardan sorulurdu 8 Months, 2 Weeks ago Karma: -5  
--------------------------------------------------------------------------------

SENE 2004 toschack zaman? gazianteple ismetpa?ada oynayaca??z ceza nedeniyle tak?m zaten puan kay?plar?yla ba?lam?? tak?m.stad? fulledik otobüslerle konvoy halinde girildi körfeze maçtan önce aç?k tribünün otoban taraf?nda ta? at?lmaya ba?land? kocaelililer bizi ta?l?yor maç anteple anas?n? satay?m biz dururmuyuz aynen iade optik ba?kanla benim son deplasman?md? zaten bir daha kendisinide hiç göremedim malum olaylardan dolay? al?nt?lar oldu ismet pa?a fullenmi?ti ama hayat?mda ilk defa ya?ad???m bir ?ey muhte?em bir deplasman kapal?s? yapt?k inönüyü tek aramad???m gündü o gün aman allah?m ne tezahürat ne tezahürat maça hiç gelmicem zannetmeyin sak?n 1-0 2-0 3-0 4-0 tabii antep önde devre aras? a?a??dan aç?k tribüne ?i?e ya??yor kocaeli ziyarete gelmi? ne cok seviyorlar bizi maç 4-0 olunca sinirdfen kendimi d??ar? att?m yolu gectim büfeden ald?m so?uklar? maç?n bitmesini bekledim otobüse do?ru giderken bir gol sesi geldi dedim fark yedik herhalde me?er sonradan ö?rendi?im 4-3 yapm???z ahmet hasan?n 2 penalt?s?da yenmi? herhalde o maçtan dönü?de gi?elerde durmu?duk ba?kan 3lü cektirmi?ti yan?l?yor olabilirim güzel bir gündü.

ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
Cvp:kapal? tribün onlardan sorulurdu 8 Months ago Karma: -5  
santorcarsi yaz?s?d?r
bizde biraz ekliyelim bi?eler o zamanlara denk gelmi? 14 senedit kapal?da biri olarak...

be?ikta??n gercek kalesi canadian?n dedi?i gibi ba?larba?? suadiye di...

tabiki koyiçi ve karagumrukun gucu a?ikard?r....

?u anda suadiyeli hakandan bayra?? devralan suadiyeli ilker ve arka?lar? bu gelene?i devralm??lard?r her depslamanda organizasyonlarda bu arkadaslar? görebilirsiniz....

ama tabiki eskisi mevzular art?k yo?unla?t?r?lm?? para cezalar? ve cezalar yuzunden onu kesilmi?tir...

bizde çok mevzularda bulunduk ama ?u bir gerçektirki kimsen?n can? renklerden oneml? de?ildir...

olay?n arkaplan?na bakarsan?z sadece olay renk a?k? de?iidi kimyasallar rantlar cevre edinmeler birlikten kuvvet do?ar dü?ünceleriyle baz? olaylarda yapl?lm??t?r...

örne?in isim vermeyerek ortaköyde tribun ad? kullan?larak esnaftan haraç al?n?rd? veya ni?anta??nda lüks yerler tayfa taraf?ndan haraca ba?lan?rd?....

ama tabikide gönlü be?ikta? a?k? dolmu? hayat?n? rants?z abiilerimizde vard? bunlar baz?lar? ben?m tan?y?p bildiklerimden baz?lar? unuttugun ?s?m olmussa k?mse kusura bakmas?n...

Hürriyet,Suadiyeli Hakan, kabata? hakan,karga mustafa ,sar? cem ve su anda Ankaral? Ayhan kardes?m?z bu bayraklar? tas?yorlar...

HÜRR?YET abimiz yurt d???nda gelmi?ti kendisinin ilk kapal?da oldu?u dönemleri çok iyi bilirim ole k?msen?n sabd??? gibi dev gibi adam de?ildi..

çok az konusurdu çok dinlerdi...onunda tabiki baz? al??kanl?klar? vard? ama kes?nl?kle bir renkta??n? ezmezd? hakeret etmezd? ?ekil yapmazd? sadece gözlemlerdi...ama d??arda mevzu oldumu aman ALLAHIM derim emniyet izlerdi...

rahmetli menderes? modada vurdugu olay dogrudur...

BU AB?LER?M?Z GERCEKTENDE SAYGIYI HAKEDEN ?NSANLARDIR....

HÜRR?YET AB?M?Z?N ÖLMED???N? B?L?YORUM SA?LICAKLA

KALIN

Santor ayni yas grubundayiz,mutlaka birbirimizi gormuslugumuz vardir.Hurriyet gemilerde calisirdi.Italya'dan ilk geldiginde Bayram abi getirmisti tribune.Batur abinin yaninda duruyordu ilk sabahlamasinda.Uzerinde de fiouricci kot vardi.Kar yikama tarzi.O zaman oyle jean pantolonlar yoktu Türkiye'de. Hatta Batur abi uyarmisti Hurriyeti yanimdan ayirlma seni tanimazlar basina is alma demisti.

Daha sonralari meshur Hurriyet oldu cikti.Devamli Baglarbasinda bizim mahalledeydi.

Yanlislarida coktu Santor,sen de ne demek istedigimi az cok bilirsin.Iceriden cikmis Marmaris'e gitmis diye duydum.

Saygilarimla

ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
Bir konuyu aç?kça konu?makta fayda var, lüzümsuz benim tribünüm senin tribününü döver tart??malar?ndan da kurtulunabilir belki. fenrli bir dostumuzun yaz?s?.

Öncelikle hepimiz ayn? topraklar?n insanlar?y?z, t?pk? ?imdi oldu?u gibi. bir grup insan?n toplu olarak di?er bir grup insandan daha cesur, daha güçlü daha atak falan olmas? imkans?z. Bu sadece organize olmu?, birbirini tan?yan insanlar?n say?s? ile ilgili. Gözgözü görmezken, sabaha kar?? parklarda en güçlüsünden en zay?f?na kadar tüm tribünlerden herkes hem sald?rmaya hem de kaçmaya haz?rd?. Çünkü bir anda elleri dönerli, sopal? 10-15 ki?inin aras?nda kalma ihtimali vard?, dolay?s?yla herkes tetikte olurdu. 1976-1980 aras? Be?ikta? sol siyasi gruplar?n da birbirini tutmas?yla ve deste?iyle en güçlü tribündü, 1980 ihtilali sonras? 1-2 y?l pek önemli bir ?ey olmad?. Sonra Fener stad?n?n aç?lmas?yla Fenerbahçeli gruplar?n say?s? artmaya ba?lad?, o dönem büyük kavgalar hep Fener ve Be?ikta? tribünleri aras?nda olurdu, geceleyen GS li say?s? ba?lang?çta di?er ikisine göre azd?, ama zamanla Rahmetli Hüseyin gibi baz? isimlerle onlar?n say?s? da artt? ve bence tribünlerin birbirine kar?? üstünlü?ü kalmad?, çünkü yapt???n her hareketin kar??l??? muhakkak verilir oldu. Fener gece ni?anta??n? m? bast?, iki gece sonra Be?ikta? Kas?mpa?ay? basard?. Bir sene Spor sergi de Fener GS ye göre kalabal?kt? ve Fener kavgada üstün geldi, bu da o dönemki hürriyette spor sayfas?nda man?et olmu?tu, ertesi günkü FB -GS maç?na GS seyircisi tarihinde hiç gelmedi?i kadar kalabal?k gecelemeye gelmi?ti.

Kabul edelim ki yok asl?nda birbirimizden fark?m?z, kalabal?k kavgada kaçmayan kemik kadrolar kavgalar?n seyrini belirlerdi, Bu kemik kadro hangi tribünde mevzu s?ras?nda sa?lamsa o tribün kazan?rd?. Örne?in Fenerin en sa?lam grubu Kas?mpa?ayd? ve onlar kolay kolay kaybetmezlerdi.

Ben diyorumki bugün efsane denilen tribün adamlar?n?n hepsi, ve onlar?n yan?nda benim gibi bir ?eyler yapmaya çal??an adamlar?n da hepsi yeri geldi yara verdi yeri geldi yara ald?, bazen kovalad? bazen de kaçt?,

Bar???n nedeni de buydu zaten, hem polis bask?s? inan?lmaz boyutta artm??t? hem de herkes bu i?lerin sonucunun olmad???n? anlam??t?, çünkü bir mevzuda kazanm??san biliyordun ki sana intikam için muhakkak sald?r?lacak. Maç?n sonucundan çok kavgada kimin kazand???n?n konu?uldu?u günlerdi o günler.
Daha öncesinde de yazm??t?m , o günlere özenecek bir ?ey asla yok, aksine bugünlere ?ükretmek laz?m. Ac?mas?zl?k had safhadayd?.

?nönü deki Fener Be?ikta? maç?ndan önce sabaha kar?? bir Be?ikta?l?n?n silahla vuruldu?unu ve yerde yatarken bo?az?ndan ?i?lendi?ini bilirmisiniz? Be?ikta?l?lar polis aramas?nda silahs?z kalm??lard?, Fenerliler polis aramas?na girmeden geldikleri için full emanettiler. Yine samiyen kapal?s?n?n önünde GS liler ?ükrü ye malotof atm??t?, bir insan yanm??t? ötesi var m?

Bugünler kesin daha güzel.

valla pa?am gerçe?i konu?mak laz?m ki bjk ile 10 kez cenke girdiysek 3'e 7 bjk lehinedir genel istatistik maalesef. ama hakl?s?n 90 sonras? bjk ile kad?köy'deki maçlar daha ziyade lehimize sonuçlanm??t?r ama bjk'nin sadece tesisleri basmas? bile yeterince üzüntü vericidir. asl?nda bjk'nin gücünden ziyade taktik anlay??? müthi?ti. elbette güçlüydüler,inkar edilmez ama partizan sava? takti?i uygular gibi çal???rlard?.do?ruya do?ru.

ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph

bir arkada? sayfalarca bahsedilecek spor sergi günlerinden bir an?s?n? nakletmi?. ellerine sa?l?k. bir tane de benden olsun...

sene 91. aylardan ?ubat yada mart. fener'in baskette dolu dizgin ?ampiyonlu?a gitti?i ve 25 y?ll?k özlemi bu sefer nihayetlendirece?ine inand???m?z sezon. maç spor sergide.rakip be?ikta?...

hava acaip so?uk ve etrafta be?ikta?l? hiç yok. yava?tan kar ya?maya ba?lay?nca ve maça da az var dü?üncesiyle bir çok fenerli be?ikta? gelmez diye içeri girdi. ben ve benim gibi acelemiz yok bekleriz diyen 30-40 ki?i d??ar?da. tam gi?enin oraday?z. sol taraf?m?z müzenin oldu?u yer. bir sürü eski deniz topunun sergilendi?i yer. tam önünde de asfalt büyük matkaplarla delinmi? ve parça parça asfalt orada öylece duruyor.

biz aram?zda laklak ederken bir anda nereden ç?kt?klar?n? bilemedi?imiz bjk'liler be?ikta? diye ba??rmaya ve bir taraftanda kesici aletlerle bize vurmaya ba?lad?lar. say?lar?ndan emin de?ilim ama ta? çatlas?n 20-25 ki?iler. bizim sol bald?ra takt?lar b?ça??. y?k?ld?k yere tabii. tam biri üstüme atlam??t? ki elime geçirdi?im büyük asfalt parças?n? gözüm kapal? kaval kemi?i oldu?unu sand???m yere allah yaratt? demeden indirdim. "aaaaaaa" diye bir ses duydum. adam üstümden kalkt? ve seke seke ko?maya çal??arak uzakla?t?. benden ba?ka 2 ki?i daha yaralanm??t?. maça giremedik elbette.

gittik taksim ilk yard?ma. polis 50 tane soru sordu. basket maç? oldu?unu bilse farkl? olurdu elbette. ama mevzular?n sadece futbolda ç?kt???n? zannetmesi beni kurtard?. vapurla kar??ya geçtik. kad?köy'e indi?imizde yer 5 cm kar kapl?yd? ve etrafta ne dolmu? ne taksi vard?. olsa da beni alacaklar?ndan ku?kuluydum. yap? kredinin aç?k göz servis ?oförü dolmu? paras?na 302 man'? doldurdu da eve vard?k. tabii ben oturmad?m,ayakta durdum. yara, kaba etin alt?nda bir yerdeydi. ya koltu?un ucuna oturacaks?n yada oturmayacaks?n. bu da böyle bir mevzuydu.

haaa maç?n sonucunu bilmiyorum. ama kazand?k san?r?m. o sene ?ampiyon olduk tofa?'? yenip...

sayg?lar?mla,

Last Edit: 2008/06/11 11:39 By ibrahimozdincer.
ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph

20 may?s 1985 yer inönü lig maç? fb:2 bjk:2 fenerli bir arkada?dan

85 senesi olaylar?yla gerçekten ön plana ç?kan senelerdendir.üstteki maçta sabahlama olmam?? fakat 2 tak?m?n taraftarlar? ve gruplar? kapal? önünde odun sopa ve zincirlerle 2 tarafta kaçmadan dakikalarca dövü?mü?tür.hatta devre aras?nda koridorda birbirlerini tebrik etmi?lerdir.öyle enterasan bir maçt?r.

21 a?ustos 1985 yer inönü tsyd maç? fb:0 bjk:0

Bu maçta sabahlama olmam??t?r fenerbahçe seyircisi kazan,barbaros park? civar?n? arabalarla gelip molotoflam??t?r.

13 ocak 1985 yer inönü fb:1 bjk:1

bu maçta be?ikta? tribünü fenere üstünlük kurmu?tur.tophaneye kadar kovalam??t?r.

24 a?ustos 1985 yer izmir fb:1 bjk:1

bu maçta fener tribünü pepe metinin önderli?inde galip gelmi?tir.yan?lm?yorsam optik ve mostra yaralanm??t?r

Neden fener ve be?ikta? olaylar?n? anlat?yorum.giri?te yazd???m gibi tribünlerin lokomotifi bu iki tak?m?n taraftar?d?r.en sert mücadeleler aralar?nda ya?ananlard?r.benim ya?ad?klar?m yak?n çevremden duyduklar?m tribün büyükleriyle konu?malar?mdan elde edilen sonuçlard?r.e?er müsade derseniz 1 hafta içinde tamamlayabilirim.olaylar?n büyük k?sm?na ???k tutma aç?s?ndan iyi olacakt?r.tabiki herkes kendi penceresinden kendi yorumunu yapabilir.ben mümkün oldu?unca yorumsuz geçmeye çal???yorum.tabiki yorum hakk?m? kullanmak isteyece?im anlar gelecektir.
Bu arada birbirinize giderlerinizi yaz?lar?m? tamamlad?ktan sonra yaparsan?z haber alma do?rular? ö?renme hakk?n? kimseden gaspetmemi? olursunuz.

Last Edit: 2008/06/11 07:52 By ibrahimozdincer.
Go to top Post Reply