Ana Sayfa arrow Forum
Table \'besiktasdb.jos_fb_whoisonline\' doesn\'t exist SQL=INSERT INTO jos_fb_whoisonline (`userid` , `time`, `what`, `task`, `do`, `func`,`link`, `userip`, `user`) \n VALUES (\'0\', \'1231466464\', \'Cvp:Be?ikta? Çar?? an?lar\',\'\',\'\',\'view\',\'http://www.besiktasim.com/index.php?option=com_fireboard&catid=4&func=view&id=&id=161&Itemid=63\', \'38.103.63.62\', \'0\')
Beşiktaşım.com Forumları
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Besiktasimiz ile ilgili an?lar?n?z ilginc olaylar?n?z hat?ralar?n?z
Go to bottom Post Reply Favoured: 12
TOPIC: Cvp:Be?ikta? Çar?? an?lar
ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
User Offline Click here to see the profile of this user
Cvp:kapal? tribün onlardan sorulurdu 8 Months ago Karma: -5  
ve sene 1987 tribün tarihinin dönüm noktalar?ndan bir olan senedir.
[/
16 may?s 1987 yer ali samiyen stad? fb:0 bjk:4

?nönü yan?lm?yorsam tadilattad?r.fenerbahçe tribünü zincirlikuyu mezarl???nda be?ikta? tayfas? saha kar?? stad?n önündedir.5 civar? sabaha kar?? tezahuratlar e?li?inde samiyene inilir.çar?? tam te?kilat oradad?r.ta?lar sopalar molotoflar havada uçar.bireysel ba?ar?lara özverilere ra?men be?ikta? tribünü o maç? kazanç hanesine kaydeder.fener tribünü da??lm??t?r.

21 aral?k 1987 yer kad?köy fb:0 bjk:4
[URL=http://imageshack.us]

önceki maç?n rövan?? niteli?indedir.karakola kaç?? gecesidir bu maç.

yumurtakafa y?lmaz;
Kad?köy'de fb maç?na sabahlayaca??z, gece tenteli bir kamyon ile kar??ya geçece?iz. Toplam mevcudumuz 34 ki?i civar?nda, kar??ya geçtik, yine Göztepe'de tren yolu üzerinde raylarda bekliyoruz. (Tam olarak neresi bizde bilmiyoruz)
Sabaha do?ru, Kalam??'a do?ru ilerlemeye ba?lad?k ve kö?eyi döndü?ümüzde bir gözcü farkettik. A?a??da ise yakla??k 400-500 fbli var, sol tarafta hürriyet elindeki emaneti yere sürerek etrafa k?v?lc?mlar saç?yor.
Sokak lambalar? sönük durumdayd?, biz a?a?? inene kadar lamabalar yand?, bizde bir an ?a?k?nl??a sebep oldu.
Neyse kavga ba?lad?, vur vur adamlar bitmiyor, geri çekilmek zorunda kald?k bu esnada ekiplere yakaland?k. (Benimle birlikte bir kaç ki?i)
K?z?ltoprak Karakolunda ufak bir fas?ldan sonra kimlik tespiti yap?ld? ve rezalethaneyi boylad?k.
?fade vermek için ara koridora ç?kt???m?zda, Bayrampa?al? ?enol, Ba?larba??l? U?ur ve bir kaç ki?i daha köprü üzerinde fblilerle kap???yor. Hemen f?rlad?k joplarla geri püskürtüldük, yard?m edememenin azab?n? ya??yorduk. Bizimkiler binlerce fb liye kar?? daha fazla dayanamad? ve Karakola s???nmak zorunda kald?, fbliler Karakolun camlar?n? ta?lamaya ba?lad?

alen;

evet, onlarda karakolu ?ey yaparlar.biz karakola kaçm???z hesapta, bunlar bizi kovalarken.87-88'de oluyor bu i?.ama yanl?? anlat?l?yorlar.bizim karakola s???nm??l???m?z yok.bahsettikleri olay? ba??ndan sonuna anlatay?m.o zaman yine fenerbahce tesislerini basmay? dü?ünüyoruz.fenerbahceliler daha önce ba?lar?na gelenlerden ders alm??lar, haz?rlanm??lar.tam tesislerin oldugu caddeye geldik., bütün ???klar söndü.nas?l yapt?klar?n? hala anlayabilmi? de?ilim.trafoyu indirdiler galiba.neyse d??ar? ç?kt?lar sonra.o kavgada tribün tarihinde önemlidir.en uzun süren gö?üs gö?üse süren çarp??ma odur belki.10 dakika yumrukla?t?k.biz önde 30 ki?iyiz önde, bunlar 40 ki?i.sonra y?kt?k bunlar?, ama dedim ya, haz?rlanm??lar.bizim arkam?zdada kimse kalmam??.fenerlilerin kavgaya girmeyen gruplar? arkada bekliyormu?, sald?rd?lar bize.ve kabul etmek laz?m kovalad?lar.üstüm ba??m kan içindeydi, eve gidip üzerimi de?i?tireyim dedim.bizim kabata? hakan ve ?arapç? turan diye iki arkada?da var yan?mda (turan o geceden sonra b?rakt? tribünü, bir daha görmedim kendisini). bizim mahalleye gittik, sabah 6 gibi tekrar stada do?ru yola ç?kt?k.tam yo?urtçu park?'n?n oraya geldik, bizimkiler geceki olaydan sonra da??lm??lar.birkaç arkada?la bulu?abildik ama.neyse, fenerliler sald?rd? bize, bizim arkam?zda karakol var, bunlar polis falan dinlemeden ta? at?yorlar.bakt?k öyle olmayacak, u?ur içerden yang?n malzemeleri ald?.kazmalar, t?rm?klar, kovalarla püskürttük bunlar?.hikaye bu, bunun için bize " fenerliler geliyor karakola kaç" diye beste yapt?lar.karakola kaçma do?ru de?il

pepe metin;

Bu anlat?ca??m maç 87.88 sezonu 4.0.kad?köyünde kaybetti?imiz maç
yine bir gündüz maç? ak?amdan her ?ey tamam bütün haz?rl?klar kalam??ta bekliyoruz bjklileri en az 3.bin ki?iyiz ne ararsan var vakit ilerledikçe heyacan art?yor haberi ald?k bjklilerde gelicekmi? ve haber geliyor geliyorlar diye herkesi konu?ma yapacam diye yere çöktürüp bir ta??n üstüne ç?k?p arkada?lar herkes kolkola girip yola dizilsin ve onlar?n bize sald?rmas?n? bekliyelim ellerindeki tüm malzemelerini ats?nlar herkes kendisini korusun ben sald?rmadan 1.2.3. demeden hareket etmiyoruz aram?zda 2.metre mesafe kals?n sonra hücüma geçeriz diye konu?ma yapt?ktan sonra yola dizildik ve bjkliler göründü onlarda bizim kadar kalabal?klar te?kilatlar? sa?lam gelcez diye haber göndermi?lerdi ve aram?zda 50 metre kala bunlar sald?rmaya ba?lad?lar at?lan ?i?enin ta??n kalaslar?n sonu gelmedi çok arkada??m?z?n kafa göz patlad? CESUR YÜREK filmini izleyenler bilir öyle sahnelerve burada sabahl?yan bostanc? te?kilat?ndan CENG?Z ESMER onun kafas?na kald?r?m ta?? geldi zor kurtuldu ameliyatla kafas?n? üstünden parma??n? sok parmak içeri girer halada öyledir ama sa?l??? s?hhati iyidir.o insan yani cengiz herkesin birKAHRAMANI varsa oda CENG?ZDE her zaman benim kahraman?m olmu?tur tabiki burada ne kahramanlar vard? onlar hep gizli kahramanlar yada isimli kahramanlar ama dedi?im gibi her zaman onlar benim kalbimde ya?am??lard?r ve ya??yorlarda neyse konuyu da??tmadan aram?zda tam 5.metre kald? hepimiz diz çökmü? malzemelerini bitmesini bekledik ve birden öndeki insanlar aya?a kalk?p 2.metre kala 1.2.3. diyerek taarruza ba?lad?k aram?zdan biri küre?i tam ortalar?na vurdu isim yok (kitapta) bunlar ikiye bölüdü bize göre sol taraf evlerin oraya do?ru o tarafa yöneldik BAKIRKÖY te?kilat? ortadan ve KAR?I yani ASYA park?n içinden ayn? anda o sald?r?? hala bugünkü gibi gözlerimin önünde bir tane bile POL?S yok aram?zda kalanlar kaçamayanlar yada tutupta arkaya at?lan insanlar. FENERBAHCE istikametine do?ru FENERYOLU tren gkadar yanl?? ama ya?anm?? bu olaylar? anlatmamakta do?ru olmaz diye dü?ünüyorum tabiki bizde o zamanlar hep biz kovalad?k diyede bir ?ey yok zaman zaman kovaland???m?z maçlar olmu?tur ama bunlar? K?TABIMDADA anlat?cam. ve biz stad?n etraf?nda kald?k hastahanedekileri ziyaret falan derken sabah oldu zatenar?na kadar sürdü kovalamaca ama te?kilatlar? güzeldi .

Report to moderator   Logged Logged  

Last Edit: 2008/06/11 11:23 By ibrahimozdincer.
  The administrator has disabled public write access.
ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
Be?ikta? Çar?? an?lar 8 Months ago Karma: -5  

Dün ö?leden sonrayd?, Kabata? arad? yoldayd?m Manisa civar?nda, ?zmir'e çocuklar?m? b?rakt???m yazl??a do?ru yol al?yordum. Önce ne dedi?ini anlayamad?m, daha do?rusu anlamak istemedi be?nim, kulaklar?m. Biraz daha gittim, sesi geldi kula??ma, "Batur abi" deyi?i geldi kafam?n içinde o ses, biraz daha yol ald?m, arabada aç?k radyonun sesi Be?ikta? deyince alg?lar?m kar??t?, birden herzaman ki halim galip gelmi? ne diyor diye duymaya çabal?yordum, "Ertu?rul ?unu forvete koyarsa, yönetim ve ba?kan hocaya sahip ç?karsa" vs vs dinledim dinledim, neden dinledi?imi anamadan dinledim, sonra birden dedim ki kendi kendime sebebin oldu bu tak?m senin, sebebin oldu.....

Sonra Hakan'? arad?m, do?ruymu?. A?lamakl? idi sesi, çok üzgündü, ne konu?sak bo?tu, ne konu?sak bo?. Sonra Cem'i arad?m, morga gidiyorlard?, bende Manisa da?lar?n? t?rman?yor, bo? bak??larla bir bir arabalar?, kamyonlar? solluyordum.

Radyo hala Be?ikta?'tan bahsediyordu. Ölenleri bir bir geçirmeye ba?lad?m akl?mdan. Hey gidi hey. Gazi Abi'yimi, yoksa Alaka ?smail'i mi, Kokoyu mu, Kriti?i mi, Pehlivan? m?, Ayhan'? m? ne kadar çok kayb?m?z varm?? allah?m say say bitmiyordu, radyo hala Be?ikta?'tan bahsediyordu.

?ki gündür kendimde de?ilim, can?m çok s?kk?n. Herkesler bir?eyler yazacakt?r mutlaka, illede yazmak için yazmamal?y?m, onu genç nesillere iyi anlatmal?y?m, di?erlerine o de?erleri veremedik, anlatamad?k, geride kalanlar?n hatalar?d?r bence bunlar. En az?ndan ?imdi ba?lamal?y?z, yazmal? hat?rlamal?, yad etmeliyiz.

Bu çocuk bu tak?m a?k?na evden kaç?p maçlara gelir, bizim sabahlama dönemlerimizin ba?lar?nda gece yar?lar? annesi, sabahlad???m?z mekanlara gelir Mehmedini arar, yalvar?rd?, "o?lumu verin" diye. Ona çok k?z?p çok kula??n? çekip annesine verdi?imiz geceler de olmu?tur, ama 1 saat sonra yine kaçar evden gelirdi. Deplasmanlar dersen ha keza ayn?yd?. Bu sevda onda orta okulda ba?lam??t?. Yumurtac? Ahmet'ten yada Bekir abilerle kald?rd???m?z otobüslere kaçak biner, abilerden dayak yememek için arka be?liye saklan?rd?. Onun Be?ikta?taki jenerasyonu henüz daha bu kadar aktif de?illerdi. O gruptan ilk gelenlerden di. Bu a?k?n? bütün semtin gençli?ine a??lamaya çabalad? ve bu sava??n? kazand? da.

O y?llarda gözünde ?i?e dibi gözlükleri ile gelir, tam bir Hüdaverdi benzetmesi bir tip ile kar??m?zda dururdu. Haliyla hepimiz ona "optik" demeye ba?lad?k. Lise y?llar?nda birden serpildi, boyland?, sizlerin gördü?ü halden öncesinde hem boyuna hemde enine geli?mi?ti. Bir sabahlama da bakt?k ki Optik ba?? çekiyor, "olum dedik sen ne olmu?sun böyle". Derken semti iyice örgütlemi?ti. Art?k çok daha kalabal?k geliyorlad? hem maçlara, hem deplasmanlara, hemde sabahlamalara. Sonralar? bu grubun ad? Çar?? olmu?tur.

Sebebi oldu Be?ikta?. Evet sebebi. Çok iyi okuyan bir çocuktu ve çok da zekiydi. Menfaat çarklar?n?n içinde en çileke?i ve en temizi olarak hep o kald?. Bu Be?ikta? olmasayd?, belki de ?imdi bir Doçent, yada Prof olmu?tu. Yada çok iyi bir mesle?i vard? ve kariyer sahibi biriydi. Ama o hep Be?ikta??n? seçti. Derslerinden oldu, geli?iminden oldu, yine de bu haliyle Üniversiteyi kazand?. Daha sonra Edebiyat Hocas? olarak görevini yapmaya çabalad?, ama yine Be?ikta? a??r bas?yordu, görevini aksat?p maçlara gelmeye devam etti. Hatta yetmedi, okulunun çocuklar?n? örgütleyip, ?stanbula maça getirmeye ba?lam??t?. Çok nasihat vermeye çal??t?k, ama Be?ikta? onun evinin de, i?inind e, a??n?n da çok önüne geçmi?ti..

Radyo hala Be?ikta?tan bahsediyordu ve ben tüm bunlar? dü?ünürken ?zmiri de çoktaan geçmi?tim. Arabam? sa?a çektim, indim arabadan, gelen giden birkaç telefonla daha konu?tum, radyoyu h?rsla kapatt?m, hala v?d? v?d?, bizmi so?umu?tuk Be?ikta?tan, yoksa, Be?ikta?m? bizi yormu? tüketmi?ti bilmiyorum. Sebebi oldun dedim bu çocu?un hayat?n? da sen ald?n dedim. Üstümde daha 7 saat öncesi Karta? Yuvas?ndan yeni ald???m bir t-shirt vard?. Bakt?m kendime, çevredeki bo? tarlalara bakt?m, bir fatiha okudum, can?m karde?ime ne yapabilirdim ki 500 km öteden elimden ne gelirdi ki, ama hiç de?ilse, onu yadetmeli ve onu tan?tmal?yd?m.

Bu kadarla da kalmamal?, bu yiten de?erlerin hepsine bir özel, bir güzel çal??ma yapmal?y?z.

Ben BJK YK dan bir?ey rica ediyorum. Böylesi tribüne çok emek vermi?, tribünlere mal olmu? de?erlerimizi, stad?m?z?n duvarlar?ndaki tu?lalara foto?raf foto?raf, isim isim çakal?m, bu icraat için biz gönüllüyüz, masraf? da neyse kar??lar?z, biz ne Hac? Babalar?, ne Koko lar?, ne sar? Süleymanlar?, ne Gazi Abileri, ne ?smailleri, Pehlivanlar? nede Optikleri unutmak istemiyoruz. Onlar? bu stad?n duvarlar?nda ya?atmak, onlar?n ruhlar?na huzur verecektir buna inan?n.

Bunu tezen yapal?m, Be?ikta? taraftar? ile büyüktür...... Bunu asla unutmayal?m.

Bir Optik daha gelirmi bilemem, ama çok kah?r çekti, çookkk. Ne ?stanbula maça gelenin derdi bitti, ne deplasmanda ba?? yar?lan?n, ne aç kalan?n, ne i?siz kalan?n, ama bu çocuk hep oradayd?......

Ve hiç kendini bozmad?. Hiçbir talebi olmad?. Hep verdi, hep verdi. En son can?n? da.........

Daha ötesi varm? ?.

Sebebi onu unutmamal?d?r. T?pk? eskiler gibi, bu vefa dünyada örne?i olmayan bir kulübe nasip olmal?d?r. Dünyan?n en büyük kulübüne Be?ikta?a nasip olmal?d?r. 55.000 lik stadlar önemli de?ildir. Ruh önemlidir.
O ruha sahip ç?kacak tek kulüp de Be?ikta?t?r. Bir tu?lac?k hepsi bu........

tekrar sayg?lar optik abime

Dedikya bir kere, "Be?ikta? ya ruhumuzdad?r, ya da hiçbir yerde..."

Bizki en sa??r kulaklara f?s?ldard?k: "Buras? ?nönü burdan ç?k?? yok o?lum, yok k?z?m " diye... Buras? ?nönü; golden sonraki sevinçle ba?lar ölüm-kal?m sava??; Be?ikta??m?z?n üstünde siyah-beyaz çubuklu forma, bizim dilimizde "Be?ikta??m sen çok ya?a, can?m feda olsun sana"

... Gökyüzü simsiyah, ruhlar bembeyazd?r art?k. Ve, bir Kartal seyretmektedir bunlar? gökyüzünün en yüksek noktas?ndan süzülürcesine... Be?ikta?l? olmak sadece "taraftar" olmak anlam?na gelmez. Taraftarl??? da bir kutsal forma içerisinde kutsamakt?r... ??te o zaman ruhlar ve bedenler tek bir varl?k gibi dans ederler tribünlerde...

Dedikya; buras? ?nönü! Burada ya?an?lanlar, anlamayanlar?n ak?l sa?l???n? bozar. Mabedimiz ?nönü kutsald?r bizim için. Kucakla?man?n oldu?u güne siyah-beyaz peynir zeytinle ba?lars?n; sonra Kartal olur 40 bin ki?i konars?n tribünlere, topla birlikte sen de tribünde ata?a geçersin; orta yapars?n; kafa topuna ç?kars?n; gol atar gol kaç?r?rs?n; rakibin ata??n? kesmek için tribünde kendi kalene ko?ars?n; aras?ra sen de tribünde sakatlan?rs?n ama kimseye çakt?rmazs?n; totem yapars?n; maç? b?rak?p, koridora ç?k?p dua edersin; kulaklar?na gelen sesin tansiyonuna dayanamaz, tekrar tribüne ko?ars?n; inanm??l???n verdi?i hayk?rmayla tekrar tribünde atak üstüne ata?a geçersin... "Haydi Kartal?m... Haydi Be?ikta??m..." diye yalvar?rcas?na ba??r?rs?n...

Çünkü sen 12. Adams?n!

12. Adam asla yorulmaz, inanc?n? yitirmez, hep pozitif olmak zorundad?r, bu enerjiyi sahaya yans?tmal?d?r. Giydi?i 12 numaral? forman?n hakk?n? verir. Ak?tt??? terden güne?te çay demler. Maç? Kartallar edas?nda kopar?r, kazand?r?r. ?nönü'de maç oynan?rken orada olamayan 12. Adamlar?n gözleri aç?k gider ölüme.

12. Adamlar zor bulunurlar... Öldüklerinde ?nönü'nün Bele?tepe'sinde gömülmek için oran?n kendilerine mezarl?k yeri olarak ayr?lmas?n? isterler ya da küllerini ?nönü'nün çimlerine savrulmas?n? vasiyet ederler. Ama, ruhlar? asla ve asla ölmez! 12. Adam giydi?i Kartal Bask?l? ÇAR?I Formas?n? stad yap?l?rken ?nönü'nün çimlerine çoktan ruhuyla birlikte gömmü?tür. ?imdi o forman?n üstünde gelecekteki ba?ar?lar ve zaferler özgürce ye?ermektedir... Ve, art?k sahada 12'ler sava?maktad?r.

Forma nerede mi gömülü? Eski aç?k taraf? ceza alan? d???ndaki sa? iç kö?ede... '12.Adam Çar?? Formas?'n? yapt???m?z ayinle mabedimize gömdük ve üzerine de ?u dörlü?ü yazd?k:

?nönü'ye karanl?k çöktü?ü zaman

D??ar?da ya?murlar ya?d??? zaman

Tibünlerde ÇAR?I co?tu?u zaman

Haydi bast?r ?anl? Karakartal?m...

O forma Be?ikta??m?za ömür vermi? ve vermekte olan tüm Kartallara hitaben oraya gömülmü?tür. Dünyada ba?ka örne?i varsa buyursunlar ç?kars?nlar.

Bir ömür de bizden Kartal?m... Bir ömür de bizden Be?ikta??m...

Tüm Kartallara selam olsun ayhan güner..

Last Edit: 2008/06/11 12:33 By ibrahimozdincer.
ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
Cvp:Be?ikta? Çar?? an?lar 8 Months ago Karma: -5  
http://www.youtube.com/watch?v=Mujveu2Kk_A

[OPT?K BA?KAN]

ÖZER ÖZÇET?N B?R BAR?KATIN I?IKLAR'I SÖNDÜ YAZISI
BE??KTA?LI FIRAT

25 temmuz ö?le saatleriydi yüre?imizin yand??? an. Bar???n, karde?li?in, dostlu?un, dayan??man?n ad?yd?, Be?ikta? taraftar? denilince akla gelen ilk ki?iydi Mehmet I??klar; nam-? di?er Optik Ba?kan. 38 senelik ya?am?na Siyah Beyaz sevdalar doldurmu?tu. S?rf Be?ikta?'?n nefesini alabilmek için Tarih ö?retmenli?ini dahi b?rakacakças?na seviyordu bu renkleri.?eref Stad?'nda tan?d?m idmanlar? izlerken... Fulya kapanana dek birkaç kaçamak d???nda Be?ikta? antremanlar?n? y?llar boyu tezahürahatlarla izledik yanyana. Deplasmanlara organize gidilmeyen y?llarda tek ba??na zaman?n otogar? Topkap?'dan binip Be?ikta??'?n? yaln?z b?rakmamak için yollara dü?erdi.Siyah beyaz?n iddial? olmad??? y?llarda bile kimsenin gitmedi?i deplasmanlara gitti birkaç Kartal yürekli ile.Basketbol, voleybol bran? ne olursa olsun,arman?n oldu?u her yerdeydi Optik. Ya?am?n?n 25 senesini Be?ikta? ile dolu dolu ya?ad?.son 2,5 y?l ise onun Be?ikta?'a, Be?ikta?'?n ona özlemiyle geçti. Endüstriyelle?me denilen safsataya.girdaba,i?gale kar?? taraftar?n kurmaya çal??t??? direni? noktas? Son Barikat?n umutla bekledi?i, isyan?n ???klar?yd?.

Üç hece sekiz harf ama sadece Be?ikta? diyenlerin umuduydu. Sponsorlar?n dayatmac? takma adlar?n?n son bulaca?? günün anahtar?yd?.Vah?i kapitalizmin çarklar?nda yok edilmek istenen Ahmet Fetgerilerin, ?eref Beylerin, Baba Hakk?lar?n sadece Be?ikta? diye miras b?rakt?klar? nadide ismin yeniden gerçek hüviyetine kavu?mas? için hasretle beklenen sesti Optik.

Taraftarlar aras? bar???n in?aas?nda yer alan.taraftar?n sesi Forza Be?ikta?'?n hayata geçmesinde önemli görevler üstlenen bir mimard?. Ankaragücü ve Bursal? taraftarlarla gergin geçen ortam? son bulduracak kilitti. Milyon üye hedefti söz yetki karar?n taraftara geçece?i proje için onun start? bekleniyordu. Be?ikta?'?n geçmi?iyle övünen, gelece?inin özkayna??nda oldu?unda inanan bir kaleydi.

Özlemle beklenip, özlemleri bo?azlarda dü?ümleyerek yüreklere nak?ederek gitti. Demirkap?l? kör pencerenin ard?ndan [abi hat?ram olsun diye] bana verdi?i foto?raf? musalla ta??nda onu selamlarken,binlerce seveni .Ya?amla ölümü ay?ran çizgi/Siyah Beyaz? ay?rmazki/bu yolun sonunda ölüm olsa da/sevenleri kimse ay?rmaz ki destan?yla sonsuzlu?a u?urlad? Barbarosun yi?idini.Hat?ras? gözlerimde canlan?rken bir ?iir döküldü yüre?imden... Sen yoksun ya Optik ?stanbul poyraza döndü... Be?ikta? sokaklar? ?a?k?n Barbaros dilsizdi.

Sabah?n alt?s?nda bir parça ekme?i payla?t???m üç seçenin yan?na üç de kumru geldi ve bugüne kadar yan?ma yakla?mayan üç Siyah Beyaz güvercin. Seni konu?tuk sanki sensiz ama sessiz. Ruhun ?ad olsun, endüstriyel futbolun tanr?lar? daha rahat ?imdi.Ne sen Be?ikta?'a doydun ne Be?ikta? sana. Ölüm ad?n kalle? olsun!

erkang (User)
Fresh Boarder
graphgraph
Cvp:Be?ikta? Çar?? an?lar 8 Months ago Karma: 0  
[file] [file]

ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
Cvp:Be?ikta? Çar?? an?lar 7 Months, 3 Weeks ago Karma: -5  
uzun süre yazamad?m ba??ma bu vahim olay geldi...sevenlerimden ve okurlar?mdan özür diliyorum.hürmetler

"Olay ç?kartan, cezas?n? çeker"

Gebze Emniyet Müdürlü?ü'nün Bayramo?lu Hegsagon Otel'de düzenledi?i yemekli güvenlik toplant?s?na, Gebze Kaymakam? Mehmet Emin Avc?, Belediye Ba?kan? ?brahim Pehlivan, Garnizon Komutan?, ?lçe Spor Müdürü, Sa?l?k Gurup Ba?kanl???, Gebzespor ve Dar?ca GB Kulüp ba?kanlar?, amatör tak?m temsilcileri ve gazeteciler kat?ld?. Emniyet Müdürü Ali ?ahinli, ligin ilk haftas?nda Dar?ca-Maltepe maç?nda ya?anan müsvet bir olay? anlatarak; '?brahim Özdinçer isimli Dar?ca'l? bir taraftar?n att??? ta? polis otosuna gelmi?tir. Biz bu ?ahs? tesbit ettik ve ?ahs?n eyleminin kar??l??? olan 750.00 lira para ve 4 ay müsabakalardan men cezas?n? uygulamaya koymak istiyoruz. Bu konudaki sizin fikrinizi almak istiyoruz' dedi. Toplant?ya kat?lanlar?n oy birli?i ile ?brahim Özdinçer'in cezas? onaylanm?? oldu. Bu olay? örnek olarak anlatan ?ahinli, bu y?l Futbol Dsiplin Kurullar?n?n çok aç?k ve son derece ac?mas?z oldu?unu ifade ederek, 'Olaylara hiç bir ?ekilde taviz yok. Maçlar?m?zda hiç bir olay ya?anmas?n istiyoruz. Ya?anmayaca??n? da umuyoruz. Ancak, ?u kesin maçlarda ya?anacak herhangi bir olayda, olay? ç?kartan taraf cezas?n? çekecek' dedi. Kaymakam Avc?, yeni sezonda Dar?ca GB-Gebzespor dostlu?unun ya?and???na inand???n? ifade ederek, 'Her iki tak?m?nda bir üst lige ç?kmas?n? arzu ediyorum. Yeni sezonun tüm ekiplerimize hay?rl? olmas?n? diliyorum. ?n?allah sportmence, ba?ar?l? bir sezon geçiririz' dedi. Gebze Belediye Ba?kan? ?brahim Pehlivan'da Dar?ca GB ile Gebzespor aras?nda her hangi bir sorunun ya?anma ihtimalinin küçük oldu?unu ifade ederek, iki ekip yöneticilerini kar??la?ma öncesi yemekte bulu?turmay? önerdi. Ba?kan Pehlivan'?n bu önerisi her iki kulüp yönetimi taraf?ndan kabul gördü.

ibrahimozdincer (User)
Expert Boarder
graph
Cvp:Be?ikta? Çar?? an?lar 7 Months, 1 Week ago Karma: -5  
Kahraman ÇAR?I - THE-END.. Erdem Ulus
Cocuklu?umuz hep bir kahraman aray???yla gecti..

Çocukken ba?lard? kahraman aray??lar?

Kimileri anne baba?da , dedede,kimileri elalemde.

Kimileride cizgilerde, filmlerde arard? kahramanlar?n??

??te bizlere de o kahramanlar yol verirdi, hayat?n geri kalan çocukluk ve gençlik günlerinde?

Kahramandan ne anlad?g?m?zda onemliydi elbette?

Benim çouklugumun büyük bolumu, 80? lerde gecti, 90? lara sarkt?, 2000 lerde de zaman zaman gorüldü .Halada dola??r ortalarda, hiç olmad?k bir zamanda gelir ba??m? belaya sokar?

Her cocugun bir kahraman? olmu?tur cizgifilmlerde de?.

Ninja Kaplumbaglar,Voltran,HeeMan,vesaire?

Karakterler icinde karekterler bulduk kendimize..

Kimimiz Voltran oldu , kimimiz SuperMan, kimimiz, Ninja Kaplumba?alar..

Çars??n?n cocuklar? i?te burada ayr?ld? digerlerinden

Superman??n super halinden çok clarccent halinin mütavaz?l???na vuruldu onlar?

Redkit?in ni?anc?l???na degil Aziz dost Rintintin?in ve Düldülün vefas? etkiledi onlar?

Herkes ?irinlerin pesinde kosarken, onlar Gargamel?i anlamaya cal?st?lar..

?Tom ve Jery? de kötü kedi neden kötü olmu?tu acaba?

O yasl? ihtiyar, zavall? kediye ci?er verse, aç b?rakmasa, yinede sar? ku?u kovalarm?yd? öldüresiye?

Mahallede herkes Ninja Kaplumba?lar? idol secip, yesil maskeler takarken

Splinter ustaya sayg? duyarak, gerekirse Fare olmakt? Çars??

Di?er çocuklar gibi , forma alacak para bulamay?p beyaz atletin yar?s?n? siyaha boyamakt?.

O siyah boyan?n derilerine ve derinlerine i?leyecegini bilerekten?

?Çars?? farkl? çocuklar?n farkl? kahraman?yd??

16 y?lda 2 kez gecen sampiyonluk Tren?ini hic goremeyen çocuklar?n idolüydü...

?ki büyük yaratmak isteyen ?gobekli , kel , duygusuz , a?a?l?k ve donan?ml? kötü? adamlar?n oyununu bozacak, ve filmin mutlu sonla bitmesini sa?layacakt??Sonunda iyiler mutlaka kazanacakt?.

Bir kahraman kendi kendini bitirdi

Zaten büyük kahramanlar?da sadece kendileri bitirebilirdi..

Çar?? ,Hic beklenmedik bir anda kafas?na s?kt?

Alen?in, yanm?? a??zndan c?kan ,kur?un gibi sözlerle binlerce kisi yere serildi.

Siyah Beyaz yüreklerin en büyük kahraman? Cars?, ?The End? dedi?

Art?k Kahraman yok?Büyüyün Ulan?

Go to top Post Reply